Sečka za Zmaj kombajn- Z 142

Odg: Sečka za Zmaj kombajna Z 142

stavio bi ti slike ali nemam tu spravu scime se ubacuje slika inace imam 4 zmaja na tri imam secke pogon dobija od bitera :ppozdrav:

Mislis na skener? Pa nadji kod nekog komsije digitalni fotoaparat ili makar mobilni sa kamerom (tako i ja slikam) pa uslikaj i onda usb-om prebacis na komp i pici!

A ja cu traziti od ucitelja admina da ti da 5+ za trud!

za cicimorica nismo u crkvi da se molimo ali zato (alah-alah) za mog imenjaka ali kad kod budes imao vremena dodji pa da ubacimo par slika da vide i nasi poznanici da nece da pogrese ako i oni budu motirali secku

Zato sam i hteo da ti dam +! Petica Ervinu za rad! a cicmoricu + za trud sto je pomogao drugaru sa foruma! To se kod nas ceni zar ne narode! :cao:

Dajte neke slike , samo pričate . Ugledajte se na kolegu MITYOO . :cao:

Ajd da cujem procjenu na nevidjeno...

Od kad sam kombajn kupio mota mi se po glavi sjecka koju mi je jedan poznanik ponudio da kupim...

Original ZMAJ, za zmajeve 780, 13x i slicne... Fiksni nozevi u 4 reda, protunozevi se mogu sklopiti da slamu samo izbacuje van da se ne sjecka ako netko zeli balirati... U uputama od kombajna pise slijedece:

Ugradjuje se na zadnjem djelu krova slamotresa, a pogon dobiva od osovine, ventilatora. Ova secka sitni slamu na duzinu 10-15 cm i razbacuje ju ravnomjerno u sirini od oko 5m. Primjenjuje se u slucajevima kada se slama zaorava.

Tehnicki podatci:
Sirina rotora: 885mm
Precnik rotora: 480mm
Broj okretaja rotora: 20450/min

Sto mislite koliko bi vrijedila takva sjecka, s obzirom da covjek ima sve sto treba da se ona upogoni, ali koliko sam na brzinu stigao vidjeti da nema usmjerivace slame... Jel mi se uopce isplati montirati to na kombajn i hoce li on to moci pogoniti kako treba?

batali fiksne nozeve :nono:,da to valja i da je ta secka usavrsena zmajevi kombaji bi imali secke svi odavno fabricki ugradjene,ali ocigledno posto to nisu bili u stanju da urade zato i nemaju,kad pogledas bilo koji strani kombaj,klas far itd,vec pocetkom 80 tih a cini mi se i krajem 70tih imaju vec secke ugradjene koje sljakaju odavno i besprekorno i od tih vremena pa do dana danasnjeg ja nisam ni na jednoj secki bilo kog proizvodjaca i bilo kog godista video fiksne nozeve nego svi rade klatece i to ne bez razloga,tarupi na beracima isto klateci.....duga je ovo tema ali mogu protiv fiksnih nozeva jos mnogo da pisem a isto tako i da dovedem ljude koji su kasnije shvativsi promasaj fiksnih prepravljali istu na klatece u kucnoj radinosti uz balans itd.......

Ne vidim u cemu je tolika ogromna prednost klatecih nozeva nad fiksnima... Prednosti ocito ima, cim svi prave s klatecim nozevima, ali ja ih ne vidim... Siguran sam da ce fiksni noz prije presjeci nego klateci, ali opet, kad se kalteci zavrti, prolazi i kroz kamen...

pa mozda bas zato sto ima "toleranciju" i kad ima mase lakse krene i zaustavise opusten a ne kao fiksni da stane pa se mozda desi da se zaglavi sa masom pa teze krece....
ja ne znam razliku,ali ovo mi deluje logicno... :sta:

Cuj, ja se vodim onom starom izrekom, bolje i fiksni nozevi, nego nikakva. Lezaji ako su joj losi, znam da se to kupiti moze. Pitanje je gdje nozeve za nju naci?

Morat cu bas otisi kod covjeka i detaljno se raspitati za nju sto kako i koliko bi ju on cjenio. Ako mi lupi neku cjenu bjesnu, bar cu znati da sam pitao i mirno cu spavati, a ne da ju netko drugi kupi, pa da se grizem sta sam ceko toliko dugo...

kad odes pogledaj kako se menjaju nozevi na fiksnoj :haha:,a pogledaj klatecu,ako kupis tu secku pitaj coveka da li ima i 4 slamotresa,kupi obavezno trebace ti videces,ako je ugradis javi se posle vrsenja na kraju godine i prokomentarisi njen rad i gde ti je sve kombaj popucao po savovima,obicno pukne jedan noz ma nema veze,pa drugi pa nema veze pa treci...... a lako se menjaju jel.....pa te mrzi..... a secka ispadne iz balansa.....a zmaj jedva ceka da puca......pa ti upadne nedaj boze neko parce cigle ili nedaj boze kao mom drugu komad slamotresa upao u secku,dok klateci noz ce se uvek okrenuti i prezivi,u mom kraju ima jedna secka koje je u dve sezone promenula tri kombaja i svaki koji je prodavao je rekao samo reci hvale samo da je se resi i uvali drugom i tako u krug, u svakom slucaju sretna radnja i kupovina

Nazad
Vrh