Ručne alatke u voćarstvu

Kad odes na sajt Astoria trade , proizvodi , pa u dnu strane Download katalog pod pozicijom br. 7 se nalazi slika tih Lowe 6 makaza . Inace je cena 4.400 dinara . Sledece nedelje treba da im stignu te Lowe sa rotirajucom drskom i cena oko 5200 dinara .

garten-rollgriff_04.jpg

LÖWE 9.109

Znaci model sa rotirajucom drskom, i najskuplji je od ostalih LÖWE jednorucnih makaza, cena u D oko 50e.

Ostale modele mozete pogledati na sledecoj adresi

http://www.original-loewe.de/englisch/Overview-Pruners-and-loppers/

Dragojlo imas li nekog iskustva sa ovom markom ? Vidim na njihovom sajtu da imaju istoriju dugu od 1923 god. Ne mora da znaci to nista ali ja sam se odlucio da probam, otkazao sam Kuker i porucio Lowe . Mozda gresim ali 40 eura nije mnogo .

Nisam imao susreta sa ovom markom, ali s obzirom da je to svabo pravio mora da je kvalitet, dakako da su bolje od kukera, smao rotirajuca rucka vredi zlata u odnosu na kuker koji nema nikakvu ergonomiju rucke, pa tako odera ruke sa troje rukavice.

sale
Nema greške. Kada stignu prenesi utiske :ppozdrav:

garten-rollgriff_05.jpg

LÖWE 11.109
Ove mi izgledaju baš odlično :D

pozdrav svima,evo danas sam pazario gardenu bl 150,duze vreme vec trazim i sto bi rekli "modam" makaze da uzmem,odmah da kazem da nemam veliki vocnjak i da cu ih koristiti samo za svoje potrebe,sramota me je bilo da vise pozajmljujem od komsije njegove...eto voleo bih da cujem ako neko ima iskustva sa gardenom,kakva je itd...razumem ja da je to sve hobi alat,i da vecina vas koristi profi,ali eto mozda se neko susreto i sa njima

Koliko si to platio bas me zanima,sad koliko je hobi taj model koji si ti uzeo neznam ali sam ovde bacio pogled u nekoj radnji i cene im nisu nimalo naivne :ppozdrav:

za mene je gardena :D mnogo bolja nego izvikani kuker ::lose:: ! posedujem ih još iz 1993 samo se rasklimala jedna cev pošto su duge , dočekivač još nije menjan , a ja kupio dva rezerve . za kvalitet ::svaka cast:: :cao:

platio sam je 5300...gledao sam viliger i ostale slicne njemu i one su od prilike u pola cene od ovih,tako da sam prelomio za nju...ipak mislim da je gardena neko ime u odnosu na pomenute,a valjda uz ime ide i kvalitet...

@juki gde imaju delovi za nju,gledao sam po netu nista nisam mogao da nadjem

Gardena su top makaze za hoby vocnjake-hortikulturu, dobar odnos cene i kvaliteta :D

Imaju kompletan program za baste-dvorista, makaze, kosilice, grablje,creva za navodnjavanje, rasprskivaci za navodnjavanje,pumpe za vodu.....

dragannrt je napisao(la):
@juki gde imaju delovi za nju,gledao sam po netu nista nisam mogao da nadjem

imam zeta i šurjaka u austriji (beč) oni me snabdevaju rezervnim delovima i alatom

sladjans je napisao(la):
A sta znaci kada makaze imaju rotirajucu drsku,kakava je razlika u odnosu na obicne?

Sama ti rec kaze rotirajuca drska, rucka se rotira, okrece oko sovje ose, to je ona donja rucka koja naleze u saku na cetiri prsta, pa kada stiskas ona se okrece u saci na prstima i tako smanjuje trenje na dlan i manje zuljeva, i manje boli ruka, jednostavno udobnija, jer prati ruku.

video sam i ja te u merkuru,deluju mi da su dobre,nemogu sad da se setim koliko su bile...nevezano za makaze u merkuru postoje i ostali alati te marke,od kljuceva do spakli,i deluju mi dosta kvalitetno,a i cene su im paprene,od prilike u rangu uniora...al ajde da neidemo vise off topic

Pre neki dan bio u MERKURU i kupio rucnu testericu za voce BAHCO i mogu reci da je odlicna ,cena 1750 dinara . Za deblje grane extra .
Subota i nedelja orezivanje , rezultat 2 ha zavrseno . Utisci ,mozda malo losi sto se Felco makaza tice ali mozda to tako treba . Naime, ne uvek ali kad vrhom makaza odsecem granu debljine 1 cm ne uvek makaze preseku ali ostanu u zatvorenom polozaju , kako bih objasnio ' žvaću' koru . Onda moram da i sa dve ruke vratim u otvoren polozaj . Gledao sam zazor na vrhu makaza je na nuli sto bi rekli ,tako da ga nema . Da li ja gresim u necemu ?

Nije mi jasno zasto seces granu od 1cm vrhom makaza, tako se najcesce i lome nozevi na makazama sa debljim granama...polozi ti nju na centralni deo seciva pa je onda odfikari....

Ja sa mojim felcom evo 3 godine nisam imao zvakanje grana, mislim za deblje grane od 2cm imam teleskop, velike dvorucne i za najdeblje testera...

Posto je zbun i veoma je gusto i ne pristupacno kada rezes izbojke ,nekima mozes da pridjes makazama samo vrhom . Kada obuhvatis celu granu tj . gurnes je duboko u makaze to ide bez problema ,ali vrhom problem .

Posle :

Uploaded with ImageShack.us

Pre orezivanja :

Uploaded with ImageShack.us

Koji model felca imas, koje je voce na slici, ovo vidim da ide iz panja citava suma...

Do zvakanja makaza obicno dolazi kada se reze pod ostrim uglom, probaj da rezes pod pravim uglom, znaci makaze i grana cine ugao 90 stepeni, i malo povlaci ove grane koliko mozes da bi mogao prici makazama i lakse odseci...
:ppozdrav:

Mislim da bi Fleco model 13 za ove stvari bio resenje, sece do 30mm grane, i ima produzenu rucku za dve ruke kada je bas tvrdo

FELCO%2013.jpg_Interflow%20JPG_500_true_-90.0.jpg

Nazad
Vrh