Samogradnja kunićarnika ,, štapom i kanapom''

Već sam pisao gore, lopatica i metlica i udri. A dasku sam premazao sandolinom i lazurom, i to sam pisao, pa nek' traje dok laje.

Šta misliš o podu od daske širine 10cm sa razmacima od 1,5cm?Da li pije vodu kod teškaša?Za moju žicu si bio u pravu,morao sam da im ubacim ploče OSB-a,zekan mi je sredio zadnju šapu.

Ako mene pitaš, za teške rase samo pun pod i slama. Čuo sam i drugačije priče, ali ih nisam još proverio u praksi.

Ima ih jedan drugar koji drži hajkome, panonce i bečke bele. Kaže da su smeće.

Račve možeš da nabaviš u nekoj akvarističkoj radnji ima ih svaka i super rade poso. Imaš krst i T račve kao i creva na metar

U bolje opremljenim prodavnicama plastike imaju i creva da se kupe,pa ako imaju creva imaju i racve,cini mi se da sam video.Ja sam imao neko crevo pa se bas potrefilo da je 8mm i da odgovara za niple!

Evo da napokon postavi slike kaveza koje sam sam napravio kavez je za 6 zenki koje su ostavljene za priplod na jesen kotilice se samo okace sa strane i tako se i skidaju da ne zauzimaju puno prostora...Pa evo i slika....
dsc0997-2.jpg

dsc1016.jpg

dsc1023.jpg

dsc1155.jpg

dsc1137.jpg

:ppozdrav:

Pera jako mi se sviđaju kavezi, čvrsto izgledaju i dosta je mjesta. Nego me zanima, kako si spajao žicu na okvir željezni?
Hvala :)...Inace sam spajao sa samorezujucim srafom stim da sam prvo stavio podlosku velicine srafa i lepo sraf ubacim u podlosku,i kada se pocne uvrcati u metal ta podloska se bukvalno spljosti i samim tim drzi zivu cvrsto...Za ceo kavez su mi bile potrebne 120 podloski i 120 srafova...

Hvala :)...Inace sam spajao sa samorezujucim srafom stim da sam prvo stavio podlosku velicine srafa i lepo sraf ubacim u podlosku,i kada se pocne uvrcati u metal ta podloska se bukvalno spljosti i samim tim drzi zivu cvrsto...Za ceo kavez su mi bile potrebne 120 podloski i 120 srafova...
Mogo si me pozvati da ti to caskom poheftam sa CO2 aparatom.

Pozdrav svima ja sam ovde novi drzim obicne zeceve mesance i ovo je moj kavez na dva sprata sa hranilicama i pojilicama dimenzije su 100x60x40.

10350527_785414394824473_3721875173318108313_n.jpg

trenutno imam 3 zecice

Poslednja izmena od urednika:
Nazad
Vrh