Ručne alatke u voćarstvu

Moguce je jer su marze mnogo vece a i porez u inostranstvu a te cene u izlogu su za kupca slucajnog prolaznika ako ste registrovani vocar u toj zemlji vec dobijete neki popust a ako ste godinama kupac onda popust moze biti i 30-40% pa i vise cak ponegde

E a ovi sverceri sve registrovani vocari veletrgovci sa torbama pa im daju dobre cene gde god se pojave

Samo radi opreza... Na slikama su modeli felco 2 i 5. Na obe slike su felco 2 i 5 original - skinuto sa zvanicnog sajta, a pored njih su slike sa nasih sajtova za kupovinu i prodaju. Obratite paznju na poziciju gde je na metalu utisnut zig tj . brend, posebno na ovom kaljenom delu kod felco 5 (okolo shrafa). Na originalnim pise felco 2, a ne samo felco. Ne kazem da je ovo kopija jer sam video na jednom video snimku u SAD se prodaju isto felco 2, a nema dvojke pored ziga. Ali ovo na 5ici nisam nasao pa ne bi bilo lose da prokomentarise neko ko ih vec ima. Inace u inostranstvu felco 7 kosta 49eur, ako se ne varam i to sa PDV, a sa odbitkom pdv-a 39.

Poslednja izmena:
Najbolje je pogledati na zvaničnom sajtu slike modela koji želite da kupite: http://www.felcostore.com/pruners

Ja evo gledam za moje F7 i vidim na sajtu da nema brojne oznake na žigu, nema ni na 6ici, dok spomenuta F2 i F5 imaju. Moram samo da vidim orijentaciju žiga da li mi je ista, na placu su mi makaze...mada i nemam puno od toga jer znam da seku ko blesave :)

U svakom slučaju, jako korisna informacija, lepo si to primetio, blagodarim :ppozdrav:

Na 7-ci su ti oznake modela na drugoj strani Pise felco 7 swiss made a sa prednje strane samo felco. Kad se razmontira ima oznaka na nozu 7. Tako je bar na mojim a i k'o sto rece oktopod nije mi ni vazno. One seku odlicno i potpuno sam zadovoljan bile one original ili kopija. Ako puknu ili nesto slicno, "boze zdravlja" kupicemo druge...:ppozdrav:

Poslednja izmena:
2yhaze9a.jpg

dave4ydy.jpg

Evo mojih, narucenih sa kupujem prodajem , ako su kopija ,onda su jako dobra kopija , za sad rezu odlicno ,ja sam zadovoljan . Jos kuker 72 i dok sam ziv da seckam :)

Hvala ti kanacki na slikama. Po ovome sto vidim - mislim, tj siguran sam da su tvoje original. Za ostale modele ne znam sta da mislim, ali ako si ti ove kupio na kupujem prodajem i ja cu. Da se ne mlatim sa donosenjem iz ino. Moj prosli post neka ostane cisto da se obrati paznja. Inace trazim i kalemarski noz, ali ih malo ima u prodaji kod nas. Ako neko zna koji medju kalemarima vazi za najkvalitetniji neka to podeli sa nama.

Ljudi ja nemogu da verujem sta sam provalio. :osmeh:
Gledao nekesnimke o Marsalu i naleteh na ovu scenu. Nisam mogao da ne napravim snepshot
Marsal plevi limun i mandarine na Brionima (Vanga)sa Kuker 72 :osmeh: Kukerice i Tito

Evo ga video iz kojega je pokupljen snimak

Poslednja izmena:
Gde se mogu naci Felco 7 u Beogradu? Cuo sam da ima na Zrenjaninskom putu, da li je neko uzimao i koja je cena? Isplati li se uzimati ih kod nas ili ih naruciti iz inostranstva? Da li se desava kao i u drugim stvarima da kod nas zavrsi skart a u inostranstvu kvalitet? Mozda zbog toga u razlika u ceni.. da li je neko uporedjivao modele kupljene kod nas i u inostranstvu?

Video sam ih u Merkuru na Karaburmi, ako ti nešto znači...u odvojenom delu gde se prodaje cveće, saksije, baštenski alat. Cena je bila oko dal beše 5 ili 7 hiljada.

Primetio sam ih pošto sam i ja svojevremeno kupio baš F7 pa da uporedim, u odnosu na moje, ove imaju gumenu, mekšu navlaku na dršci koja rotira, ostalo je sve rekao bih isto, uzeo sam ih u ruku da probam, izgledaju normalno tj originalno otkud znam :)

Ovo ti je sajt sa lokacijom: http://www.sck.rs/index.php/lokacija

A ovo ti je Merkur online prodavnica, kucajući Felco nalazi samo Felco 30, ali ko zna, probaj pozovi telefonom, taman vidi i ima li negde bliže tebi prodavnica: http://www.e-merkur.rs/

Verovatno ima i na Bezaniji,mnogo je blize poljoprivrednom fakultetu nego Mirijevo ili Zrenjaninski put. Pre ce biti da je oko 7000 hiljada, na njihovom sajtu ima cena koja je oko 67 dolara.. Kada se uzima na veliko cena je 60 dolara, mada mi je sumnjivo to sto bi nasi trgovci sa ovim cenama imali zaradu od nekih 300-400 dinara a kada se oduzmu porezi i sve slicno ispada da nemaju zarade uopste!! Pokvarena smo nacija, nemam poverenja vise ni u koga,a posto cu ih dosta koristiti kao buduci agronom ne bih da kupim skart i da bacam pare.. Na kraju cu verovatno naruciti iz inostranstva :(

Ja sam kupio za 4500 dinara od jednog člana sa foruma, kako razumem imao je samo taj par, ganc nove. Šta kako odakle...nemam pojma, bio sam skeptik.

Međutim, seku bez po muke, jedini problem su jako tanke grane, njih hoće da žvaknu, mada ima ono da se podesi razmak što nikako da probam da podesim i to je to, treba naravno da se oštre tokom rada, ali to nije neki napor, malo o brus frk frk i to je to.

Nikada neću saznati da li su original ili odlična kopija, jer prosto nema po čemu da se vidi, imaju žig oznaku modela, pakovanje sa uputstvom, ali kako seckaju uopšte me i ne zanima, a masivne su i izgledaju kao da će trajati jako dugo.

p.s. 60 dolara ti je 6000 dinara, a ove oko 7 su možda bile i 7200-7400, rekoh OKO a ne tačno, tako da je to preko 10 dolara zarade, plus oni dobijaju po nekoj možda trgovačkoj ceni jer uzimaju količine i raznovrsnu robu od nekog dobavljača koji dobavlja i neke druge marke nekih drugih proizvoda npr Stihl motorne testere od 300 eur i slično...

Na sajtu od igle do lokomotive ima da se nadju za 6300, po tome sam racunao da imaju malu zaradu,a ko zna,mozda su i ove iz istog kontigenta falseva samo su podigli cenu da ne bude sumnjivo...bas sam skeptik... A reci mi koja je bila razlika izmedju tvojih i te sto si nasao u merkuru, sta ti se cini,kakve su?

Ova u Merkuru ima mekanu rotirajuću dršku, moja je klasična, tvrda.

Druge razlike u samim makazama i pakovanju sa uputstvom nisam primetio.

Oba para imaju žig sa oznakom sa obe strane. Sa jedne piše samo Felco a sa druge oznaka modela.

Evo ti slike, možda nešto primetiš, na žalost tada kad sam ih slikao nisam uključio makro mod pa nije baš jasno sve.

Pre mesec dana sam "skoknuo" do Zeneve i naravno nisam propustio priliku da pogledam poljoprivredne masine. Pored obilja masina i alatki ugledam i felco 7, cena 40 CHFR rotirajuce sa sve rezervnim alatom. Naravno da sam ih kupio jer ovde kod nas su znatno skuplje. Zadovoljan sam njima, vec su u dobranoj upotrebi, samo sto mislim da su bolje za vinograd nego li za voce. Imam vec "cetvorku" ali vredi imati i "sedmicu". :)

Nazad
Vrh