Secerna repa 2015

DOneli smo odluku da presejemo repu kući kukuruzom. Videćemo kada zbog najavljene veće kiše u utorak.
JUče smo oprskali večiti ogled prvi put 1,5 litara betanala am new i 0,15 litara lontrela po ha. Dominantni korovi polygonum convolvulus, samonikli suncokret, palamida i pepeljuga. Nadam se da će dejstvovati jer je tretiranje bilo u 7 ujutro, a temperatura 5 stepeni. Za pola sata se popela na 10.

Jedna slika semenske repe, prezimila je i izvukli smo je iz zimskih korova.

Uvratina...
Picture%20001_1.jpg

/QUOTE]
Apropo,dužina njive 373.98m,dužina uvratine 402.32m :osmeh:

Da li stavljate trenda 0.05 ili 0.1. Sad gledam u nekim prospektima za safari preporucuju jedno negde drugu dozu.

Ja sam danas jednu nijvu od 4kj presejao opet sa repom.Prethodnu je kora ubila.
One njive koje su sejane posle kise odlicno su nikle ali tu pipa jebe pa rastura.Juce su tucene Lebejcidom i Furadanom i odma se vrste lepse vide.

Danas odrađen prvi tretman. Kaže otac da je sklop oko 80%. Pa valjda će biti nešto.
Komšija je presejo 6 kj, kaže da su mu uvalili staro seme. Bili su iz šećerane da vide i kako je posejo sve stoji, pa je dobio novo seme.

I ja sam danas prskao,danas sam se motorizovao,pazario ovu prskalicu od kolege Vica022,u tek otpakovanom stanju,danas sam je i krstio i razradio,i bogami isprskao jedno 10rezervoara,Lontrel na fleke palamide

IMG_20150425_194836.jpg

IMG_20150425_182450.jpg

Po mojoj slobodnoj proceni sam prepešačio oko 50km :sjasi:

Nazad
Vrh