Samogradnja kunićarnika ,, štapom i kanapom''

Kupio sam materijal za kaveze i trebam da pocnem da pravim pa me interesuje da li da pravim 100cm x 50cm x 40cm ili 120cm x 50cm x 40cm.Taj kavez ce biti na tri sprata. Prvi planiram da bude pregradjen na pola za dve zenke sa kotilicama sa spoljne strane a ostala dva za tov.Da li je dovoljno 100cm x 50cm x 40cm za dve zenke i koliko moze da stane kunica od kad ih odvojim od majke do kraja tova u 100cm x 50cm x 40cm a koliko u 120cm x50cm x 40cm????????
azn.gif

Drzao bih panon bele kunice

Poslednja izmena od urednika:
@Sasat@

Svidjaju mi se tvoji kavezi, a jos vise mjesto gdje si ih postavio.:bravo:Koje vrste zeceva drzis, i koliko ih imas? Pozz :osmeh:

Za sta ti sluze te cigle sto su u kavezima??? :sta: :haha:

@Sasat@

Svidjaju mi se tvoji kavezi, a jos vise mjesto gdje si ih postavio.:bravo:Koje vrste zeceva drzis, i koliko ih imas? Pozz :osmeh:

Za sta ti sluze te cigle sto su u kavezima??? :sta: :haha:

Pozdrav

Posto nisam imao vremena da napravim hranilice i pojilice,trenutno koristim limene posudice koje sam morao da ogradim ciglama jer ih razbacaju po kavezu.Muzjak koji je hajkom ih ne pipa,a zecice od kojih su dve mesavina hajkom i panon beli, a jedna panpn beli,ludesaju sa posudama i sve zivo prospu.

Ma veži te hranilice i poljilice sa žicom na vrata. Ja imam napravljenu čak i od plastične flaše, i od metalnih konzervi. Ni ja nemam zadnju stranu kaveza, nego je to zid, samo svake godine okrečim, mogao si to i ti. I donje daske se mogu krečiti, bar kasnije će ih izgrickati.

peto1 @ milosfilipovic
Sve zavisi od velicine kunica koje ces drzati u njima. Pa bi prema njihovoj velicini trebao i kaveze da smislis.

quote_icon.png
Citiram: milosfilipovic
Kupio sam materijal za kaveze i trebam da pocnem da pravim pa me interesuje da li da pravim 100cm x 50cm x 40cm ili 120cm x 50cm x 40cm.Taj kavez ce biti na tri sprata. Prvi planiram da bude pregradjen na pola za dve zenke sa kotilicama sa spoljne strane a ostala dva za tov.Da li je dovoljno 100cm x 50cm x 40cm za dve zenke i koliko moze da stane kunica od kad ih odvojim od majke do kraja tova u 100cm x 50cm x 40cm a koliko u 120cm x50cm x 40cm????????:sta:

Hvala za inf. za krecenje.Znam da sam trebao ali mi bilo hitno da ih prebacim u nove kaveze jer stari trebaju za pilice.Svakako cu okreciti u vrlo skorije vreme.

peto1 @ milosfilipovic
Sve zavisi od velicine kunica koje ces drzati u njima. Pa bi prema njihovoj velicini trebao i kaveze da smislis.

quote_icon.png
Citiram: milosfilipovic
Kupio sam materijal za kaveze i trebam da pocnem da pravim pa me interesuje da li da pravim 100cm x 50cm x 40cm ili 120cm x 50cm x 40cm.Taj kavez ce biti na tri sprata. Prvi planiram da bude pregradjen na pola za dve zenke sa kotilicama sa spoljne strane a ostala dva za tov.Da li je dovoljno 100cm x 50cm x 40cm za dve zenke i koliko moze da stane kunica od kad ih odvojim od majke do kraja tova u 100cm x 50cm x 40cm a koliko u 120cm x50cm x 40cm????????:sta:

Procitaj malo forum nemoj biti lenj i pronacices odgovor na svoje pitanje i jos brdo korisnih saveta! Pozdrav

Nasao sam odgovarajuce dimenzije za kavez.Sada je na redu zica.Nasao sam 20 x 20 mm a debljina 2.5 mm da li je to dobro za patos???Za starnice sam nasao zicu 10 x 10 mm a debljina 0.6 mm. Da li je to dovljna debljina jer trebam da okacim i hranilice i kotilice spolja???

Ima li neko resenje?Posto imam 7 malih od mesec ipo dana i imam problema sa hranilicom,napravio sam je po principu kao nekada za pilice dim. 40x7x5 da bi svi mogli da jedu bez guranja :) to i jeste upalilo ali je problem zato sto gaze po tome,leze,vrse nuzdu i upropaste hranu,ako im zakucam letvicu preko ne mogu dohvatiti... Razmisljao sam da uzmem jednu plasticnu okruglu hranilicu sto se koristi za pilice, koliko pojedu toliko im ispadne ponovo i tu ne mogu da lezi niti gaze. Ima li neko bolje resenje?

Ovo ti je super, svidja mi se... U mene su ovakva koritanca, ali bez pregrada i nista mi ne prljaju!!!

Nasao sam odgovarajuce dimenzije za kavez.Sada je na redu zica.Nasao sam 20 x 20 mm a debljina 2.5 mm da li je to dobro za patos???Za starnice sam nasao zicu 10 x 10 mm a debljina 0.6 mm. Da li je to dovljna debljina jer trebam da okacim i hranilice i kotilice spolja???

Ima li ovde majstora, limara? Trebaju mi neke tacne za kaveze ali mi treba limar koji ima odgovarajuci alat da to lepo izgleda. Ako ste zainteresovani posaljite mi privatnu poruku da negusimo forum ovde :)
Nije vazno odakle ste. Ako se dogovorimo sve moze da se posalje preko kurira.

Za pod i moze da bude dobra zica ako drzis male i srednje kunice tj do nekih 5kg za teze kunice nije ta zica da se stavlja. Za okolo zica 0.6mm je dosta slaba jer hoces na tu zicu jos da kacis hranilice i pojilice. Jedino da nekako drugacije resisi da ne kacis hranilce o tu tanku zicu nego da osmislis neke drzace.

Narucio sam kod jednog coveka zicu 16mm X 16mm(OKCA) 2.1mm(DEBLJINA) smatram da je to dobra zica i za patos i za stranice iako kacim pojilice i hranilice o nju

Poslednja izmena od urednika:
Nazad
Vrh