Samogradnja kunićarnika ,, štapom i kanapom''

Neces nicim da zastitis drvenariju?

Pitam jer ovako kada se gleda ko da je sirovo drvo bez zastite. Inace je super odradeno cak ni zica ne stoji krivo. :ppozdrav:

Ovo je moj Skadar na Bojani.Završio sam ga pre pola sata.Sutra ću ga slikati celog,da se malo femkam.

Žicu su mi pleli za gazišta,sa jedne strane ravnu bez grba.Otvor okaca 16•16 mm.

Hranilica manja za zečice.Š/V/D -20/30/10

To je grifovano pletivo.Rade ga žicopletare koje rade sita i pokretne trake.DES Beograd ,dok je postojao je radio.Šef proizvodnje ,žicopletare DES-a, je otvorio svoju firmu,kada je DES puko.Poznajem ga ,nalazi se u naselju Leštane,predgrađe Beograda,ja sam tu naručio da mi ispletu.Cena je za svakoga ista,nisam imao nikakav popust,samo mi se čini da za Vas iz Vojvodine malo ne isplativo.Postojao je DES i u Novom Sadu,ili se raspitati kod privatnika.

Šta je kotobanja?Meni su kavezi,kao tvoj prelepi,ali ne znam kako bi im čistio sa takvim podom.Moji šarci mi svako jutro pripreme pola kofe od poludisperzije.Da li je tvoj kavez za male?Kako se čiste takvi kavezi?

Mi Sremci kažemo kotobanja, a zove se još i čardak ili kotarka, to su nazivi koje sam čuo. Ja držim ovnolike, a oni su teška rasa i moraju biti na prostirci od slame ili mogu da dobiju žuljeve. Njima žica nikako ne odgovara, a neće ni tvojim šarcima, ako dostignu pravu kilažu. ZA čišćenje imam lopatu na kratkoj držalji (oko 15 cm) i metlicu i time čistim, a koliko često - to zavisi od kunića do kunića i koliko ih ima u kavezu, neki više prljaju, neki manje, ali uglavnom jednom do dva puta nedeljno.

Sklopljen i dat na korišćenje.Ostalo mi je da namontiram nipl sistem za pojenje.Niple sam kupio,problem su mi trenutno račve,pa da završim ka fez.

Miroslave, lepo izgleda kavez ali ni kod mene ne bi odgovarao pod od ove žice. Baš zbog nogu. Izgleda mi da si svaki kraj žice morao da pecneš a to mora da je potrajalo. Imam iste ovakve kutije sa strane, za male, samo su moje u zelenoj boji. :osmeh:
I ja sa pitanjem o alatu :osmeh:, kako te služi ta šrafilica? Rekao bih da je Metabo, e sad da li je 10.8 ili 12 V Li, to ne vidim. :osmeh:. Možeš i na PP.

Metabo , litijumska baterija.Za "peckanje" je bio zadužen CO2 ,nije nešto trajalo dugo,ali dok sam "sklepao" hranilice,rodio sam mečku.U svaki kavez sam ubacio po parče OSB ploče,da mogu da se odmaraju ako im smeta žica,ali sam je izvadio jer je izbegavaju kao da je gubava.

Konačno gotov.

10176104_1420257951576029_2127921867679555326_n.jpg

10255810_1420257934909364_3292122363541730379_n.jpg

10291101_1420257924909365_751463385663780449_n.jpg
Kako vrsis ciscenje posto vidim nemas zicu i hoce daska vremenom da istruli od mokrace?
Ja treba sad da pocnem da pravim jos jedan kavez,pa me sve nesto mrzi da ga odradim od metala kao sto sam do sada radio!

Nazad
Vrh