Sečka za Zmaj kombajn- Z 142

Odg: Sečka za Zmaj kombajna Z 142

pozdrav svima. inače sam iz sl. požege. ponosni sam vlasnik zmaja 142. tražim sječku za zmaja pa ako imate kakve informacije gdje se može kupiti molim vas da mi javite.

Da li neko zna broj telefona od majstora sa Ceneja sto radi secke sa sasijom za Zmaja 142 :ppozdrav:

Dali je neko skoro ugradjivao secku na Z-142 interesujeme nacin rada-osnovne karakteristike i cena :ppozdrav:

jeste pogon na 162i 142 sa bitera,ali na 162 ima dupla remenica na biteru sa koje,jedan kais ide na pogon ladje....a drugi ide na pogon razmetaca slame iznad slamotresa,e posto taj razmetac u vecini slucajeva zariba onda se mesto kaisa za njega se odatle uzme kais za pogon secke,a na 142 mora da se doda remenica na biter,a na 142 moze da se pusti pogon i sa motora,ali mora de se prepravlja remenica i da se doda jos jedna za secku,e sad sto se tice ugradnje sve zavisi od majstora,i vlasnika kako oces da se namontira secka,mislim na to kako oce da je ukljuci-iskljuci,slikacu ovih dana i okaciti kako izgleda,kako je po meni najbolje uraditi secku,

Treba ovih dana da resim dali cu ugradjivati secku na Z-142 pa me interesuje vase misljenje dalije bolje ici na pogon preko motora ili sa bitera :ppozdrav:

mica967 je napisao(la):
Treba ovih dana da resim dali cu ugradjivati secku na Z-142 pa me interesuje vase misljenje dalije bolje ici na pogon preko motora ili sa bitera :ppozdrav:
pogon preko motora - Poželjno.

ja sam terao sa pogonom sa bitera i sa pogonm sa motora,meni je to isti ocin,na tebi je da odlucis sta je lakse,bolje,i efikasnije.po meni je lakse pustiti pogon sa bitera, a neko vise forsira pogon sa motora.

lakse je sa bitera instalirati secku al je u sustini bolje sa motora zbog rasterecenja opterecenja biter osovine koja iovako ume da rikne,e sad ko kako hoce,ja sam problem resio sasvim drugacije,ni sa bitera ni sa motora vec.....

Pravi izbor ali ja cu probati pogon sa motora pa sta bude. :ppozdrav:

A ja sam uzeo pogon sa slamotresa... jes da ne secka slamu već je celu razbaci ali odlično se zaorava.....

Jasam se ipak opredelio za varijantu da secka zbog soje najvise. :ppozdrav:

Ja sam razbacio i sojinu slamu, i lepo se zaoravalo!

eh tu lezi zec,sebi mozes kako oces al drugi hoce kako on hoce pa se mora tako i prilagoditi inace nema posla :nono:

E o tome ja pricam! Drugarova (tesin) i moja sreca je u tome sto nam nisu trazili seckanje slame jer su svi uglavnom balirali ali za ovu sezonu mora biti namontirana secka jer vrlo lako moze da se desi da iz tog razloga bude vise posla sto se usluge tice...

Nazad
Vrh