Secerna repa 2015

Sačekaj sa Lontrelom, drugo i treće prskanje ja stavljam po iskustvu jednog cenjenog člana ovog foruma i velikog reparoša iz Srema

Imam problem sa palamidom, drugih korova još nema. Planiro sam da na sredu odradim prvo prskanje Betanal AM 11 + Lontrel. Al neznam šta da radim jer je repa šarena, a za lontrel sam pročito da se koristi kad repa ima 2-4 prava lista. Pa ne znam da li sačekati ili prskati?
Ako imas samo ogumke palamide najbolje je iseci motikom ili oprskati samo ogumke dok je repa mala.

Lontrel ne smes kad je mala preko 0.6l/ha a to je kesa od doze za palamidu. Samo ce je zaustaviti u porastu ta doza i to na neko kratko vreme.

Mislio sam ići 1,5 l betanal AM 11 + 0,4 l lontrel na ha prvi put, pa onda betanal maxx pro 1,5 + safari 30 g + lontrel 0,6 l drugi put i treći. Al sad neznam da li će biti štetan po repu lontrel a bojim se da palamida ne preraste.

Oprskane danas repe sa Betanal AM11new 0.87l/ha + Safari 30g/ha

IMG_20150420_105432.jpg

IMG_20150420_105607.jpg

...malo je nejednaka,al bilo je i gore :osmeh:

Ako gledam u celini nije neki 100 % sklop, ako gledam slike izbliza onda je sve ok! Kad stignem ovih dana slikacu i moj i od drugara cisto da se uporedi! Cena secera na svetskim berzama u padu , i ne sekiram se za svoju repu ove godine...... :ppozdrav:

Danas je doneta velika odluka, repe nema više ubila je pokorica.:sta:

Ista odluka i kod nas, danas sam obilazio sa ovima iz Sunoka, i resili smo da presejmo 10 ha, ove ostale su sejane posle kisa i sve su vec lepe na redovima se vide a ove od 34-50 hiljada po ha danas mereno...

#Branislav91 Sto tako puno Betanala stavljate?

@branislav91 prskaj sa 0,8 Am11 new i lontrela 0,5. nesme repi nista biti, a onda u drugom i trecem tretmanu radi kako si napisao.

Mi vec prskamo sa mercedes kombinacijom, AM11, goltix, lontrel i safari.

Planiram samo betanal + safari, kako palamide namam puno, to cu ledjnom srediti sa dozom lontrela 2-3l/ha pa nek i repa dobije malo po nosu.

#Branislav91 Sto tako puno Betanala stavljate?

Nemam puno repe samo 1,5 ha. Pa sam uzo 2 l betanala am 11 new, ne znam dal ću sejati sledeće godine pa da mi ne ostaje otrov. a i u zadruzi gde sam ugovorio repu su mi preporučili da idem sa 1,5l.

# mucobieno hvala na savetu, odradiću onda sa 0,8 l. :ppozdrav:

Nazad
Vrh