Sečka za Zmaj kombajn- Z 142

20161213_213721.jpg
[/URL]screen capture[/IMG]

Pitao sam u vezi nozeva jer ih pravim pa ne znam da li da ih ostavim zilavije ili da ih otvrdnem pa nailaskom na neki tvrd predmet pre da pukne no da se savije sto mislim da je u praksi bolje?Ostalo mi je samo ostrenje i to da li da ih dodatno kalim ili da ih nista ne diram jer je sadasnja tvrdoca tolika da sam ih jedva izbusio a koliko li je to u rokvelima nemam pojma.

- - - - - - - - - -

A najgore od svega sto nemam nijedan pri sebi fabricki noz cime bih uporedio tvrdocu sa ovim mojim.
 
Ako iko planira da ugradi secku na zmaja,toplo preporucujem secke od Bogdanovica,misli da je covek broj 1 za secke
 
Ne znam dali je autor snimka clan,a bas me zanima kako je resio sistem ako nece da secka jel samo prebaci klapnu i iskljuci pogon secke,jer vidim da rep nije produzavan,ako je takav princip ne desava li se da ponekad zagusi u tom delu jer je kontra nagib a ventilator je duva prema repu?Mislim da me razumete.
 
Na mojoj 142-ki sečka ugrađena 2010 god kombaj je promenuo u međuvremenu dva vlasnika a sečka i dalje radi bez greške. Kod mene je bila ta klapna-usmerivač slame koja se samo prebaci prilikom isključenja i isključi pogon sečke. Rep je produžavan i ojačavan pozadi, slike sam postavljao 2010 ili 11 god u ovoj temi pa potraži.
 
Da,da video sam,no prvenstveno gledam ako moze bez produzavanja repa inace u krajnjom slucaju ce biti slicno kao kod tebe.
 
20170815_233108.jpg
[/URL][/IMG]
Konacno doslo vreme da se nastavi sa radom tako da su nozevi tek sada sremni za ugradnju,posto su morali da se bruse jbg posao veliki ali ipak me kostaju manje od 200 din.po komadu pa se trud na kraju isplatio.
 
Dobar motor sigurno ima snage a los jedva goni kombajn i kada mu se doda jos secka eto problema pogotovu sa podizanjem temperature,a ljudi misle zacepljen hladnjak i slicno.
 
Prelistao sam celu temu i interesuje mee koja je vasa preporuka, hocu da ugradim secku na z 142 pa me interesuje pogon sa motora ili sa bitera? Vidim vecina je sa motora ugradjivala, a ovi iz Vektor Becej mi kazu da je prostije ugraditi sa bitera i da je potpuno isto kombaju. Ja imam na z 143 sa bitera pogon i nemam problema sa pogonom.
 
Vec sam gore pisao,meni je secku na zmaja ugradio Bogdanovic,pogon je preko motora,secka se pali na rucicu koja spanuje kajs. Jako jednostavno uradjeno,a kvalitetno,razlike gotovo da nema sa ukljucenom ili iskljucenom seckom,kombajn je ne oseca. Za svaku preporuku,covek dodje sa njih cetvoro i to srede za jedno prepodne.
 
Nazad
Vrh