Sečka za Zmaj kombajn- Z 142

Koja bi bila uloga sjecke u kukuruzu? Samo bi se brze trosili nozevi i kontranozevi i pucali bi a bez efekta...

Ima dobru ulogu u kukuruzu.OVe godine kukuruz je izgoreo toliko da gotovo sva masa ide u adapter i dalje kroz bubanj pa na slamotrese.Iza kombajna bukvalno ostaju otkosi.Šta tu da radiš prilikom tanjiranja i oranja?Ovako uključiš sečku ili razbacivač i lepo rasporediš masu po parceli.

Razbacivac u redu, pitao sam Montoyu kad sam bio kod njega sto ne stavi razbacivac na kombajn u kukuruzu kad ga vec ima (jbrtka) Kaze da nije potrebno ali opet... Sjecku bi mi bilo zao "unistavati" s kukuruznom masom. Znam kako je beracu bilo da sasjecka zilavu kukuruzovinu a sjecka je puno precizniji stroj koji sitnije melje, tek bi to bilo fino za slusati...

Najednostavnije ti je da zoves nekog da ti ugradi novu secku.
Powto ces polovnu jako tesko naci, a i ako nadjes verovatno treba da se ulaze.
Probaj kod Noleta na Bubanj potoku, video sam da ima za Claas-a, mozda ti neka odgovara, a mozda ima neku i od John Deere....

Mozda nije odgovarajuca tema,ali je po meni najbliza...
[video]https://youtu.be/OWsAAB1Gcvo[/video]
1235zww.jpg
[/IMG]
amw0lg.jpg
[/IMG]
9hkfu9.jpg
[/IMG]
15ex4p.jpg
[/IMG]
2yn1088.jpg
[/IMG]
zt9lvk.jpg
[/IMG]

zt9lvk.jpg

- - - - - - - - - -

Mozda nije odgovarajuca tema,ali je po meni najbliza...
[video]https://youtu.be/OWsAAB1Gcvo[/video]
1235zww.jpg
[/IMG]
amw0lg.jpg
[/IMG]
9hkfu9.jpg
[/IMG]
15ex4p.jpg
[/IMG]
2yn1088.jpg
[/IMG]
zt9lvk.jpg
[/IMG]

A zasto I kod mene nisi namestio skroz nazad?
Od kad kazem da cu pomeriti nazad.

Zašto ne instalirate sečku,lepo isecka i brže i lakše istruli slama nego ovako u celosti,a i pri oranju ide lakše.Jel može i na Zmaja da se postavi sečka,kako onda vuče sa relativno slabijm motorom?

Ne znaju gde ima da se kupi. :osmeh: Sečka košta 1500 eura minimalno a razbacivač 200.Pa računaj šta je kombajnerima isplativije.

Konacno sam resio i ja da ugradim secku,tek je rotor napravljen ali bih na vreme da pitam da li mogu da ne produzavam rep/a i necu/ da je tako napravim da ona seta prema kombajnu i kada necu da seckam samo je priblizim na nekih 30cm do kombajn i mislim da ostaje taman isti prostor nazad za nesmetano ispadanje slame sa slamotresa kao i da je nema a mislim da je tih 30cm dovoljno za izbacivanje pleve sa sita?Sta mislite jel to moze tako jer ne vidim nigde na slikama daje neko tako ugradio.

Kada vam upadne neki tvrdi predmet u secku sta se u praksi desi...posavijaju se nozevi ili prsnu?To me zanima cisto da im odredim tvrdocu.

Meni je ove godine pukao kontra nož, cini mi se 2 komada, a ovi klateci su čini mi se svi celi, samo treba opet da ih naostrim, posto sam i suncokret radio.

Ovo prethodno pitanje, hm, ne znam bas dal je dovoljan razmak 30cm od sita, posto mislim da ce ti bacati na sečku, ali možeš probati. Mene čudi što nisu uradili tako da se klize po cevima, nego je fixna.

Nazad
Vrh