Samogradnja kunićarnika ,, štapom i kanapom''

Napokon i moja farmica je dobila konacni i zeljeni izgled za sada. I zadnji radovi na izgradnji kunicarnika su zavrseni.
Post je spojen: [time]1301008166[/time]

2e21a3t.jpg

dndgkk.jpg

Mogu koji oces ,za sve rase je u sustini isto samo ti je bitna velicina....60-80 ti je otprilike ok ....tj nema potrebe da ides vise od 1m sa 80 tu mozes drzat sta god oces sigurno.pod je najbolji od letvica da se ne zuljaju i bitno ti je da imaju odakle da jedu i piju a da sto manje prosipaju...imas po forumu sve o svemu:)

Ja inace drzim B. Orijaše i opet im prstrano, kavezi su 1,00m x 0,70m. Sto se tice poda ja inace preferiram letvice sa 1cm razmaka, ali ovaj put zbog nedostatka letvica morao sam staviti daske ali sam ih odmakeo po 1cm, samo moze mokraca prolaziti. Oni kad imaju suhe bobe onda to nije veliki problem ocistit.
A sto se tice patenta, nista, vidi imas li kakvu stalazu poveliku koja ti ne treba i samo je malo doradis i dobijes kavez ovakav ko u mene.
A Mishu, legendo, stvarno si me nasmijao.... :D :bravo: :ppozdrav:

A moramo se malo salit ljepse se zivi. ::namigivanje::..a sto velis stalaza...ja sam stari regal prepravio i dobio kavez...sve sto se moze treba iskoristit...

Jest...ali je nadklonjen od kise ...a dno je od letvica tako da svakako propada dolje ne zadrzava se nista...samo su ostale stranice od iverice,tako da ne smeta:) malo treba prepravit ali moze to tako izdrzat dosta.Evo vec pripremam i drugi regal da pravim za male za tov ::namigivanje::

Sve treba iskoristit, samo puno je lakse i brze pravit kavez kad imas lijep materijal. u mene je sva daska i materija su bili bezveze, tako da sam morao kombinovati, svasta improvizirati ali eto ipak je nesto ispalo. Kakav je materijal bio ne mogu se pozaliti. :D

Nema sto da se zalis imaju cak i neku lamperiju lakiranu ...ihaaa ima se moze se ;) sta ces vise sve je dobro dok funkcionise

Haahahahahha, ma ovoj lamperiji ima godina i godina, ali reko da ne stoji bezveze, ja je upotrijebim ali je dobro dosla kao dobar vizuelni dodatak. :haha:

Samo napred. Tema i jeste štapom i kanapom. Najlakše je otići u radnju pokupovati sve što je potrebno, pa još ako imaš da platiš majstora onda si miran. Ovde se već pojavilo par lepih ideja u izgradnji od onoga što bismo već svakako bacili. Ovi tvoji spadaju u one uspešne i lepe.

Pozz drugari, zica je kupjljena :D Sad se bacam na pravljenje kaveza. Napravicu ih po sistemu koje je zid-24 predstavio na drugoj stranici, e sad jedino nisam odlucio kako cu da ih postavim. Voleo bih da napravim visece na lancima kao sto je to uradjeno na ovom klipu ali nisam siguran dal ce kavezi izdrzati posto je zica 1,8 mm debljine. E sad tu vi stupate sa vasim savetima, tj da li sistem da visi ili onako kako je to Kopajko uradio sa stelazama. Hvala unapred
Jedno pitanje za Kopajka; " Kako si napravio kotilice i da li bi mogao da mi das dimenzije kao kad si pravio hranilice, posto sa slike tesko da se vidi sta je iz jednog dela a sta spajano> :ppozdrav:

@Radmajster

Jbg sad nemam vise da pravim kotilice sto sam mislio napravio sam. Ali evo nacrtacu ti u 3D kako treba da izgleda. Lako je za shatiti i mnogo lakse je napraviti od hranilice. Tamo samo pogledaj kako se krivi lim a sa ovih slika kad ih postavim razumeces sta i kako.
Uskorocu ti okaciti crteze da vidis kako izgleda ;)

kopajko je napisao(la):
@Radmajster

Jbg sad nemam vise da pravim kotilice sto sam mislio napravio sam. Ali evo nacrtacu ti u 3D kako treba da izgleda. Lako je za shatiti i mnogo lakse je napraviti od hranilice. Tamo samo pogledaj kako se krivi lim a sa ovih slika kad ih postavim razumeces sta i kako.
Uskorocu ti okaciti crteze da vidis kako izgleda ;)
Hvala puno, moye jos jedna mala molbica ako nije problem, da uslikas kako si uradio spoj kaveza i tvoje kotilice. Da li si sekao kavez u krug, od kog materijala ti je kotilica, posto ja nesto razmišljam da stavim za patos ostatke ove zice (ali me muci dal ce biti hladno u kotilici zbog toga).

Nazad
Vrh