Ručne alatke u voćarstvu

Moj glas ide definitivno za Lowe 6 okretna drska.Imam i Felco sa istom drskom,kao i Campagnolu secivo na secivo.I definitivno najmanje sile za istu debljinu grane treba sa Lowe. Takodje nisam mogao da se odlucim za makaze, zato sam uzeo cetiri razlicite vrste makaza.I bar kod mene su se nakovanj i secivo pokazali kao najbolje resenje.

Da li je neko bio u prilici da koristi Felcotronik makaze za rezidbu koje imaju svoj akumulator za oko 8 h rada?

Ima ih u svim Felco katalozima i jako su skupe, bilo bi lepo čuti bar neko iskustvo.

Imate Felco i u poljoprivrednoj apoteci Semenka, na kaldrmi od Zelenog Venca prema autobuskoj stanici..

ево и комбинације коју ја користим
image0224.jpg

Jesi li ti to mijenjao poteznu špagu na teleskopskim škarama ? Gledao sam u trgovini te škare i dok sam švrljao po policama i gledao ostali alat, prodali su ih zadnje praktično meni ispred nosa. Naručio sam ih i čekam da dođe nova pošiljka.
Baš takve kratke UP82, jer one dugačke su malo preteške ako imaš više toga za orezati. Jedino mi se nekako vidi da bi baš ta špaga mogla biti najslabija točka, jer je kao neki tanki trakič, pa te zato pitam da li si je več mijenjao, a i na slici se vidi ako se ne varam da nije to ona originalna.

Poslednja izmena od urednika:
Testera za obrezivanje grana do debljine 10 cm. Testera se može "izvući" do maksimalno 2 metra. Testera radi na AKU bateriju, koja se puni na punjač koji je došao u paketu sa kupljenom testerom. Veoma korisna stvar, jedva čekam da isprobam kako radi. Pozdrav!

Tokom ovih lijepih dana za nama bilo je dosta posla oko obrezivanja voća ali i medja i ograda i naravno, problemi. Imao sam neke kineske makaze (ne isplati mi se kupovina profi makaza, voćarstvo mi je sporedna djelatnost) i makaze su se rasturile. Odem kupim druge i nakon dva dana rada isto, prvo je pukao zavrtanj a kada sam stavio jači pukao je nož jer je napravljen od nekog, kako se čini, vrlo kvalitetnog materijala. Nakon toga mi je pukao film, otišao sam u garažu, iskopao neki materijal i napravio sebi makaze. Sječiva su napravljena od motike od IMT špartača ali stare, predratne koja je od pravog čelika (čak ga je teško i brusiti), centralni zavrtanj je 10.9 a ručke su od nosećih cijevi nekakve stolice na rasklapanje. Sve u svemu, sat vremena posla i sad konačno imam makaze koje se ne lome, ne krive, ne zaglavljuju, ne puca im opruga i slično što mi se sve dešavalo kod ovog kinesog smeća koje sam do sada imao.

Jesu ružne kao noć ali rade posao i mogu da presijeku sve živo.

ms2h6o.jpg

Hteo bih da se obnovim sto se tiče makaza za rezanje, tj. kupio bih od svega po 1 do 2 komada, mislim na profi ručne makaze, makaze za grane i zapale mi one Fiskars teleskopske sa kanapom sa lančanim prenosom na vrhu, pa me interesuje da li je neko čuo da u Nišu ima neka radnja sa kvalitetnijim alatom ili eventualno neki link pa da probam kod ovih što šalju na brzu poštu.

Testera za obrezivanje grana do debljine 10 cm. Testera se može "izvući" do maksimalno 2 metra. Testera radi na AKU bateriju, koja se puni na punjač koji je došao u paketu sa kupljenom testerom. Veoma korisna stvar, jedva čekam da isprobam kako radi. Pozdrav!

Kakav ti je to voćnjak kad imaš na 3-4m grane navedene debljine??

Poslednja izmena od urednika:
Nazad
Vrh