mirosti
Član
Ja godinam koristim Lenovo laptopove, i meni se to najbolje pokazalo.Kolege imam pitanje? Trazim neki novi lap top u cenovnom rangu 500$- 700$ koji bi uzeo u USA, i doneo ga ovamo. Sta je trenutno kod nas best buy po vama u toj cenovnoj klasi. Lap top nebi koristio za igrice i zabavu vec da kazem kancelarijski rad, office exel, internet ,. Izasao sam iz desavanja od kada sam se ozenio dobio decu a ima tome vec skoro deset godina. Tako da mi se stara toshiba satelit vec vidim zamorila, i trazim joj zamenu, ali sam skroz vam informacija sta je sada neka dobra konfiguracija. Na sta obratiti paznju, velicina ekrana, memorija, graficka? Hvala
Sent from my S60 using Tapatalk
Kući imam dva komada T530 sa po 16giga memorije i mSata SSD, tako da mi je prostor za disk slobodan za razne opcije(tu stavljam diskove sa raznim operativnim sistemima radi starih hardvera koje imam. CD/DVD vadim po potrebi i stavljam fioku sa podacima. Eksterni monitor obavezno koristim za rad.
Poslovno koristim W530 koji je skoro identičan osim što ima četiri slota za memoriju, tako da je njemu 32gb.
Lenovo laptopovi su specifični po tome što su kompletno od magnezijuma i ploče su i pametno vezane za te šasije tako da jako malo koriste kulere, nego se toplota uglavnom disipira preko cele šasije.
Ovo moje su starije mašine(ali rade kao satići), ali recimo T570 ili čak P50-P70 radne stanice su zaista vrhunske mašine koje mogu zadovoljiti svaku namenu..