Savet oko kompa!

N.A čini mi se da si mnogo visio na onom Tube sajtliju. :haha:

Zadnji sam radio prije nekih desetak dana (nisam mogao spojiti dva PC-a crosslink kabelom jer su neke sistemske datoteke bile oštečene) i zbog nekih problema sam morao čačkati po registriju nijedan ključ od starih programa nije ostao (sve je provjereno s glary utilities programom). Osmica snima kompletno nove windowse i nijedan stari ključ ili bilo što drugo u njoj nema što je bilo na staroj instalaciji.

Ovaj problem koji sam ja imao je nastao zbog toga jer sam prilikom reinstalacije mijenjao korisničko ime pa nisam bio "vlasnik" mapa nastalih prije toga i na njima sam imao ograničene mogučnosti.

NA ako sam te dobro razumio ti nemaš nijedan optički pogon (cd ili dvd) na pc-u? Ako sam te krivo razumio skini si kod nekog Windows XP portable http://torrent.isohunt.to/download....hash=47375df8dc2deb088d191479600ff4638857b6ae koji se podižu direktno s CD-a i u njima si preseliš podatke. Ja to inače radim s nekom od linux distribucija jer one podržavaju dizanje sistema s USB-a.

slobodan_ns

tvoja tvrdnja definitivno nije točna, barem što se tiče novijih verzija windowsa. Do prije sedam godina sam radio u jednoj državnoj ustanovi između ostalog i na spašavanju podataka sa oštečenih sistema samo sam ja večinom koristio live verzije linuksa u početku je to bio knopix (koji je bio prva live distribucija) a kasnije na ubuntu. Jedini problem kod sveg tog spašavanja je što se potroši više vremena nego da se iznova instalira. Najgori slučaj sam imao kada je tip instalirao neki mallware (ne sjećam se točno imena) gdje ulaskom u windowse se automatski pokretao kao fol neki antivirus koji pronađe brdo virusa i za njihovo brisanje traži da ga kupiš. u samom sistemu nije bilo ni my computer-a ni control panela, task menager je bio blokiran a on je pokretao neki svoj, nije dozvoljavao instalaciju nijednog novog programa itd. nakon cca sedam sati čačkanja očistio sam ga i taj pc je radio sa tim istim windowsima dok nije otpisan.

moja priča se odnosila na starije verzije vindowsa za win 8 ne znam jel ga ne koristim, a što se tiče ne mogućnosti baratanja podacima kao novi user to se rešava veoma lako dodavanjem novom useru određenih privilegija i ovlašćenja na te dadodeke i fajlove ali to je već domen sistemske administracije i tu bi ti trebala mala pomoć nekog ko se razume, nisi morao zbog toga rušiti ceo sistem

- - - - - - - - - -

što se tiče onih ikonica kojih nije bilo na tom računaru i ostalih stvari neko je to definisao maliciozni sowtver,virus itd... a to se rešava preko mmc konzole group policy object-local computer policy-computer configuration-windows setings-security settings -itd,itd... i to može sve da se ponovo omogući da se vidi kad se loguješ,naravno da pre toga očistiš i onemogućiš dalje izvršavanje tog nepotrebnog smeća.Imaš stvari koje ne može ni jedan anti program da ukloni jel oni u svom kodu imaju za zadatak da se integrišu u memoriju sistema i svaki put prilikom podizanja sistema i pokretanja blue screen ekrana pokreću se ,tako da ne znači ako si ga uklonio da si mu onemogućio ponovno dalju aktivaciju.:osmeh:

Poslednja izmena:
Krivo si me razumio ja sam išao na reinstalaciju jer su bile oštečene sistemske datoteke koje reguliraju mrežu i to prema erroru koji mi je izbacivao prilikom spajanja dva pc-a su mi od strane microsofta odgovorili da u obzir dolazi samo reinstall. a ovo rješavanje usera ide jedino preko command prompta tj. dos naredbi (tako je barem u mojoj verziji problema) i to je mana osmice jer pun internet pitanja s tim problemom. Ali

Za ovaj mallware nažalost ti nemogu sad kopirati post koji sam napisao na jednom warez forumu tj. tutorijal za njegovo otklanjanje uglavnom radi se o dvadesetak što datoteka što ključeva u registriju i sve se mora obaviti ručno i to sa drugog sistem poželjno linux (ja sam koristio ubuntu). Jer to je bila prava ludnica osim task managera, pokretao se i neki njegov control panel, desni klik je bio onemogučen, blokiran windows explorer itd. uglavnom mogao si upaliti komputer i gledati to sr..je.

Sutra stize deda,po meni neprevazidjeni laptop Asus K50IN,odlicno i izuzetno kvalitetno uradjen. Tako da ovaj ostaje dok se ne nadje neko ko zna i moze da odradi sistem.

slobodan_ns

tvoja tvrdnja definitivno nije točna, barem što se tiče novijih verzija windowsa. Do prije sedam godina sam radio u jednoj državnoj ustanovi između ostalog i na spašavanju podataka sa oštečenih sistema samo sam ja večinom koristio live verzije linuksa u početku je to bio knopix (koji je bio prva live distribucija) a kasnije na ubuntu. Jedini problem kod sveg tog spašavanja je što se potroši više vremena nego da se iznova instalira. Najgori slučaj sam imao kada je tip instalirao neki mallware (ne sjećam se točno imena) gdje ulaskom u windowse se automatski pokretao kao fol neki antivirus koji pronađe brdo virusa i za njihovo brisanje traži da ga kupiš. u samom sistemu nije bilo ni my computer-a ni control panela, task menager je bio blokiran a on je pokretao neki svoj, nije dozvoljavao instalaciju nijednog novog programa itd. nakon cca sedam sati čačkanja očistio sam ga i taj pc je radio sa tim istim windowsima dok nije otpisan.

"Live cd" sam rekao da koristi upravo zbog mini win XP :ppozdrav: zbog spasavanja podataka, pa onda reinstalacija sistema :bravo:

P.S. pricam u siframa ne smem konkretno koristiti nazive programa zbog piraterije.

Imam problema kod klinca na kompu. Formatirao sam mu hard i instalirao win7 koji je i pre bio na kompu. Cim pocne da se dize windows izgubim misa. Skroz se ugasi kao da je izvucen iz kompjutera. Probao sam i sa drugim misem i ista je situacija. Restartujem komp i udjem u bios i mis radi sasvim normalno. Cim pocne da dize windows mis se ugasi.

Ima li neko pojma sta bi moglo da bude?

Pogledaj da li ga računar vidi u device manager.Moraćeš tastaturom najlakše da u polje search kucas device manager

Probaj uključiti računar bez miša pa ga onda naknadno ubodi u USB.Vidi da li će javiti windows išta.

Cekaj kolko sam ja razumio tebe se mis pilikom dizanja sistema izgubi? ako je tako probaj uradit sistem sa tastaturom ili nadji strai kolutas jer je ono preko onog starog ulaza i s njim uradi ako je zapelo mada mozes i s tasturom :)

Formatirao sam mu hard i instalirao win7 koji je i pre bio na kompu. Cim pocne da se dize windows izgubim misa. Skroz se ugasi kao da je izvucen iz kompjutera. Probao sam i sa drugim misem i ista je situacija. Restartujem komp i udjem u bios i mis radi sasvim normalno. Cim pocne da dize windows mis se ugasi.

Ima li neko pojma sta bi moglo da bude?

Windows 7.Trebalo bi da je instalirao dreajvere za taj usb miš ali vidiš da nije.
Meni se slično dešavalo sa drajverima za wifi-karticu.

Поздрав имам проблем са компјутером,тачније користим Оперу и почели су да ми излазе ови огласи и неке **greška шта год да отворим.како би то могао да решим.има ли ко савет?

Poslednja izmena od urednika:
Pokupili ste obadvojica vjerojatno malware "Pop-up Ads", ili prilikom instalacije nekog programa ili klikom na neki link. ovo je jedan od načina kako ga se riješiti http://malwaretips.com/blogs/remove-adware-popup-ads/ tu ne pomaže adblock plus već samo čišćenje PC-a od tog smeća (meni je kćer u roku od deset dana tri puta instalirala to s..nje)

Nazad
Vrh