Secerna repa 2015

Ovde izgleda na sveze i vlazno posejano pala jaka kisa......kako je samo sabila....

Slikice od danas,kreće prvi par stalnih listova,pipe zasad nema,neka tako i ostane

2015-04-11-475.jpg

2015-04-11-473.jpg

Probali smo sa rotorima drljace pre dve godine i kida i soju a kamoli repu. Tako da od toga nema nista. A sto se tice tako preciznog podesavanja visine o tome nema govora s ruskim traktorima

• Like
Reagovanja: aca
Probali smo kod nas pre nekoliko godina, sa svim i svačim, i od svega jedino je jež "nešto" pomogao, a na kraju je ipak radila sejalica ::sramota::.

Večiti ogled nam je lepo nikao. Nema izraženih razlika u brzini nicanja između ispitivanih sorata. U ogledu je osam sorata, dve naše i šest stranih.
Na slikama dole su naše sorte sa roze piletom i jedna strana, iz istog ponavljanja.
Ogled na monokulturi smo presejali, jer se uhvatila pokorica. Trebao bih da odem da vidim šta se dešava u petrovcu sa repom u organskom ogledu. Prošle nedelje smo završili setvu eksperimentalnih ogleda.

Za ovu godinu je proslo ok. Dobar je sklop i u pokorici. Ali do sledeceg proleca cu naci cickas. Nema vise provlacenja kroz iglene usi.

Ja sam danas nasao prvu pipu...jeste da je jedna i da sam video da je grickala samo ali sutra jos pratimo situaciju pa tucemo nurelom ako treba.
aWg4Vi.jpg

Jutros zapocet prvi tretman korova. Prskano s AM 11, goltix i lontrel. Bilo je malo i sa safarijem dejstvovanja

Ako nema velikog napada od pipe , i preventivno je prskan sa Nurellom ,posle koliko dana da ponovim tretman?

Repa i mak niču. Biće interesantno kako će to izgledati. Za sada mi problem na tom ogledu pravi pipa, jer ne sme da se prska, pošto je parcela u organskoj proizvodnji.
Takođe počela da niče repa, posejana u prošli utorak.

Aj mindjusar vise ne kaci ove slike ,naterivas ljudima pritisak.....:haha:Kod nas je pocelo da se trguje secernom repom na zeleno!:ppozdrav:

Repa je tek iznikla i veličine je kao ova na Ćurčićevim slikama.Pipe nema,za sada.Dali ići preventivno i oprskati pipu ili pratiti stanje pa onda dejstvovati?Ja bih je radije opalio jednim tretmanom od pipe tamo oko 14h popodne...

Komsija da mene je presejao repu, sada ima soju, a velika parcela preko puta je presejana ponovo, bez spremiranja, vrsta u vrstu. Moja bi trebala da iznikne narednih dana.

Imam problem sa palamidom, drugih korova još nema. Planiro sam da na sredu odradim prvo prskanje Betanal AM 11 + Lontrel. Al neznam šta da radim jer je repa šarena, a za lontrel sam pročito da se koristi kad repa ima 2-4 prava lista. Pa ne znam da li sačekati ili prskati?

Nazad
Vrh