Gorski Car
Član
Ovo su po mom misljenju odlicne sadnice, pocevsi od korenovog sistema pa nadalje.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ja sam pre 6 godina poslao caleta da kupi 30 sadnice Stenleja on ih kupi od nekog kalemara iz Trstenika koji je kod nas na pijaci prodavao sadnice. Doneo mi posadili kad umesto Stenleja sada imam Madzarku. Neke sam povadio ostalo mi jos 15tak komada.
Sreca sto je mala kolicina, ali opet izgubljeno vreme koje prodje dok sadnica dodje na rod i rad oko nje nisu zanemarljivi.
Sad na jesen treba da posadim 1000 komada Sljive, vec su poceli da mi nude sadnice razni kalemari bez sertifikata ne kupujem nista, sa sertifikatom bar imam pravo da ga tuzim, ili cu sam da posejem kostice da razvijem sadnice i na licu mesta da kalemim i bar znam sta sam radio, ovako nemam vise poverenja u nikog.
jeste,ali gospoda koja kupuju nece da plate ovakve sadnice vec traze sto jeftinijeOvo su po mom misljenju odlicne sadnice, pocevsi od korenovog sistema pa nadalje.
I ja sam mislio da posejem kostice pa da razvijem podloge,mada to je komplikovano,nije bas tako jednostavno,moje preporuka ti je da kupis podloge pa kalemis,tako cu i ja uraditi
jeste,ali gospoda koja kupuju nece da plate ovakve sadnice vec traze sto jeftinije
a za jeftinije dobija se NISTA
naravno pijacni prodavci traze sto povoljnije to i dobijaju
inace ove koje su na fotkama su preostalih 30-40 kom lepotice,da kazemo najlosijeg kvaliteta sto je ostalo,a za sl god videcemo sta ce i kako ce biti,a ko zeli da kupuje vece kolicine mora ici kod prodavca tj proizvodjaca direktno videti sta kupuje a ke je savastan i cist poakzace i razlike u samom stablu sadnice po cemu se mogu razlikovati sorte,ja ih licno razlikujem kada imamo vise vrsta na gomili,naravno i podnevlje izbacuje razlicite boje ali su neke karakteristike iste ma gde se nalazile.
tako da sorte niej tesko razlikovati vizuelno. Moj svaki kupac koji je doalzio kod mene kuci dobio je objasnjenje za sve i sami su mogli da uoce jasne razlike
Ovom si me porukom podsetio na moj slucaj i slucaj hiljade njih.Ja sam pre 6 godina poslao caleta da kupi 30 sadnice Stenleja on ih kupi od nekog kalemara iz Trstenika koji je kod nas na pijaci prodavao sadnice. Doneo mi posadili kad umesto Stenleja sada imam Madzarku. Neke sam povadio ostalo mi jos 15tak komada.
Sreca sto je mala kolicina, ali opet izgubljeno vreme koje prodje dok sadnica dodje na rod i rad oko nje nisu zanemarljivi.
Sad na jesen treba da posadim 1000 komada Sljive, vec su poceli da mi nude sadnice razni kalemari bez sertifikata ne kupujem nista, sa sertifikatom bar imam pravo da ga tuzim, ili cu sam da posejem kostice da razvijem sadnice i na licu mesta da kalemim i bar znam sta sam radio, ovako nemam vise poverenja u nikog.
za tu caku šta ti treba reko mi je ovaj agronom što mi reze voće.pitaš ga treba mi jabuke šta imaš i ništa više nikako šta planiraš da sadiš.kad sam kupovao sadnice našao sam 100 tel,ali ideš tamo vamo sve se svelo na 4 kalemara sve ostalo preprodavci i na kraj umesto da platim 150din sadnicu od kalemara kupim po 100 dinZa lozu je tek posebna prica, kada ga pitas koju sortu ima u ponudi, on pita tebe koja ti treba
,ja ih licno razlikujem kada imamo vise vrsta na gomili,
To je jedan od problema zbog kojih ste na lošem glasu.ja ih licno razlikujem kada imamo vise vrsta na gomili
Nije to stvar književnosi ili pravopisa već struke.Iron
ja nisam studirao knjizevnost
a nisam bas ni nepismen
Pazi ovako.iance druzed moj pojma nemas ti sta pricas i daj boze da si nekada isao kod proizvodjaca
Siguran si ?a skolovanog vocara neces naci nigde u srbiji
Pazi ovako.
Tebi se sigurno neću pravdati.
U početku sam hteo da budem korektan i da ne kažem šta sam sve video na onim tvojim sadnicama, nije mi namera da ti tražim mane, a video sam dosta lošeg.
To siguro ali sigurno ne bi zadovoljilo ni zakonom proisane krtiterijume ni za prvu klasu.
Koliko ti znaš šta je dobra sadnica se vidi i po tome šta si slikao, to sam ti već na uljudniji način i rekao, ali kad tražiš ovaj direktni evo ti ga - ne znaš šta je bitno da bi sadnica bila kvalitetna.
Ja miroljube o toem da ti ne znaš sudim po slikama koje si postavio i po greškama koje praviš, a ti kažeš d aja ne znam jer ne hvalim tvoje sadnice.
Da sam rekao da su super, onda bih znao, verujem.
Ne palim se ja na to moj Miroljube, kažem ono što vidim a vidim da si ti loš rasadničar.
- - - - - - - - - -
Siguran si ?
E moj Miroljube....