Sečka za Zmaj kombajn- Z 142

Odg: Sečka za Zmaj kombajna Z 142

Dakle, bas su te sjecke promaseni slucajevi, i necu ju onda ni ici gledati... Ipak, imam dva malcera i mogu se malo traktorom provozat po njivi i sasjeckati slamu kao covjek...

Nisam pojma imao da je to bas toliko los uredjaj...

zahvaljujem na savjetima!

i jos nesto,ko god je ugradio zali se na mnogo povecanu potrosnju ustvari nedostatak snage motora,105 konja je malo za taj posao i na kraju dana mnogo manji ucinak jer se mora terati sporije,jedan covek kod mene je ugradio od fara secku i pogon uzeo sa zvona motora direktno na secku uz medju remenice i prenosei kaze da radi super,malo se oseti da motor stenje ali ide,jedino kada ulazi u prljavije soje onda iskljuci secku jer definitivno stenje,i to je po meni bolje resenje nego pogon sa bitera jer i ovako je biterska osovina kriticna i jos joj samo secka fali,nemoras ti odustati od secke samo uzmi klatece nozeve i pojacaj konstrukciju i jos kad bi naso turbo motor od 135ks samo gas

Danger,, kolega... Ja imam zmaja 132RM... i za njega sjecku gledam da stavim... U uputstvima od kombajna sam vidio sliku te sjecke i mislim da je to takva sto se uz male zmajeve prodavala uz nadoplatu...

Sve vise od nje odustajem, jer je to pre malen kombajn da bi sam sebe nosio, a bas mu sjecka fali da ga sahrani...

Imam i vuceni i noseni malcer i nekako cu ja vec sasjeckati tu slamu, da joj jeb... mamu!

podrzavam dangera za klatece nozeve . a za secku moje misljenje je da barem kod nas puno ne vredi jer svi hoce odmah da kose zito nebitno sa ili bez secke . tako da mozes vise da pokosis i da ne mislis . a posle kad sunce malo oprlji slamu prode zetva i na miru istarupiram slamu

Ja kad sam se prosle godine raspitivao za secku (kod privatnika koji prave i ugradjuju) i majstor mi tad kaze da bolje ne ugradjujem nego da uzmam odicnu vucenu i sa malim ferdzom da je vucem bez problema! Ne znam ni sam i jas zainteresovan za secku ali neznam da li da je stavljam

ovde kod nas ako hoces da :ppozdrav:radis usluzno i nemas secku na kombajnu niko te nebi zvao

ovde kod nas niko to ne gleda . recimo ako dode vikend svi vikend paori onda hoce , a hvalim te boze puna mi familia takvih samo da se skine zito :cao:

Sve mi se cini da ove godine secka nece imati puno posla! S obzirom na to da ce biti malo slame!

Jel ima neko zmajevu secku na zmajevom kobajnu?

Interesuje me da li je neko stavljao jos neka ojacanja osim one dve okrugle cevi sto drze secku + one dve sto idu ukoso gore?

@abro

Za ojacanja mislis na ovu sliku od 162?

r7t06f.jpg

jel ovo ima veze stim ovaj sigurno ima fabricku secku sta je ovaj hidro pogon i lopatice

url

url

Vrlo ruzno odradjeno, dodali jos jednu uljnu pumpu i jos jedan rezervoar.

A mehanizam sluzi valjda da razbacuje sve sto padne na njega :sta:

Samo neznam kako su zamislili izvlaciti kombajn kad negde propadne ili kako da transportuje heder jer predpostavljam da posle novih pravila za traktore doce na red i kombajni, nedaj boze ali mislim da ce nam zabraniti transport sa zakacenim hederom.

ma da ali ovo je sigurno noviji kombajn po izgledu i boji i 100 % ima sečku pa koji ce mu qrac ova budžotina

Mozda mu heder od 9m a jako drobi slamu pa mora da razbaci i plevu. :haha:

dali neko zna od cega bi bilo dobro nabaviti rotor za secku.znam da postoje secke za soju koje traktor vuce,samo nemogu da je nadjem rashodovanu.ILi od cega bi bilo dobro napraviti rotor,jer sto se tice rada to mi nije problem.Jugos koliki je promer tvog rotora na secki,tj.fi?
Post je spojen: [time]Wed Nov 4 10:58:44 2009[/time]
Ljudi ja imam secku montiranu vec jedno 3-4 sezone radi ko bog.Nozevi su fiksni,pogon je na motoru fura samo tako. Naravno ako nesto osteti nozeve moras da je izbalansiras i teras dalje nema tu nekog posla. Znaci po meni ako imate zmaja nemorate kupovati neke skupe strance da bi imali secku.Pre toga sam imao jednu sezonu secku za traktorom ali to se nije isplatilo tako da je ovo na kombajnu prava stvar,zato slobodno navali narode :osmeh:

Hoceli ko staviti koju sliku kako stoji secka na 142 i sliku odakle su uzeli pogon . HVALA unapred

@zoran0001
Pa ima slika u predhodnim postovima od ZMAJA 162 isto je i na 142.Pogon dobija sa odbojnog bitera.

Nazad
Vrh