Samogradnja kunićarnika ,, štapom i kanapom''

Pozz.

Evo i mog prvog pokušaja da napravim kunićarnik. Nije nešto, jer nisam nikad prije držao kuniće, pa nisam znao šta sve ide uz to. Sledeći put će biti bolje. Uglavnom, za sad dobro drži. Donji kavezi su sa letvicama, a gornje čistim ručno.

Prva faza http://prntscr.com/2nznrr
Ovo je prednja strana, sa stanarima http://prntscr.com/2nzn7v

Drugar svaka cas,kakve ces kaveze tek praviti kada si kao"pocetnik"napravio ovakve,jos jednom pohvale...Vidim da imas vecinu panonaca?koje jos kunice drzis?:ppozdrav:

To je sve za sad, dvije su skotne, treba sad u februaru da se kote. Jedna 10-og, druga 20-og. Sutra već počinjem da pravim jedan veći kavez za mlade. Tek sam od ljetos počeo da držim, pa pomalo se kućim. Moram ti priznat da su tvoji recepti najvećim dijelom odgovorni za sve ovo što pravim :D

Pa samo polako tako sam i ja krenuo sa 1-2 zenkom i sada ima 8,pa zato i mogu svasta da isprobavam sto se tice recepture:osmeh:,veruj mi sta god da napravis sa kunicem nemoze da nevalja...eto sutra koljem 25 komda od toga pravim nekih 15kg kobaje 5 vesalica 2-3 za rucak cela kunica ostavim i koji kilogram mlevenog za punjenu papriku i sarmu:ppozdrav:...Drago mi je sto pomazem na neki nacin da se sto vise ljudi pocne barem iz hobija baviti kunicarstvo....

Nabavio sam metalni,stvarno dobar kavez pa su pregrade sirina 40 visina 50 dubina 80,pa me interesuje jel to dovoljan prostor posto sam nov u svemu ovome?

- - - - - - - - - -

Htedoh pitati koliko komada moze stati u jedan boks posto ih ima 8 tako da mesta ima?

Pa dugar kada budes mogao uslikaj ga i postavi na forum da ga vidimo...
Po meni mozes staviti 5 kunica od 3 meseca,ili 9-10 malih od mesec dana...Pa ti sada vidi koliko su ti stari kunici pa izracunaj...

attachment.php

- - - - - - - - - -

Evo i kaveza,nije jos gotov ali je pri kraju!

Pa sirina je 40cm, kavez je takav bio ja sam samo dodao vrata!

- - - - - - - - - -

attachment.php

- - - - - - - - - -

Evo slike od napred,nadam se da sirina nece predstavljati problem!

Bez obzira na sirinu kavez super izgleda. Ako se ne varam to je 2 sprata. Izdjubravanje je problem. Posto je na tockicima super varijanta bi bila da je perforirano dno, pa samo poguras ceo kavez u stranu ili ga izvuces i lopatom utovaris u kolica :D mozes i da operes i sve veoma jednostavno.

Hvala za kavez,ali nije jos gotov! Imam da uradim zicani pod i stavicu tepsije pod uglom ispod zice tako da necu morati lopatom vaditi ili vuci kavez napolje!
Ako neko ima nesto neka napise da uradim dok jos nije gotovo

Ja bih ovde uklonio ove pregrade.Onda bi dobio ako se ne varam dva kaveza za tovnjake dimenzije:160x50x80. Naravno morao bi postaviti kosi lim ispod gornjeg kaveza i to bi~bilo-to!:ppozdrav:

Tako jeste ali kavez je vec bio sa takvim pregradama a ja sam samo dodao vrata,pa sad ako bude potrebe skinucu pregradne mreze pa ce biti dosta mesta,a za sada neka stoji ovako! Inace hvala na savetu!

Ma sad se i ja nesto premisljam da skinem po jednu pregradu i da dobijem 80x80,a zenke planiram sa jedne od bocnih strana(i gore i dole) da bih mogao kotilice da stavim bocno!

OK nije to problem,nego jel mogu u isti kavez muzjak i zenka ili zenka sa mladima?
Ja sam mislio da napravim dva 80x80 i ostavim 4 kaveza 40x80 za tri zenke i muzjaka,ako tako uopste moze,opet kazem nov sam u ovome pa i nisam upucen bas nesto puno!

Skloni pregrade da dobiješ 80x80,stavi daske kao pod i na njih slamu,a ako ćeš gajiti srednje rase 80x80 je dovoljno da možeš staviti kotilicu unutra i to je to.

80x80 i kotilica unutra :sta: To moze samo ako ces da gajis patuljaste kunice.Sta ces kada mali krenu napolje??Ne mozes ih odvojiti od zecice pre nego sto napune mesec dana a kad izadju iz kotilice....-haos i guzva.Bar ja mislim tako,jer kod mene su neki kavezi 70x100-kotilica unutra i kada izadje 10-tak malih+ zenka....bude malo tesno.Imam kaveze 100x100 (bez kotilice) u kojima mi se kote 3 zenke bez problema i mali kada izadju iz gnezda imaju komfor,dakle nema nikakvih problema. Kod malog kaveza postoji jos jedan ogroman problem a to je da se priplodne zenke lako i brzo ugoje (nedostatak kretanja,samo lezi i jede) a to je veliki problem u kunicarstvu,jer onda sve teze ide: nece da se pare,iako se pare mnogo manje kote itd,itd...:ppozdrav:

Nazad
Vrh