Ručne alatke u voćarstvu

Jel imaš neke polovne od ovih na prodaju? :)

Dobro je činiti dobro pa ove s druge slike poklanjam prvom koji se pojavi, ali to nije sve jer njabržih pet dobivaju pivo i ćevape.:ppozdrav:

Pa eto ja se pojavio prvi pre nego si i pomislio :D daj života ti neke da su dobre za voće, nije problem i da platim, ali da nije neka cena, zato pitam, mnogo mi sad da dajem 50-80 eur za makaze koliko realno vrede nove a dobre...

Ja tebi trenutno mogu da uzvratim jedino kalem grančicama za trešnju, a sledeće godine sadnicom aronije :)

Samo izaberi koje ćeš i donosim na NS sajam. Trešnja mi ne treba, imam, a čini mi se i aroniju. Ti bi mogao uzvratiti jednim Index sendvićem.

Pravo da ti kažem ne razumem se, neke koje lepo režu ti već znaš...izaberi sam :) A ja teško da ću skoro ka NSu, pa ako si stvarno ozbiljan, aj pošalji post expresom, samo predaj u najbližoj pošti, ja plaćam poštarinu, ti ništa, a smislićemo već kako da ti se odužim :ppozdrav:

Pozdravio bih ovu ideju ispomoći na forumu, možda da otvorimo i temu jednu, ja sam jednom dečku tako slao kalem grančice, on meni poslao kalemarski nož sekač, a ni ne znamo se, nismo reč dve pre toga razmenili, samo tako možemo daleko da doguramo :ppozdrav:

Nekom đubre, drugom zlato. (uslovno rečeno đubre, tako ide poslovica :) )

Ja 10 godina imam one kuker sto su prve u gornjem redu i jos me odlicno sluze.Ne mogu da verujem da su neke bolje od njih,u stvari verovatno su novije i ostrije,ali pitanje dokle ce biti

Ja nisam mrga od sto kvrga a i neću sto godina. Koliko god Campagnola da izdrže (a izdržaće) kupujem opet takve. Ergonomske i lagane.:bravo:
Ako ikad odu teleskopske onda opet Fiskars.:bravo:

Ako ikad odu teleskopske onda opet Fiskars
.
Nece otici nikad jer sve sto ode moze da se zameni :)
Jetse da su skupi ali postoje rezervni delovi za njih.
Do sada menjano:
Kanap nekoliko komada
opruga nekoliko
traka komada 2
noz komada 1
rukohvat komada 1
valjcic preko koga prelazi traka komada 1

ako se menja kanap bolji od originala je kanap od motorne testere. duze traje, provereno.

Imam 500 sljiva a planiram jos 500-600 dunja ili sljiva,tako da imam da rezem "letnji dan do podne" :osmeh: znaci...FELCO 7...tako sam i ja mislio :ppozdrav:

Uzeo sam felco 8,ona rotirajuca drska na 7-ci mi je mnogo pokretna pa mi malo bezi. 8-ca je skoro ista kao 7-ca samo su staticne drske. Jos da naucim da rezem i to je to :osmeh:

vladimirGM
koliko su kod vas fiskars teleskopske kao na slici
kod nas su oko 90eur
imam već nekoliko god. fiskars ali manji model i stvarno za 5+

Imali smo ovde razmenu mišljenja o Campagnola 2 ručnim makazama za rezidbu.

Na žalost moram da postavim sliku ovih makaza s problemom koji se desio.

Šta se desilo sa ovim makazama ? Kako su pukle ?
Ja sam extra zadovoljan tim makazama i znam još dosta ljudi koji rade sa njima i nikome nisu pukle .

Verovatno su zagrizle više nego što mogu da sažvaću (prevod sa engleskog: he bite more than he can chew) :D

Taj deo gde su šrafovi deluje kao neki gus .Koji ne verujem da je otporan na udarce . Pre bi rekao da su se polomile od udarca ili ispadanja na beton .Možda.A što se tiče debčljih grana ,neke sam sa dve ruke precvikao i nista makazama .

Imali smo ovde razmenu mišljenja o Campagnola 2 ručnim makazama za rezidbu.

Na žalost moram da postavim sliku ovih makaza s problemom koji se desio.

Najverovatnije su rukohvati izrađeni od legure aluminijuma, tehnikom špricanja. Skrivene greške u materijalu su vrlo moguće. Italijani su to....

Razlog loma na makazama Campagnola 2

Makaze Campagnola 2, sa slike, su pukle u radu prilikom odsecanja grane od oko 20-25 mm u jabukama. Prilikom prvog stiska nisam mogao da je odsečem, u drugom stisku sam malo jače stisnuo i tras. Dobilo se to što se dobilo. Obično prilikom odsecanja debljih grana sam drugom rukom napinjao deo grane koji se odseca ali ovom prilikom to nisam uradio.

Ta tačka je verovatno tačka s najtanjim materijalom.

Ne znam koji je materijal u pitanju, prvo ću pokušati da pronađem rezervni deo a ako ga nema proveriću da može da se zavari.

Istu granu sam nakon toga bez većih problema odsekao makazama Felco 8.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh