Samogradnja kunićarnika ,, štapom i kanapom''

@ Drobac

I kako sad u tom zečinjaku sprečiti zečeve da glođu daske ?

Sve je premazano sa dva sloja lazure, a ivice oko jasli sam rešio ovako:

Kolega,sve pohvale za rad i trud,a bogami i majstorstvo!Sad ih napuni pa da bude šareno!!!Ako ti nekako mogu pomoći oko nabavke kunića,javi se.

Hvala Szeki, ali nije još sve gotovo. Treba još da napravim tacne za izđubravanje i hranilice (koje inače dolaze na vrata, zato i taj prorez dole na vratima).

Da, to su jasle, a ispod ide hranilica, tj. pravim kombinovanu hranilicu za zrnastu hranu i seno.

Nije kavez al je deo kaveza

101577014252971261694315.jpg

Poslednja izmena od urednika:
@ Drobac
Nastavljam sa predhodnom pohvalom. Pošto nisi dao dimenzije mogu samo da nagađam, ladica ti je identična sa mojom prvom varijantom. Kada sve funkcionira sve je OK, ali kada se prepuni ili eventualno nakupi sa previše vode (kvar pojilice, prevrtanje posude ili neredovito čišćenje) nastaju problemi sa pražnjenjem čini mi se da je preširoka. Ja sam u drugoj varijanti umjesto jedne pravio dvije.
Što se hranilice tiče nije bilo ljepše fotografije na forumu. Vjerovatno ćeš morati praviti neku zaštitu protiv "klikeranja" i ostalih neželjenih radnji.
U svakom slučaju prelijep kunićnjak.
LP exsa

Hvala Exsa.

Dimenzije tacne su 33 x 90 cm i 5 cm je dubina i trudiću se da ih što češće praznim. :)

A što se hranilice tiče, ona je dosta visoka od poda, pa se nadam da neće klikerati u nju, ali ako budu, smisliću već nešto da ih sprečim.

kavezi satavljeni od recikliranog materijala

12 kaveza me ispalo oko 100 e u sto ulazi sto sam platio varenje , I farba , daske sam imao kao I rebraste limove , izmedju daske I lima je stiropor .
kt8ac.jpg

- - - - - - - - - -

24fxr89.jpg

De nadje ovako jeftino imali jos evo slike jos jednog kaveza koji sam napravio
101264514665990553725715.jpg

Poslednja izmena od urednika:
Pozdrav forumašima.
Kao novi član foruma i totalni amater i entuzijasta oduševljen sam prikazan stvarima i savetima koji su dati.
Moje malo "jato" je držano baš uz pomoć štapa i kanapa ali sam odlučio da ga konačno skućim.
Uz malo rada ( 2 meseca ) "sklepao" sam kavez.
Deo fotografija ću postaviti na forum. Svaku kritiku i predlog za unapređenje smatrću poželjnim

- - - - - - - - - -

www.dodaj.rs
[/URL][/IMG]

www.dodaj.rs
[/URL][/IMG]

Ovo je alat koji sam koristio.
Materijal su bile letve za konstrukciju, brodski pod za oplatu kaveza i kotilice,laminat za plafone,flah i l profil kao nosači tepsija i poklopci od električnih šporeta za tacne.
Konstrukcija je lepljena i osigurana šarafima.
Sve je farbano bondeksom u 3 sloja.

www.dodaj.rs
[/URL][/IMG]

www.dodaj.rs
[/URL][/IMG]

www.dodaj.rs
[/URL][/IMG]

www.dodaj.rs
[/URL][/IMG]

www.dodaj.rs
[/URL][/IMG]

www.dodaj.rs
[/URL][/IMG]

www.dodaj.rs
[/URL][/IMG]

www.dodaj.rs
[/URL][/IMG]

Hranilice su od rigips profila i delova antene za TV.
Montirane su za unutrašnje pregrade tako da u njih ne dospeva mokraća i izmet.

www.dodaj.rs
[/URL][/IMG]

Otvor za kotilicu obložen je pocinkovanim limom tako da se eliminiše grickanje istog.

www.dodaj.rs
[/URL][/IMG]

Iznad kaveza stavio sam nastrešnicu tako da kavez ne može da kisne.

www.dodaj.rs
[/URL][/IMG]

A naravno ovde panpnac uživa.

www.dodaj.rs
[/URL][/IMG]

Nazad
Vrh