Ručne alatke u voćarstvu

Oštrenje/ brušenje Kuker 72 škara

Poštovanje,

Nedavno sam nabavio Kuker 72 škare.
1. Zanima me da li netko ima kakav link ili zna detaljan postupak oštrenja tih škara?

Po netu sam pronašao snimke oštrenja felco škara sa brusnim kamenom ali ove kukerice su ipak drugačijeg oblika.

2. Koji brusni kamen je dobar za brušenje škara i gdje ga kupiti u HR.
Lijepi pozdrav!

Pozdrav forumasi! Iteresuje me dali neko od vas zna koje su ovo makaze..Dobio ih je komsija na poklon pre jedno 15ak godina,pa je poklonio meni pre neki dan,sekao je ruze samo sa njima,meni lice na felco sada nzm,a nema nige nista da pise na njima,a kvalitetne makaze,barem po meni.. A evo i par slika :

http://imageshack.us/photo/my-images/839/img20130303151355.jpg/

http://imageshack.us/photo/my-images/221/img20130303151347.jpg/

http://imageshack.us/photo/my-images/803/img20130303151338.jpg/

http://imageshack.us/photo/my-images/843/img20130303151329.jpg/

OK druze! A reko cisto da pitam,rezao je otac sa njima juce i kaze udobne su za ruku bas,neprave zulj ,ostavljaju lep rez,nezvacu grane..

Nevaljaju, Strahinja, te makaze nista!
A i kako te nije blam da postavljas fotografiju nekih jeftinih makaza koje kostaju 3-4 evra, kada se zna da ako ne platis makaze 50-60 evra, nema smisli postavljati fotografiju na forum.

Neki dan sam imao priliku svoje Felco 231 (80 cm) usporedit sa Castellari Tucano 100 i Lowe 20.100. Lowe su me oduševile, najviše se otvore gore u glavi, a najmanje treba raširit ručke. Castellari je drugi, a Felco zadnji. U nemogućnosti nabavke Lowe 20.100 naručene Castellari M 100, a za Lowe-ovim se intenzivno traga.

P.S. Danas nam na jednim Felcovim 231 puko nož ko staklo.

@Bećarina pusta

Imaš u astoria trade u Šapcu tih makaza, a bome i rezervnih delova. Kontaktiraj ih, pa možda ti i pošalju u Hrvatsku.
Inače, ja imam samo dobra iskustva sa ovim makazama. Pre neki dan mi je samo jedan šraf koji drži nakovanj ispao, te sam uvrnuo drugi. Ostalih havarija nisam imao, a isekle su jako puno!

Neki dan sam imao priliku svoje Felco 231 (80 cm) usporedit sa Castellari Tucano 100 i Lowe 20.100. Lowe su me oduševile, najviše se otvore gore u glavi, a najmanje treba raširit ručke. Castellari je drugi, a Felco zadnji. U nemogućnosti nabavke Lowe 20.100 naručene Castellari M 100, a za Lowe-ovim se intenzivno traga.

P.S. Danas nam na jednim Felcovim 231 puko nož ko staklo.

Koja je cijena ovih makaza?
Ja bi morao uzeti jedne sada koristim kuker velike i odlične su a vidim da ih ti ne pominješ pa me interesuje zšto?

Nevaljaju, Strahinja, te makaze nista!
A i kako te nije blam da postavljas fotografiju nekih jeftinih makaza koje kostaju 3-4 evra, kada se zna da ako ne platis makaze 50-60 evra, nema smisli postavljati fotografiju na forum.

Sto bi me bilo sramota,covek doneo iz nemacke makaze pre 15ak god i njemu sluzile za rezanje ruza a ima puno dvorise,gledao sam na pijaci te sto kazes 4e 5e,i mogu ti reci da su **greška i glava...A i sto nema smisla postavljati fotografiju?!Koliko ja znam nema nigde da pise da nesmeju makaze od 100din da se postave na forum...

@Neško: Felco 231 kod nas koštaju oko 100 eura, a Castellari čujem da su oko 70-80 eura, a za Lowe neznam cijenu. Kuker nespominjem jer ga nisam isprobo, to je jedini razlog. Čuo sam da su dobre, kad ih budem malo isprobo onda ću moć nešto kast o njima.

Sto bi me bilo sramota,covek doneo iz nemacke makaze pre 15ak god i njemu sluzile za rezanje ruza a ima puno dvorise,gledao sam na pijaci te sto kazes 4e 5e,i mogu ti reci da su **greška i glava...A i sto nema smisla postavljati fotografiju?!Koliko ja znam nema nigde da pise da nesmeju makaze od 100din da se postave na forum...

Nisi razumeo on je ironicno prokomentarisao na racun onih koji misle da se prvo kupuju kvalitetne makaze pa se tek uce da orezuju. Imace nevidim zasto kupovati nekvalitetne makaze pa posle kupovati kvalitetne kad "ovladas tehnikom". Dva puta davati pare za istu stvar, ali ajde. Svak ima pravo na misljenje i netreba mu zameriti na sarkazmu.:ppozdrav:

Nisi razumeo on je ironicno prokomentarisao na racun onih koji misle da se prvo kupuju kvalitetne makaze pa se tek uce da orezuju. Imace nevidim zasto kupovati nekvalitetne makaze pa posle kupovati kvalitetne kad "ovladas tehnikom". Dva puta davati pare za istu stvar, ali ajde. Svak ima pravo na misljenje i netreba mu zameriti na sarkazmu.:ppozdrav:

Ma ja nisam ni kupio ove makaze,vec dobio..Pa i ja se slažem,bolje kupiti kvalitetne dobre makaze,nego neke da zvacu i povredjuju vocke..Ja sam ovo sa namerom okacio da vidim dali neko moze znati koje su,a da su kineske rekao bi da nisu,po obradi po ostrini,po kvalitetu jednostavno...Sad vi bolje znate,nov sam u ovome ...:ppozdrav:

Nazad
Vrh