Savet oko kompa!

Кад запнеш у нс, петак 4 поподне а треба ти нека уличица на подбари...

Imam Telekomov ADSL i poslednjih par meseci često nestaje interneta. Ovih dana nekoliko puta dnevno. Nestanci nisu dugotrajni (od minut -dva do 20tak minuta) ali sad mi sve više smeta. Da li je to zbog modema ili je do Telekoma?

Sinoć sam hteo da licitiram nešto na limundu i nestane neta, dok se vratio prošla aukcija. U vreme kad sam uzeo ADSL radio je savršeno, prekida skoro nikad, sad je baš loš...

Yes da je neki indijac mutavi ali skapiraces.Ukucaj adresu rutera u pretrazivacu gore skroz.Pise ti verovatno login podaci za ruter na poledjini.Verovatno je admin admin.Vidi klip skapiraces uslikaj stranu gde je snr, FEC greske .... Pa stavi sliku ovde.

Kablovi puni vode, pogotovo podzemni, lose margine na modemu (upstream i downstream SNR)
Generalno adsl radi ko je blizu poste.
Tehnologija da ne kazem smece.

Do sad smo u firmi radili hfc, optiku i wifi, sad kad nas je uzeo telekom poceli polako i bakar.

Prevazidjeno pre 20 godina ...
Gde god imamo problem i ne moze da se resi, prebacujemo korisnike na hfc.(jer imamo obe mreze u mestima koje pokrivamo)

Sent from my POCO F3 using Tapatalk

Ja imam wireless od 2009-te mislim i ne planiram da menjam,prvo je bio Beotelnet,sad je Astra,su menjali naziv ili ih neko drugi kupio nzm,ali ja nisam menjao provajdera za sve ove godine,godisnje ako mi 2-3 puta nestane internet,uglavnom budu neki njixovi radovi ili ako grom negde neku antenu sjeb...

Lepo ja kazem da je adsl iz Hitlerovog vremena tehnolgija. :D

Nije bas tako ali je priblizno.Samo wireless dok se telekonj ili sbb ne dovuku sa optikom.2055

Ja imam isto wifi , direktan link sa firmom 100/100.
Mislio stavljati net metal da namestim gigabitni wifi link, ali nema potrebe, ni ovo ne mogu opteretiti zglavno.
I jos sam sam na Nanostationu, ne delim net sa nisakim.

Vrh su mi korisnici koji uzmu gigabitni gpon a ne povuku zglavno ni 3-4 mbot jer ne znaju na sta, bitno da je cifra veca speed test kad rade .
Pa meni lokacija do skoro sa 3000 korisnika radila sa 2 gbit linkom .

Sent from my POCO F3 using Tapatalk

Uzgred, sad sam preko GeoSrbija izmerio rastojanje između moje kuće i telefonske centrale putem kojim bi trebale da idu žice (deo puta ide nadzemno a deo podzemno), i tu je negde oko 520-530 metara.

downstream je na granici 10.Nije to lose da je za 1-2 vise bilo bi stabilnije.Zato imas prekide i greske downstram CRC ako se dobor secam.

Resenje ti je da pregledas spojeve kablova.Najbolje je kabal koji ti dolazi sa bandere bude direktno spojen na onaj koji ide u ruter.

Ili da ti obore malo brzinu da se popne margina malo.

daner je tu on je u tim vodama ispravice me ako sam pogresio.

dukej, zovi ko ti je postavljao net tj provajedra i neka dodju da rese to, Bezobrazluk, uzimaju lepe apre a zabole ih kako to funkcionise...ne trebas ti da trazis problem vec oni

Nazad
Vrh