Sa čim perete poljoprivrednu mehanizaciju? --> perači pod visokim pritiskom.

Nema potrebe za nikakvom cetkom,svaki perac sa bar 170 bari ce oprati to ,cak i hladnom vodom.Vidim sad po oglasima ima novi Villager motorni sa radnim pritiskom 186 ili 196 bar,koliko ima i moj perac ,mislim da je oko 60k dinara,to kupis i ne mislis hoce li nesto moci oprati,skida i farbu ako ne pazis i ostecuje creva,ja sam hidraulicno crevo zasekao na jednoj masini sa mlazom vode....jeste spoljni deo samo do kosuljice metalne,ali opet...
Te igracke od 130-150 bari to nije za poljoprivredu,to je za lickanje auta ako ga golub posere,nista vise.

Ако мислимо на исту машину за прање, у фирми перу камионе са њим. Са мало хемије скида сву прљавштину органског порекла. За вишедеценијску маст и уље баш и не знам. Можда би највише помогло и топло прање на 100-110°С ако има негде таква машина.

Nije uvek pritisak tu zbog teskih okorelih masnoca,neko duze pranje bilo betona,tepiha,ograda ,traktora od blata zimi kad se ore ,uvek ce lakse i brze biti sa jacom masinom nego slabijom,plus sto jaca masina jos ako ne mora raditi na punom pritisku,duze ce trajati.A opet ,ako zatreba pritisak,tu je,dostupan.
@Monika91 Vidim neces ti dugo ovde biti sa nama.

Naravno zavisi za koje namene masina treba ali kad se dovoljno dugo namucis sa igrackama svatis da nije najbolje novo nego da je prava masina u pitanju.Dugo godina koristio profi Karcher hds sa toplom vodom i to je jedino sto cu opet da kupim makar nemao sta da jedem.Pre cu cetkicom za zube da ribam nego nesto drugo da uzmem u ruke.

Imam sad neki 540 nije opran od 1976g
Razmišljam čine to oprati osim masne sode???
Na kompresoru se ne vide rebra
Ali ozbiljno nikad opran 46g

Sent from my moto e5 using Tapatalk
Luka, zicanu cetku na brusilicu i opleti 😂.
Salu na stranu, ako si u mogucnosti nadji u selu neki ozbiljan karcher sa toplom vodom i visokim pritiskom. Hemija sumljam da moze uraditi sta kod tako jake prljavstine..

Nema potrebe za nikakvom cetkom,svaki perac sa bar 170 bari ce oprati to ,cak i hladnom vodom.Vidim sad po oglasima ima novi Villager motorni sa radnim pritiskom 186 ili 196 bar,koliko ima i moj perac ,mislim da je oko 60k dinara,to kupis i ne mislis hoce li nesto moci oprati,skida i farbu ako ne pazis i ostecuje creva,ja sam hidraulicno crevo zasekao na jednoj masini sa mlazom vode....jeste spoljni deo samo do kosuljice metalne,ali opet...
Te igracke od 130-150 bari to nije za poljoprivredu,to je za lickanje auta ako ga golub posere,nista vise.
Mozda je glupo pitanje ali stvarno neznam a zanima me moze li motorni perac pod pritiskom da radi ako vodu dobije iz onih kocki ili mora bas da bude voda pod pritiskom iz vodovoda?

Pa zavisi verovatno od pumpe koje imaju na njima,ja sam skroz zaboravio sta sam citao u uputstvu za moj perac,ali mislim da je mogao vuci iz cisterni,no nisam siguran,nzm ni gde je to upustvo sad ::sramota:: ...Sta ja znam,ako vuce iz cisterni treba imati pad neki i debelo crevo,po mogustvu deblje od 3/4 ako je moguce,mada rizicno je to sve,nema nista gore za pumpu nego kad nema dovoljno vode.
Villager 65 motorni moze vuci iz cisterni i ima to crevo na njemu,a on ima i jako veliku potrosnju vode na sat,zato sam ga i obisao kad sam kupovao.Koliko vidim ovaj novi Villager vpw 195 ima protok kao moj perac oko 550l/h ,sto je ok na crevo 3/4 sa vodovoda,a nzm ovi drugi sto crpe 700-900l/h kako bi sa njima islo,kod nas u selu tesko,prosle godine smo imali dugo slab pritisak vode,mada ni sad nije nesto puno bolje,ili je to samo nasa ulica ovde,nzm...

Dobra stvar ako moze da povuce iz posude,zakacis neko krace crevo za vodu,skines diznu sa puske i oba stavis u manju posudu te recirkulise.E sad sta valja koristiti protiv kamenca ne znam.

Nazad
Vrh