Sečka za Zmaj kombajn- Z 142

Odg: Sečka za Zmaj kombajna Z 142

Kod nas toliko kombajna ima da posla nema ni ovako ni onako....

eee takva vremena dosla...ima kombajna a i nadje se i posla :ppozdrav: ...

Kod nas bez secke nemozes raditi nikom sve je vise onih koji i slamu seckaju a o soji da ne govorim. :ppozdrav:

nekazem da nije moguce al do sada na svakom kombaju koji sam ja video pocevsi od fara klasa holanda jd dania itd svugde je kajs,terati secku nije lak posao i mislim da je to za hidro motor veliko opterecenje a narocito neznam dal hidro motor moze da razvije te obrtaje koji su potrebni :sta:

danger je napisao(la):
nekazem da nije moguce al do sada na svakom kombaju koji sam ja video pocevsi od fara klasa holanda jd dania itd svugde je kajs,terati secku nije lak posao i mislim da je to za hidro motor veliko opterecenje a narocito neznam dal hidro motor moze da razvije te obrtaje koji su potrebni :sta:
za obrtaje jos i nekako, to se da napraviti sa nekom redukcijom, ubrza se. Ali snaga koja je potrebna :sta: e to je vec znak pitanja, sem toga to nije konstantno opterecenje, pa bilo bi pucanja creva nakon nekog vremena. :cao:

Na ovim slikama hidro motor daje pogon tarupu, da bi se tako nesto napravilo za secku treba naci odgovarajuci motor i pumpu. Naravno postavlja se pitanje koliko bi to sve ::novac::

2zgubeg.jpg

156d5ix.jpg

Kad imas sve potrebne delove vec spremne nista nije skupo. Avidim da nepoznajete najbolje hidrauliku.
Dali znate da kod hidro motora moze
biti izmenjiva snaga i broj obrtaja, izgleda da neznate
Pare na kaiseve bi potrosili brzo jer su ekstra kvaliteta :haha: :haha:

e to si upravu,kajsevi su danas toliko losi da umres,evo bas kod mene kajs koji tera secku je jos uvek isto godiste kao i kombaj(88god.fabricki),ekstra los a jos uvek kao nov,a ako si mislio da stavljas westbelt na secku samo napred,jesi cuo nekad i za kvalitetnu robu koje ima i kod nas na trzistu,jedino sto kosta al plati pa se klati.....ako su ti nozevi klateci,ja nisam nigde video hidro pogon secke na kombaju,ti ako mislis da mozes da namontiras i da radi dobro samo napred,imas moju podrsku,a da je to pametno vec bi to neko od cuvenih firmi kombaja usavrsio a ne koristio kajs

Stigla nova secka za slamu za Z-142 bice ugradjena ovi dana pa cu vam sve uslikati pogon je preko motora :ppozdrav:

Ja sam razmisljao o mityoo sistemu za razbacivanje i budzenja na 143-ku pa mi deluje malo komplikovanije to izvesti. O klasicnoj secki na zmaju ne razmisljam jer koliko citam to bi brzo dotuklo motor i limariju,koja je izuzetno zdrava i jaka u repu, a i radni ucinak kombajna se znatno smanjiva. Izgleda da ce pogon traktora resiti problem kod mene samo ne znam dali ce to biti isplativo...

Što komplikovano? Kum to isto ima baš na 143.... Pola dana posla a uštediš i nafte i vremena!

mityoo je napisao(la):
Što komplikovano? Kum to isto ima baš na 143.... Pola dana posla a uštediš i nafte i vremena!

Ima one duple limove koji su jako tanki,pa sam u nedoumici dali remenice i kais izmedju duplih limova ili sa spoljne strane... Realno gledano ima malo vise posla nego montirati na 142...

Sa spoljne strane! Ajde ako budem išao kod njih uslikaću kako stoji na 143

mica967 je napisao(la):
Stigla nova secka za slamu za Z-142 bice ugradjena ovi dana pa cu vam sve uslikati pogon je preko motora :ppozdrav:
ja na mojoj 142 od prosle sezone imam secku sa pogonom sa motora i ne oseti je motor a secka pici kao luda

ok sutra ako stignem ako ne sutra prekosutra ali uglavnom bice

Nazad
Vrh