Secerna repa 2015

U ovom uzrastu palamide sve ispod 1l Lontrela nema vajde.:ppozdrav:

p.s. A kod ovakve brojnosti palamide ti je bilo lakse traktorskom prskalicom i pali gasi gde ima:cao:

img201504101421081.jpg

img201504101425371.jpg
Pre 15 dana je izgledala kao u citiranom postu iznad a danas kao na slikama ispod.Sklop nije najbolji ali jbg ima valjda oko 75%,nisam brojao.U ponedeljak dobija prvi tretman od korova.
img201504251928071.jpg

img201504251950141.jpg

img201504251928351.jpg

Ima delova i gde je bas proredjena
img201504251932251.jpg

Malo sam oprljio repu sa hemijom, ali i korovi padaju. Za par dana ćemo krenuti i da proređujemo večiti ogled.

Ogledi posejani 6. aprila su se lepo uvrstili.

presejao repu kući danas. 4 ha repe i hektar i po kukuruza. videćemo šta će biti. postaviću par slika kasnije sa današnje akcije.

danas sam prskao prvi put,sklop ćemo videti za par dana kad malo ojača repa jer na fotog. se slao vidi
@zcurcic ja se nerviram jer sam kasno sejao a ti si jos kansije to odradio:ppozdrav:
koja je sorta u pitanju?

Mi smo danas prskali drugi herbicidni tretman,Betanal maxpro 1.3l/ha + Safari 30.4g/ha + Goltix 1.08l/ha + Pikogal plus 0.22l/ha + 0.15% Trend

Au Mindjusar nemoj ici na njivu 7-8 dana jer repa nece rasti posle te kombinacije neko vreme.:sjasi:

Veceras radio drugo prskanje sa lontrelom 100 u dozi 0.53l/ha.

danas sam prskao prvi put,sklop ćemo videti za par dana kad malo ojača repa jer na fotog. se slao vidi
@zcurcic ja se nerviram jer sam kasno sejao a ti si jos kansije to odradio:ppozdrav:
koja je sorta u pitanju?
Nisam imao više domaćeg semena u kvalitetu, odnosno energije preko 90%, tako da sam posejao 15 syngentih hibrida što mi je ostalo od ogleda što radimo za njih. Znam samo da je vrhunski niklo na šančevima, pa sam to posejao. Nadam se da će me vreme poslužiti.
Takođe sam posejao novi ns hibrid kukuruza NS6140, ove godine ga ima samo za oglede, baš me zanima kako ću proći, sejan je na 23,8 cm u redu.

Par slika od juče. Repa je na pojedinim mestima dobro nikla.

njiva koju radimo od ove godine je prepuna korova, tu je sada kukuruz posejan.

kompaktor je uradio solidnu pripremu za setvu.

posejan kukuruz na onoj zelenoj njivi, ako mogu tako da napišem.

repa do komšijine soje

tu su bili i "ometači".

Nazad
Vrh