6 mes.....Neznam koliko si dobio dužinu garancije za bateriju ......
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
6 mes.....Neznam koliko si dobio dužinu garancije za bateriju ......
Ja bih samo kupio ssd 120gb za sistem, hdd ostavio za ostale podatke. Skines sistem novi i vidis kakvo je stanje. 4gb ti je dovoljno za internet i neki program, za graficku i procesor ne mogu nista reci. Intel sam vise gotivio do izlaska ryzen-a, sad daj sta dasHteo bih da "nadogradim" desktop računar maksimalnom količinom DDR3 RAM memorije podržanom od strane matične ploče MSI 770-C45 i tako "udahnem" još malo života u njega....
U Korisničkom uputstvu piše da podržava do 16GB DDR3 RAM memorije, trenutno je u njemu samo 4GB u 2 modula po 2GB...
Moje pitanje glasi, mogu li da kupim 2 modula po 8GB i tako dobijem maksimalnih 16GB (što mislim da nije moguće, otuda i moja dilema), ili da kupim 4 modula po 4GB i na taj način dobijem 16GB (što mislim da je jedino ispravno) ?
Naravno, trenutna 2 modula po 2GB vadim napolje....
U planu je i kupovina SSD za Operativni sistem i najjači AM3 procesor podržan za ovu ploču, a to je AMD Phenom II X6 1100...
Trenutno je u njemu Phenom II X3 720...
Još uvek koristim Windows 7, i radi odlično i brzo, ali je vreme da pređem na 10-ku, pa odatle potiče razlog moga "budženja" postojeće platforme...
Za relativno malo novca, opet bih (uveren sam u to) sa ovim "apgrejdom", bio zadovoljan izvesno vreme, kao prelazno rešenje, dok sve ne prodam, pa sklopim neku "modernu" i jaču konfiguraciju...
Grafička je AMD R7 2GB RAM-a....
I 2 hard diska od po (smešnih za sadašnje uslove) 160GB ...
Trenutno nemam vremena da tražim i planiram koje bi to komponente dolazile u obzir za tu novu "aždaju" od kompa....
Moze, probaj da je izvadis i vratis.Ili reset mb ako se secam vadi se baterija i jumper na maticnoj se premesta.Ali to moras da uzmes manual ili da skines na netu da vidis upustvo koji jumper i kako.
Verovatno je MB otisla u vecna lovista.
Pogledaj da li su se naduvali elektrolitski kondenzatori na maticnoj ploci oni oko procesora, dobiju ispupcenje , trebaju biti ravni gore, kod jeftinijih MB se ne isplati ni mjenjati te kondenzatore, odu zbog zagrijavanja i slabe kvalitete.Ako je MB gotova, da li bih mogao da u onaj drugi komp prebacim iz ovog ssd i hdd, i da time izbegnem ponovno instaliranje windowsa? Taj drugi komp je identičan ali ima drugačiju verziju biosa.
edit: sad sam izvadio bateriju i potpuno je prazna (0,2V). Uzeo sam bateriju iz drugog kompa, ni ona nije baš najsvežija (2.8V), ali ubacio sam je i problematični komp sada startuje. Sutra ću ga preneti do monitora da vidim da li Win i dalje radi, jer se ne razumem u ovu materiju i ne znam da li memorija sa MB ima veze samo sa biosom ili i sa OS. E sad, ako se dobro sećam ja sam na oba ta kompa kupio nove baterije pre max dve godine i nešto mi je brzo ispustila dušu, na kompu koji ja koristim ta baterija je u njemu bar nekih 5-6 godina ako sam je uopšte i menjao kad sam kupio polovnu MB (ako nisam onda ima mnogo više godina).