Savet oko kompa!

Tипичан представник и корисник јефтиног па макар било и лоше.
ниси ни помислио да можда хард није исправан па га треба заменити новим,да је можда потребно урадити форматирање ниског нивоа а то је потпуно брисање свега,бланкирање лоших сектора ,па поновна инсталација система нпр win 7.
а шта ако је неисправан северњак илити контролер функција па не дозвољава приступ инсталацији на харду?а може бити и да је i/o контролер неисправан?
да ли му је чачкан биос?
уметање дијагностичке картице у,за то предвиђено место, би разрешило дилему читањем бројчаног кода и указало на правац у којем треба ићи.такође је нужно ишчитати биос ако је учуњен покушај унапређења.за то се користи програматор епрома и припадајући софтвер.

синко,окани се оних с пар дискова у торбици и само бројем мобилног телефона.

Poslednja izmena od urednika:
Није ,наравно да није али ти с пар дискова у торбици могу да умање част професије и по мени то и чине почесто.Поправку рачунара треба поверити онима који знају и могу да рачунар и поправе.
Део претходног поста иде као смерница једном почетнику у овој науци кад хард:"неће па неће а стављали смо и други исправан".
-Биос не треба чачкати без потребе а ако постоји сумња на њега онда постоји проблем који неуки покушавају да реше уписивањем новог .То се ,ако постоји потреба,ради искљичиво уз помоћ високо квалитетног епром програматора и уписивањем само целог дампа.

Најјефтинија варијанта решавања проблема је поверити "болесника"правим стручњацима.Има таквих у Србији.

Ima naravno ali ja sam kao i većina veliki entuzijasta.ja sam na jednoj staroj ploči muku mučio sa biosom svašta sam probao i došo do zaključka da je taj erprom čip crko_On se na toj ploči ,ako me sećanje dobro služi lako i skidao.Samo se izvuče iz ležišta,ali nisam uspeo da nađem odgovarajući.Inače taj računar sam uzeo od cigana što skupljaju sekundarne sirovine i merak mi je bio da ga osposobim.Imam veoma oskudno znanje o računarima ali eto volim da petljam sam.Imam trenutno linux mint 17.1 mate i hvala ljudima koji su ovo napravili jer mi je otvorio nove horizonte.otključane su sve wifi mreze u okolini ,ratosiljao sam se windows za*ebancija Nema viruse i te gluposti računar mi sa 50% manje zauzetog rama radi bez ikakvih problema.Klinci igraju windows igre na njemu nema krekovanja programa niko ne traži nikakve pare za bilo šta sve je besplatno.Gomila programa za sve i svašta.
E sad da sam napravio neki problem koji je ozbiljniji a u isto vreme na računaru imam podatke koji su mi veoma bitni morao bi da se javim ljudima koji su učili školu i koji znaju da reše te probleme o kojima vi govorite.Poštujem i cenim struku i znanje ali mi računar služi za čuvanje malo slika neke bezvredne muzike i najviše za povezivanje sa ljudima tako da mislim da je bezvredno da podižem situaciju na viši nivo bez potrebe.Ja sam pričao u svoje ime ali mislim da većina ljudi isto ili približno razmišlja.

Ништа није вечито а ни сутра није ником обећано.
Код нас у Србији струја је узрочник већег броја кварова на рачунарима који у озбиљним државама нису познати па нема ни препорука о отклањању таквих кварова.Радозналост уз неукост и храбро прчкање по уређајима је такође део красота кварова.О томе ко све себе диже на пиједестал мајстора или зналца проблематике отклањања кварова могли би да се напишу романи.
Литература постоји,инструменти и и опрема постоје и ако то узмогнете и реализовати у пракси ето и успеха.
Линукс је патентиран и заштићен као опште јавно добро а настао је из Јуникса као радни задатак Нокијиних стручњака.
Рачунар може бити и средство за учење ако се има и софтвер за то а користећи рачунар на ма ком нивоу корисници уче и старане језике и само од њиховог залагања зависи ниво и наученог.
Шта Вас брига како и зашто нешто ради од електронике у рачунару,трудите се да будете што бољи корисници програма које користите а главобољу око поправака и набавке делова за то препустите онима који су то изучили или су на добром путу да то постану.

@Dejan98, Прво посети сајт произвођача па означи модел уређаја па (ако можеш и серијски број уређаја који би да купиш)Прочитај шта тамо пише,ако ишта пише......да не трошим тастатуру даље.
Број гигахерца који пише на процесору подели с бројем језгара и нека те не изненади оно што добијеш.Ако си иоле паметан разумећеш.
Узми неки УСБ и сними било који филм у ХД формату и нека ти трговац пусти филм.Буди стрпљив и дооообббббррррроооооооо гледај.Ако почне да сецка,а почеће,узми свој флеш захвали се трговцу и бежи што брже можеш.
Оно што вреди кошта преко 700 евра и нека је интел платформа.
Хард м о р а бити из црне серије.У супротно ћеш брзо на рекламирње.

Imam nekakav problem s internetom. Presao sam na box paket Telekoma. Prvi dan je sve radilo. Posle je postepeno poceo da pravi problem. Problem je nece na tri sajta da poveze ni preko jednog pretrazivaca,a to su google,youtube i fejsbuk. Ostalo sve radi kad otkucam adresu,ovo pisem odatle. Takodje ni kad je ukljucen vifi i kad telefon prikacim na taj net,isto nece da radi google,youtube,fejsbuk. Pokusacu da printskrinujem ekran,mada sam zaboravio kako, pa da okacim poruku koju mi izbaci kad pokusam da se povezem na neki od tih sajtova. Imate li mozda ideju ili resenje problema?

Ni ne trebaju meni te tri stavke,vec sestri,jos ide u skolu,pa joj je google i fejsbuk najpotrebniji. Svaka novost i kojekakve vezbe,i slicno u skoli kaci se u grupi na fejsbuku,pa to posle stampa i vezba,uci,sta li vec,ne mesam joj se u to.

Mislim da znam gde je problem jer sam i ja imao sličnih problema, ali ja npr na YT nisam video komentare ali sam mogao da gledam klipove. Probaj, možda je isti problem- ukucaj u browser 192.168.1.1 username i pass su "telekom", u meniju sa leve strane ideš na Advanced i u podmeniju imaš link Firewall. Ja sam vratio na Low level taj firewall level, ako ti je na High tu je problem jer blokira ove sajtove koji imaju veću zaštitu (jebeš ga ni ja se ne razumem, ali je tako nekako :osmeh:). Probaj, vrati ga na low i sačuvaj promene i pokreni ponovo sajtove i videćeš već; ako nije to onda ne znam šta dalje...

Da li zna neko način i da li uopšte može da se spoje digitalni fotoaparat i tablet? Da li uopšte postoji usb kabal sa dva ženska izlaza? Jer za oba imam muška..

Da li bi ovako ndšto pomoglo?

0c081e678504046f5f6cca8e17d1dacb.jpg

To, to, to.. Sutra idem do grada i pokušaću da nadjem nešto tako ili slično..
Šta misliš, kako bi ga prepoznao tablet (android OS)? Morao bih preko Total Comander?

Nazad
Vrh