Savet oko kompa!

Ti stvarno mislis da bi koristio i dalje ovaj net,ili paket,da mi secka obican you tube ? ....nigde nista ne secka,sve gledam u hd uvek.Cena je 1.7 mesecno.

Bez razmisljanja, optika je trenutno najbolje resenje koje se nudi "na siroko" na nasim prostorima. Sa druge strane, ljudi cesto budu u zabludi da je wireless bolji od kablovskog interneta jer vecina ima telekomov ADSL koji je naj naj naj krs interner koji postoji kod nas ja msm, ide preko parice a sto ste dalje od Poste to vam je losije stanje. Meni konkretno kuci mnogo bolje radi mobilni internet nego ADSLov (bilo na kabl do kompa ili WiFi)

Meni je stabilnije radio wireless od sadašnjeg Lelekom ADSL koji je u poslednje vreme ne grozan nego katastrofalan.

Prozivke je tu jer si mi napisao da pogledam koje su brzine wireless opreme, a ja tebe pitam koja je brzina opreme koju si ti dobio od svog provajdera.
Kod nas je wireless internet najniži stepen interneta, nije rasprostranjen i nude manji provajderi, samim tim im je i oprema jeftina. Starlink ne računam, to je već sasvim drugi nivo bežičnog interneta.
Koja je brzina interneta kod tebe?
Starlink ko zna kad ce kod nas da li nasi nesto koce ili oni nije ni bitno.

Opremu nisam dobio nego kupio, ubiquiti powerBeam M5 300. Jbg nije imalo tada kod madjara m5 400 koja ima gigabitni port.

50/36 smo izvukli na testu i to bez ukljucene airmax opcije. Placam 12/2 1000din.

Optiku cekam jos od leta, uradjena instalacija u selu ali nikako da se nakane da sprovedu vlakna u kuce. Bio u lelekonju i dalje na cekanju.Kupio i ruter grandstream gwn7003 da imam back up opciju neta.

Na mojoj strani ulice je baš optika, podzemni kabal, sve die beste a kvalitet rada udri me do zore.Na samom početku smo menjali modeme kao čarape, mesec dana i izgori.Sada radi ali gubi signal dosta često, secka stalno i nervira.Imam splitere svuda po kući...

Taj podzemni sluzi da dovede signal do bandere sa razvednim ormarom. Ovde radila neka s ekipa koju je angazovao telekonj. Gurali fergu po putu da upali. Ja im davao kljuceve da skidaju aukumulator sa kola prebacaju na masinu sto podbusuje pod asfalt.

Pomagao im da protnu creva, pa stavljali creva po metar u put. Posle dosla ekipa da radi asfalt gde ga nije bilo pa to sve lepo iskidali.Cirkus firma.

Kako da namestim da laptop dobija internet preko mobilnog telefona? Treba da pozajmim nećakov laptop i odem kod žene od koje sam uzeo zemlju u arendu, da se ulogujem na njeno gazdinstvo i vidim da li je dobila subvenciju 10.000/ha, i ako jeste da brišem parcelu koju sam uzeo u zakup iz njenog gazdinstva (da bih tu parcelu ubacio u moje gazdinstvo). Žena nema pojma o eAgraru, nema ni komp, a oni koji su joj to do sad sređivali u eAgraru više neće pa moram ja.

Znači šta podesiti na telefonu (Poco X3), a šta na laptopu (Win 10)? Nisam baš na ti sa ovim kompjuterskim stvarima...

Hvala!

Ajd' da sad ne idem u temu o mobilnim telefonima, šta znači VPN? To sam nešto čačkao pre nego sam postavio pitanje (a bolje da ne čačkam već da pitam) i tu mi je tražio da ubacim onu šaru za otključavanje ekrana (jer je nemam pošto me živcira da svaki put treniram prst po ekranu kad hoću da nešto vidim na telefonu) što sam učinio. I evo sad tražim kako da poništim to otključavanje ekrana i ne mogu da nađem...

To ti je u sigurnosnim podesavanjima.

vpn ti sluzi da promenis zemlju, zakacis se na vpn neki servis promenis zemlju na neku drugu da bi mogo da pristupis nekom sadrzaju, ili da kupis nesto, neku usulgu streming servis...

Ajd' još jedno pitanje pa da više ne davim za danas. :osmeh:

Da li svaki laptop može da radi na punjač ako je izvađena baterija iz njega? Nabavio sam jedan laptop bez baterije i ne daje znake života kad ga priključim na punjač. Da li je laptop kaput ili mu fali ta baterija?

Ne znam ni jedan uređaj da može da radi samo na punjač, a bez baterije, u bilo kakvom stanju, ispravna i suprotno...
Znači , laptop sa "sjebanom" baterijom, koja ne drži "struju", može da radi na ispravljač potrebne voltaže za rad laptopa.....
Laptop je najverovatnije ispravan, ali, ko će ga znati, ako je bez baterije, to je jedan od mogućih uzroka zašto je ostavljen, i van upotrebe...

Imam ljudi jedan problemcic. Kupio sam juce nov laptop, a oni su sad svi bez operativnog sistema. Uzmem od druga flesku sa windows 10 i ubacim u njega medjutim nece sam da je otvori. Aj u bios, pa aj but i podesavanja i prikaze on flesku i odaberem da sa nje ucita windows i on se restartuje i kad treba da krene instalacija nema nista. Samo plav ekran nekoliko sekundi i onda se ugasi. Ima li neka fora, sta da mu cinim?

Mozda je loša instalacija Windowsa, probaj drugu...

Sent from my SM-S928B using Tapatalk

Nazad
Vrh