Ručne alatke u voćarstvu

Ima li neko Falket 8001 ili 10001 vocarske makaze i kakvi su mu utisci, jel dobro seku.

Došle su i Felco 7, ali još ih nisam stigao isprobati. :) Castellari nisu izlazile iz ruku ovih dana. Sad zbog ovog vremena će i ruke malo da odmore.

Narucio Felco 10. To je isto kao Felco 7, samo za levoruke.
To sam saznao pre neki dan, pa evo informacije za levoruke, da ne kazem levake.

Postoji i model "Felco 9", identicne makaze kao i "Felco 2" ali su namenjene levorukim osobama.

Bećarina ih je spominjao i mislim da su jedne od najboljih LÖWE

Kako namjestiti veličini šake

Stigle su mi Castellari Tucano M 100. Jučer sam malo sa njima rezao razno voće i mogu kast da nemam primjedbi na njih i njihov rad. Vidit ćemo šta će bit kasnije.

Ja sam kupio i ove Uniorove makaze za lozu pre par godina i njih mi je preporučio jedan prijatelj koji samo sa njima radi, i mogu vam reci da nisam pogrešio uopšte...
LargeImage.aspx

Bile su to jako dobre makaze, a onda ih je uzeo jedan sivonja...
Ne nije polomio secivo koje se inace menja (noz), uspeo je da polomi makaze!
Makaze su bile engleske, na principu LOWE makaza, sa nakovnjem i jednim izmenjivim secivom.

Da vas pitam ja, ima li medju ovim koje ste nahvalili neki model koji ima takve osobine?
Da se moze menjati secivo, i da ima samo jedno, tj princip nakovnja i seciva.
Koje takve preporucujete?
Hvala unapred

Felco je sav u delovima, sve se može zameniti, ne samo sečiva već i svaki šraf, ručke i ostalo.

realno ove Unior makaze su za neke pomocne radove u vocarstvu tipa potkracivanje korena pri sadnji inace ozbiljnu rezidbu vocaka sa njima niti sa drugim baypas modelom msm da je 220 ne bih preporucio

već par dana gledam po internetu i nikako ne mogu da se odlučim koje ručne makaze da uzmem.sveo sam izbor na Lowe ili Felco
gledajući ono što ima u ponudi svidja mi se ovaj princip anvil sa nakovnjem kod lowe makaza.dobre su ove lowe 8 jer imaju zakrivljeno sečivo ali i ove lowe 6 imaju rotirajuću dršku ali ravno sečivo. svidja mi se i felco 8 on je na principu bypass. sve su tu negde sa cenom od 4700 do 5300

dajte neki savet šta uzeti režem uglavnom višnju i šljivu

naručiću i ove fiskars teleskopske srednje dužine mislim da su oko 7400 valjda su 2.3m a one na rezvlačenje idu do 3.4m i 9600 koštaju

Zdravo vocari ja sam novi clan na forum dolazim iz makedonije i bavim se vocarstvo, proizvodim jabuke pa bi molio da mi date neki sovet oko izbor makaza za orezivanje.
Znaci bavim se proizvodstvo jabuka pa makaze mi su potrebne za orezivanje jabuka uglavno na m 106 podlogu malo bunji pa sad bi pitao za koj da se resim za lowe ili kuker
sad radim sa kukerom oni stari iz devedeseti godinama pre dve tri godina kupio sam kuker art 72 za desetak dana se polomile i ne sad samo kod mene tuku i kod komsii tako da mislim da probam sa lowe.
Molim vas za neki savet ili preporuka od vas.

Nazad
Vrh