Ručne alatke u voćarstvu

U pitanju je Leska . I veoma je tesko odseci pod pravim uglom ,posto se sve sece do zemlje i a nepristupacno zbog mnogo izbojaka . Inace imam Felco 7 i 8 .

Te felco makaze 7-8 su extra alati, ove 13 su jace o njih za tvrdo da se navali sa obe ruke imaju produzenu rucku...gledaj te izboje sto su viska da ih na vreme izbijas nemoj da odebljau previse...

Otakav uzgoj leske je bas tezak, to se nemozes naseci koliko izbija, zato svi sada prelaze na visoko kalemljene lesnike...

Ne znam da li si probao sa nekom manjom testerom da to seces, bas cupavo

Dragi forumaši, postavljam snimak koji sam napravio pre desetak minuta, slika govori više od 100 reči, davno je neko rekao, a tek snimak :haha:, vidi se kako prave rez :udri: i tako je od prvog dana, ali nisu hteli da mi uvaže reklamaciju, jer kažu da im se to nikada nije desilo, stoka, zato sam ih sada ne netu ocrnio :D :D :D
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=HvDm237NWoY[/youtube]

Ako ako...stepenice stepenice bas mi lepo stoje...samo to kuker ume :haha:
Post je spojen: [time]1297185083[/time]

@sale
Probaj nekako da kada odrezujes drzis makaze da ti ostrica pravi 90° odnosno obraz ostrice moze da pravi ostar ugao ali sama ostrica naleze pod 90° ako kapiras sta hocu da kazem tesko je objasniti ali cu sutra da pokusam da napravim neki model za to :cao:

matke. je napisao(la):
Dragi forumaši, postavljam snimak koji sam napravio pre desetak minuta, slika govori više od 100 reči, davno je neko rekao, a tek snimak :haha:, vidi se kako prave rez :udri: i tako je od prvog dana, ali nisu hteli da mi uvaže reklamaciju, jer kažu da im se to nikada nije desilo, stoka, zato sam ih sada ne netu ocrnio :D :D :D
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=HvDm237NWoY[/youtube]

Sinak, prvo nauči tehniku rezidbe, pa onda reci nešto. I kuker i felco su vrh makaze, pa i rezač treba da bude vrhunski. U mojoj praksi nema tzv stepenica, izuzetno se ponekad javi koja!

:haha: :haha: :haha: nauči me molim te :haha: :haha: :haha: hahahah. U jednoj ruci sam držao aparat, u drugoj makaze, kada se zaseče pod uglom od 90 stepeni, stepenica je još veća i opet kažem Kuker je pre desetak godina bio No. 1, ali sada je najveđe đubre koje postoji, raspitaj se malo kako su prošli studenti polj. fakulteta koji su kupili 20 Kuker makaza, prvi dan rezidbe, u pitanju je II godina, voćarstvo i vinogradarstvo....

Pa još kako bih te naučio! Nemam pojma za tu scenu sa kukericama i studentima, garant je BG fakultet u pitanju, a njihov sistem rada ne bih da komentarišem, bojim se da je pomalo smešan u odnosu na NS fakultet. Ja imam kukerice i pajam sa njima kao sumanut. :p

Svakako :D. Ne u pitanju je novosadski Poljoprivredni fakultet, znam slučajno jer su sve to moje kolege :D, nzm kada si kupio tvoje Kuker makaze, ali Kuker sada i Kuker pre 10 godina nije humano porediti... :nono: :nono: :udri:

2.godina veliš? Ne znam za taj događaj, stvarno iz ovog razloga. Ti studenti su sad 3.godina i ja dosta njih poznajem i većina njih ima felco, bar oni ozbiljniji. Nisu čak ni svi kupili. I na kraju, njih sve zajedno ima 20ak, tako da sigurno nisu svi pazarili. I aj mi reci molim te, kako ti znaš da je kvalitet kukerica pre 10 godina bio bolji nego sad? Da pre 10 godina ti nisi išao u rezidbu, da ih nisi već tad imao? :p

Ne to je druga godina ima nas oko 30 studenata, ali je podeljeno msm da je petnestak došlo kod nas u II, nešto u III, nešto i IV...sve u svemu oko 20 makaza. Znam zato što sam se za*ebao i kupio kuker po nagovoru komšije koji ima kuker makaze koje je kupio par dana pre bombardovanja, i sada mu rade kao švajcarac, a ove koje se prave sada su krš, ne želim da sudim o tim starije proizvodnje, već o makazama koje se proizvode sada...kvalitet 0.....

Tvoja priča ne pije vodu. Ne zbog toga što ja imam kukerice, već iz nekih drugih razloga. Na preporuku kolege probaću ovog proleća campagnola makaze, kaže vrh su, jako slične kukeru, a pritom su udobnije za ruku. I preko koga ste uzeli te makaze?

Nemam nameru sa tobom ovde da se raspravljam :nono:, znam da su đubre jer štede na kvalitetu i nisu definitivno ono što su nekada bile, kinezi su učinili svoje. Idem ovih dana po felco 7, a kuker je odličan za sečenje papaka ovcama, trebali bi da patentiraju proizvod za tu namenu :haha: :haha: :haha: :haha: :haha:...

Sam ti meni reci preko koga ste vi kupovali te makaze i gde?! I koliko ::novac:: su bile? To je prošle zime se desilo, je l da?

matke. je napisao(la):
Nemam nameru sa tobom ovde da se raspravljam :nono:, znam da su đubre jer štede na kvalitetu i nisu definitivno ono što su nekada bile, kinezi su učinili svoje. Idem ovih dana po felco 7, a kuker je odličan za sečenje papaka ovcama, trebali bi da patentiraju proizvod za tu namenu :haha: :haha: :haha: :haha: :haha:...

E ova je iz naftalina :D :haha:

Prvo mesto
1. Felco *pa tri mesta prazna*
2.
3.
4.
*pa opet felco*
5.Felco

Ljudi danas sam imao kukerke u ruci kod prijatelja, i original buraz mu kupio u NS oko 4000-5000din bile ne znam sad u dinar i seku bas kao na snimku gore, i zato su mi te makaze ogadile, stepenice pa stepenice, a ergonomija za mene groblje, pa ljudi gardena ima SCFI rucke za kukera, a Felco je Space Shuttle :D za kukera...

Sve u svemu taj kuker su ljudi navikali samo tako, mozda on pre i nije pravio stepenice, pre 20 godina, ali brate za te pare ergonomija, ergonomija i ergonomija cista 0 i za stepenice jos to na kvadrat :udri:
Post je spojen: [time]1297293354[/time]
P.S. Za kolegu @FruitBoy, nemoj ovo gore da shvatas nista licno moji utisci, jer taj moj prijatelj kad je uzeo u ruku mog felka, bilo coveku muka kad je video nasta je pare bacio...i do sledece sezonu cu mu poruciti jedne Felco 7 iz svice a i sebi cu jedne naravno.

Dobro, sve je stvar ukusa, mada ja sam zadovoljan sa mojima, stvarno lepo rade!
Jedan kolega mi je preporučio campagnola, slične su kukeru, pa sad videćemo šta će da bude od toga. Al ove sezone će i kod mene da padne jedan Felco 7, definitivno, dobre su stvarno.

Nazad
Vrh