Ručne alatke u voćarstvu

Čisto sumnjam da su Italijani krenuli da štede na materijalu, treba biti konkurentan na tržištu!
[/quote]
ove sam kupio prošle godine i mnogo su ljute, bila je u pitanju grana šljive ništa posebno debela ! dok one stare 10 godina još fukcionišu ni zub nemaju!

Post je spojen: [time]1295984993[/time]

Felco je po meni više za vinograd. Al boli me.....ja znam da kad se zaukam sa Kukericama, da ostaje samo ono što treba da ostane, ostalo bude skašeno. I za Kukerice i za Felco trebaju rukavice, inače, žulj je neminovan. Za sad ne mislim da menjam ovu kombinaciju, za mene je dobitna! :D :bravo: :ppozdrav:

kicca je napisao(la):
@fruitboy
simpaticno :ppozdrav:
rezaci Sirovine vs rezaci Tehnicari :haha: :haha: :haha:
rezaci tehnicari koriste Felco druze :bravo: :ppozdrav:

:haha: :haha: :D :D :D

Ma svako ima svoj omiljeni alat, mislim da gore slika sve govori o kvalitetu kukera, ali kada je nesto lose lose je, za mene kukerke su u klasi Knipex armirackih klesta :udri: mada Knipex je klasa za kukera ::namigivanje::

Tako da za mene No1. Felco pa tri mesta prazno pa opet Felco :D

juki
Nemoj me pogrešno razumeti, ovo je iskreno i dobronamerno. Očisti uvek makaze posle rezidbe (alkohol odlično skida sasušene sokove i ostatke koji se lepe na sečivo). I naoštri makaze. Sa tupim i zarđalim alatom otpori sečenja rezanja se mnogo povećavaju.

rekao bih da je ovo jadan kvalitet makaza kada stare godinu dana ovako izgledaju bez obzira na neodrzavanje :haha: :haha: :haha:
@fruitboy
Nisam mogao da izdrzim da te ne pecnem ::sramota::

hhehehe, ma boli me taban, moje bar nisu takve.....
Meni su zimus jednom ispale na beton, pa mi kolega rekao da o tome strogo vodim računa, da mi ne ispadaju, inače mogu da kupim nove! A uskoro ću si uzeti Felcove jedne, verovatno sedmicu, mada ni osmica nije loša! :D

Ako braca sa istoka dodju za Nektarinu kao sto je to obicno i ne bude nekih elementarnih nepogoda onda Felco 11cc
i to ima da rezem sa njima i jos da reklamiram ako nisu ostre
Ali imam Felco 7 zaista je odlican alat :ppozdrav:

Otprilike ovakve:

10csopk.jpg
4vsrd0.jpg

Ako ne znaš šta je dobro onda platiš skuplje i ne brineš.
8ydffd.jpg
2ia4l61.jpg

P.S. Rotirajući rukohvt je od gume a drugi plastika našpricana na čelik.
:ppozdrav:

@meeker prijatelju,
Kakve ti ono još makaze imaš, koje marke? One koje i papir seku? :D :bravo:

Interesuje me gdje se u BiH mogu kupiti kvalitetne makaze za voce vidim da spominjete razne marke a ja te nigdje nemogu da nadjem:haha::haha::haha:?? ima se kupiti unior,garden i to je to pa bi volio da mi napisete kakve su uniorove i garden kvalitet i gdje mogu kupiti te Falco i druge kvalitetne makaze

Evo mene mislim nemoj se ljutis, al ni ja nisam ovde naso Felca, nego direktno iz svice sam ga nabavio...

Tako vidi ako imas rodbine prijatelja bilo koga vani, Svajcarska, Nemacka, Austrija, Italija da ti tamo kupe, za Srbiju dalje ne znam ima li BG ili NS kakav dobar shop ove opreme raspitaj se malo...ja neznam jos za takav bar ovde kod mene.

pozdrav

Da ne mislis na http://www.vvm.co.rs/vocarstvo.php#felco

Vinogradarsko Vinarski Magazin (VVM) se bavi prodajom mašina, opreme i alata namenjenih voćarstvu, vinogradarstvu i vinarstvu. Firma je osnovana 2004. godine sa ciljem da objedini sve segmente proizvodnje, od sadnje loznih kalemova do vina i rakije u boci a takodje i kompletnu mehanizaciju i opremu za voćarsku proizvodnju. VVM zapošljava agronome i enologe te na taj način obezbedjujemo neophodnu stručnu pomoć iz oblasti vinogradarstva, voćarstva, enologije i zaštite bilja

Juraja Križanića 6
21132 Petrovaradin
Tel/fax: + 381 21 430 070
E-mail: vvm@eunet.yu

Fruitboy Dragojlo je mislim ili meeker okacio slike u ovoj temi Tih Felco 11cc to ti je brate onaj kiceraj sa sve 24karata pozlate i ja sam ih prvi put video ovde u temi pa ih potrazim u Becu ima 258€
Jbt pa Felco makaze imaju u svakom selu u okolini Smedereva ali svakom :haha: :haha: naravno samo 4,5 udarnih modela :D

FruitBoy je napisao(la):
@meeker prijatelju,
Kakve ti ono još makaze imaš, koje marke? One koje i papir seku? :D :bravo:

Ove BAHCO mogu i papir seći bez zezanja. Stavljam sliku čim nešto secnem. :haha: :haha:

Dragojlo prijatelju ovaj FELCO s kožnim ručkama i ceeeeenom mi nešto mnogo sliči na ovaj UNIOR

oi7t3b.jpg

Tu je neko kopirao nekog, izgleda
:ppozdrav: :ppozdrav:

Nazad
Vrh