Ručne alatke u voćarstvu

Probaj sa tom testerom kao sto si video kod tog coveka samo kupi platno sa dijamantskim zubima.Nije ti neki izdatak da probas ( to platno mislim da je kod nas 200 dinara),a videces da je tako najbrze i najlakse .Ja imam Felko makaze i ne bih uzeo druge ni dzabe da mi daju,zato sto sam navikao na njih.Sve makaze seku dobro samo je pitanje koliko koje mogu da izdrze i koliko su teske

ja sam sve sto sam imao da secem sekao sa bonsekom,list za drvo... bonsek je pijacar sa masivnom plasticnom drskom.... i list koji kosta 50din... a ide kao kroz sir... gladak rez.... ja zadovoljan.... svake sezone uzmem novi list,vise iz hira nego potrebe....

Gde u Beogradu da pogledam malo ove ozbiljnije makaze tipa kuker , lowe , felco ? U kojoj radnji ?
Hteo bih da uzmem neke malo ozbiljnije makaze, procitao sam celu temu , ali vidim da su misljenja dosta podeljena, pa bih ako je moguce da uzivo pogledam , pa da se odlucim ..

762527.jpg
ovakve makaze sam kupio u merkuru u n.s. oko 2700 din verujem da će služiti makar dok nebudem uzeo(zaradio) neke pare od voća a onda ako bude bile potrebe da se firmiramo lowe,kuker...::super::

Ја сам купио маказе волф гартен рс 4000 за 36 марака (18,5 евра). С обзиром да сам досад користио оне од пет марака, ове сијеку саме.

- - - - - - - - - -

И опруга им није видљива што се мени свиђа.

Sa njima sam prekratio 800 voćki i orezo par kom u dvorištu a pošto imam malo iskustva sa makazama i to uglavnom sa onim baš niskobudžetnim ove su mi extra.I da na mojim ima ozaka 544/6-220, e sad vreme će pokazati...a možda neko ima više iskustva sa takvim makazama pa nek napiše nešto.

Ja imam ove desno, Felco 7, isto izgleda pakovanje, režu za..lo vek, dal su original ne znam i ne zanima me, seku ko blesave :)

Ja sam kupio za 4500 dinara preko jednog člana na forumu, koliko znam nema više, ne radi sa time nego je imao te, ako ima još poslaće vam svakako PP, zato sam sumnjao da možda nisu original, nisam poznavao čoveka međutim s obzirom da odlično režu i masivne su, nema razloga da mislim da nisu original a i da nisu kao da jesu :)

Napisao sam "i ove kod nas" na tvojoj slici su sigurno original ali su kod nas dosta jeftinije a rec je o potpuno istim makazama inace sam misljenja da je najskuplje kada kupis nesto sto ti ne zavrsava posao sto ovde sigurno nije slucaj tako da neces pogresiti ako ih kupis.

Ja sam kupio felco 2 iz subotice su mi poslali postom. Imalo je i jeftinije preko kupujem prodajem recimo nekih 1500 do 2000din mozda i jesu original ali ja sam gledao u inostranstvu su oko 35 eura i to uvek malo vise. E sad kako je to moguce da ih kod nas neko prodaje za 30eur ako nisu ukradene ili falsh.

Moguce je jer su marze mnogo vece a i porez u inostranstvu a te cene u izlogu su za kupca slucajnog prolaznika ako ste registrovani vocar u toj zemlji vec dobijete neki popust a ako ste godinama kupac onda popust moze biti i 30-40% pa i vise cak ponegde

Feelco 7 ( sa okretnom drškom kao na slici) ne možete ovde naći za 5 000, bar ja nisam uspeo. Inače ja sam kupio nekoliko komada Felco 8 i odlično su se pokazale, evo danas je završeno rezanje, 10 dana nisu pustane iz ruku i nema ama ni najmanje naznake da su radile, a imam iste takve i od prošle i od pretprošle godine i sve su u odličnom stanju. Što se mene tiče bolje mi ne trebaju.

Nazad
Vrh