Ručne alatke u voćarstvu

Nisam ni znao a možda i jesam, postoji sajt www.felco.rs

Predstavnik za Srbiju po tom sajtu je www.leunovo.ls.rs
LEUNOVO D.O.O. BELGRADE
Zrenjaninski put 11k/12RS-11210 BELGRAD
E
T +381 600 207 612 / +381 063 207 612F +381 11 2710811
leunovobg@yahoo.com

Možda bakarni preparati? Tipa bakaroksihlorid50 ili cuprozin razmešati sa vodom, malo veća koncentracija nego za prskanje, tipa 3 procenta?
Neznam koliko bi to bilo pametno zbog naslaga bakra da ostanu na alatu:sta:
Posle rada samo dobro da se operu, voda i cetkica pa u alkohol i na kraju susenje i podmazivanje i to je sasvim dovoljno ja mislim?
Mnogo su skupe mogu da se nadju mnogo jeftinije, za 4500 din.Ako nekog interesuje neka se javi na pp.
Da nisu braca kinezi poceli da prave:haha:
Mozda malo i klepaju kod mene ali toliko su u naj snabdevenoj apoteci kod autobuske stanice i jedino tu i ima a gledao sam i kod zastupnika za felko priblizno su oko 7000 jeftinije nisam nasao.
http://intercom-su.co.rs/shop/felco-7/
http://www.odigledolokomotive.rs/proizvod/makaze-za-orezivanje-felco-7/
Oktopod ako budes zvao te u Beogradu za sebe upitaj ih za cenu 7-ce :ppozdrav:

Poslednja izmena:
na bakar sam mislio kao sredstvo za dezinfekciju tokom orezivanja, svakako ih posle treba namazati, ne znam koliko je i vodom pametno prati, mislim da je bolje alkohol pa namaz da ne bi rđale kako oštrice tako i ostali delovi od vode..video sam na youtube neke filmiće o održavanju, kucajte pruning tools maintenance i slično..

Da li neko ima iskustva sa makazama Castellari tucano M80 evo slika
castellaritucanom80.jpg

Ja ima stari dobri kuker Troncarami 88

kuker88.jpg

ali kukera nigdje nema u prodaji, bar ja nisam našao (govorim za BiH). Imaju samo ovaj Castellari tucano M80. Sa Kukerom sam prezadovoljan, ali mi trebaju još jedne velike makaze. Pa me interesuje dali su to iste makaza po kvalitetu kao kuker, trgovci kažu da jesu, ja im lično ne vjerujem dok ne probam.

I da li neko zna gdje ima da se kupe ove Kuker Troncarami 88, u Beogradu ili Novom Sadu.
[h=3][/h]

Evo sad sam pogledao, imaju svega ali nema na stanju (bar na web-u) Kuker Troncarami 88, moraću da zovem. Pozdrav.

Kupio sam bas pre nedelju dana Uniorove makaze za grane, za sada su mi odlične, još sam ih uzeo na nekoj akciji.

- - - - - - - - - -

LargeImage.aspx

evo i slika

Kupljene Castellari tucano M80. Plaćene 90 evra.

castellaritucanom80.jpg

Juče probao odnosno rezao čitav dan. Sijeku isto kao kuker, odlične makaze.

Sve su to u principu dobre makaze. Pročitaj malo temu unazad, bilo je najviše priče baš o makazama.

Citao sam nesto,i vidoh pri zadnjim stranama da se pricalo o ovim makazama,pa sam ih nasao na internetu,pa reko ajde i da pitam za neku preporuku,znaci u sustini sve su makaze solidne,i bilo koje od ovih Felco da kupim,znaci necu pogresiti..

Nećeš, samo gledaj ove što imaju kao nakovanj se teže zavlače među grane pa možda njih bolje nemoj, one su bolje za prekraćivanje, za kalemare i tako ko prekraćuje, ko skida grane do kraja bolje ove špicaste...i nemoj ove najjeftinije

Ove sa nakovnjem će uvek deblju granu preseći nego one sa kontra nožem. Ustalom, to i jesu prave voćarske makaze!

Nazad
Vrh