Savet! Gde uložiti 50 000E u poljoprivredu

• Začetnik teme Misazabac
  • Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Televizor ne gledam a jos manje serije. Mozda bi i ulozio te pare u tu slatinu sto ti kazes pa napraviti ribnjak ako vec toliko vode ima.

BATONI je napisao(la):
Leka pitao si gdje moze da se kupi jutro zemlje za 1500e moze kod mene :D jedino stotoj parceli mozes prici samo u ribarskim cizmama i to oko Svetog Ilije :haha:

Kada bih imao 50 000 E,mislim da bih prodao sve krave,mehanizaciju,zemlju pa bi onda imao 100 000 E
Pola bih stavio u banku da se množi a sa ovom drugom polovinom bi video šta ću

Zorane , ulozis u banku banka propadne i sta ti ostane zemlje nema krava nema mehaniacije nema ovako bar uvek imas nesto da prodas kad ima zemlju i krave i mehanizaciju.Moje babe, jer mi dede pomrle odavno jedan kad sam imao 8 godina drugi 61. , zemlja se prodaje samo kad je zivot u pitanju. I kad razmislis ima tu mnogo istine.
Post je spojen: [time]1269280229[/time]

Prijatelju,najboli savet je kupovina zemlje,zemlje i samo zemlje a ne mehanizacije i ne znam cega drugog... Das pod zakup i budes miran,pa jednog dana kad odapnes ostace iza tebe nesto za tvog sina! :D

Prijatelju u mom kraju se ne isplati dati nekom da radi tu zemlju 60 evra hektar da neko uzme da je obradjuje . zato sam i kucao da bi ulozio u ovce ,a i ja mislim da ce jednog dana zemlja da bude itekako vredna.

Sa ovih drugih 50000 bi se upustio u politiku-tako da ne bih imao te probleme što ste naveli,a kada zaradim prvi molion onda bih se povukao u vilu na Golubcu :haha:

Zoran0230 je napisao(la):
Kada bih imao 50 000 E,mislim da bih prodao sve krave,mehanizaciju,zemlju pa bi onda imao 100 000 E
Pola bih stavio u banku da se množi a sa ovom drugom polovinom bi video šta ću

I ziveo bi sretno ni pola godine, sta je u danasnje vreme 50000 E, i koja bi to bila kamata :sta:

Ala ti lupas gluposti...ti godisnje trosis 100 000e ??
A sta ti mislis kako onda neko zivi cije je imanje vredno 50 000e,koliko po tvojoj logici on moze da zatadi godisnje??

U pravu si NA-to je velika para,zato bih i prestao da se bavim poljoprivredom a verujem i mnogi od vas

Ja bih za tih 50000e kupio jos 15-16 kj zemlje i uvecao posed. A traktore i masine, postepeno, ne novo i ne na kredit, zapravo mozda i novo ako drzava subvencionise barem 50% kao u Hrvatskoj

Pet prosečnih domaćinstava a možda i više koštaju tu sumu para u danasnje vreme i stanje po selima.Druga je stvar što je Sibač i Pećince pogodila industrijska zona a samim tim i zlatna groznica pa vam ta cifra nije ništa i potrošite je za pola godine.Tako da brale mani me zajebancije.

Hm. sa 50000e bih mogao svasta.... Ali najpre bih kupio nov traktor IMT 539, A za ostatak kupio jedno kamionce npr MB Actros 1843 sa prikolicom i bog da me vidi.... :ppozdrav:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh