Samogradnja kunićarnika ,, štapom i kanapom''

Pa zato sam ti i pisao "zuljevi su nesto drugo samo kavezi pomazu vise manje pucanju koze i infekciji" tako ko ima kod kunica zuljeve svejedno dalje pun pod ili resetka (naravno opet pisem ako zica nije grub i ostar koji sam usece noge kunica ali opet i toje nesto drugo).

Pa od čega se onda javljaju žuljevi? Od nehigijene ili nečeg drugog?

Jesi vec sedeo malo pred kavezima i posmatro kunice, jesi primetio da ponekad i zenka i muzjak iz cista mira udare zadnjim sapama po dasci ili zici. Pomalo se to vremenom pretvara u zadebljenja i posle i zuljeve.

Radovi se blize kraju.... :ppozdrav: pozdrav!

2aeug7n.jpg

Moze mala zamerka? Te pojilice.. Ako su kunici predvidjeni za tov :D... Treba ti 10 litara po kavezu a ne ta mala bocica. Ja sam stavio balon od 30 litara za 9 bokseva. plane za 4 dana mozda, ali ali na ovoj temperaturi i nemam puno 13 komada velikih. Zamisli sta ce biti kad ugreje malo i kad ih bude 100 :D...

Pa drugar te pojilice stoje dok ne stignu nove zute.i na svakom kavezu ce biti po te dve i to je neki 1.5 l vode po kavezu a ja njima svako jutro i svako vece sipam svezu vodu to ti je znaci da dan 3 litre vode...pa puta 3 je 9 litara i to mi popiju za 1 dan i veruj mi da nikada ni nepopiju sve do zadnje kapi uvek ostane...imam jednu turu od 20 komada na kojih ima 3 pojilice od 1 l i na ovom sistemu kako ih ja pojim nije bilo problema i vec is spremam za klanje...a sto se tice vrucina i leta to planiram da zadnju turu imam da koljem u junu tako da cu onda 3do 4 najtoplija meseca odmarati zenke a i dosta slabo napreduju preko leta jer samo piju vode a hrane se jao slabo tako da mi se to ne isplati...ipak svako ima neku svoju teoriju kako misli da je bolje raditi i uvek cenim kritike i zamerke da bi se nacin rada sa kunicima poboljsao...:ppozdrav:

Uzeo sam sijalicu za kunicarnik. 3w led sijalica. 590 dinara. garancija 2 godine. planiram da je drzim upaljenu nekih 12h. Sija kao 20. Pa cu videti kako je prihvate. Smesna potrosnja :) to mi se svidja :)

Nazad
Vrh