ROTACIONA svetla na poljoprivrednim masinama!!!

Kupio sam pet rotociona svetla za belorusa 1025, rakovicu 65dv , imt 577, imt 542 i za kombajn zmaj 143 odrali me 80e .
Post je spojen: [time]1263741833[/time]

Evo ja sam pravio prenosnu rotaciju za obeležavanje isturenih delova priklj. mašina:

2h2jk1h.jpg

2r2yiq0.jpg

Evo i video snimka kako radi, samo što je to sa jednom rotacijom pa je vreme sijanja jedne sijalice duže od druge, a ravnomerno blicanje se postiže kad rade obe lampe!

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=X_xCnD2xTuU[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=o_HPFda5gzA[/youtube]

Žmigavac je od moje stare Z101, a relej je od Lade!
A za drugu garnituru koja je u planu sam našao automat žmigavca Tipa Rudi Čajavec RA-21A za koji nije potrebno relej!

Mityoo koje si sijalice stavio unutra?Bez obzira na relej,to je termicki automat(koliko ja vidim sa slike) i ako preteras sa sijalicama-pregorece.Izum ti je za 5 samo ako i saobracajci to tako shvate! :D :ppozdrav:

Unuta su sijalice od 12V 10W a automat žmigavca mora da bez problema izdrži najmanje 42W, tako da je na pola nominalnog opterećenja! Radio je za probu juče u radionici 3 sata, i sve je OK!

Ma nema što da nevalja! A ako im se nesvidja i to me zabole! Važno je da sam ja osvetljen, i da me ostali vide!

ma i njih zabole da ti uzmu kintu. nisam siguran da ovo moze da zameni rotaciju/nadam se da moze/. citam da je podneto vise ustavnih zalbi apropo novog zakona o saobracaju

Od delova netreba puno toga ali ima dosta delova koje sam kombinovao što sam imao kući! Automat žmigavca treba naći odgovarajući ili treba osim njega i jedan relej, lampe žmigavca sam kupio u prodavnici, a unutrašnjost lampe sam stavio od zadnjeg svetla za zmajevku stari tip, malo prepravljeno... Tako da u lampu žmigavca stanu 2 sijalice od 10w...

зар ти није лакше било да ставиш сијалицу са два влакна? дао си ми добру идеју мада сам ја купо ротацију 1150 дин. ови што питају дали ће то проћи код полиције мислим да мора јер у зкону пише: ротационо или трепћуће светло. Пре неки дан сам уградио трепћуће фабричко са блиц лампом и није ми се свидело, споро трепће али добро бљеска, ротационо са халогеном лампом је код мене 2150дин па ми је било скупо.

mirko_markovic67 je napisao(la):
зар ти није лакше било да ставиш сијалицу са два влакна? дао си ми добру идеју мада сам ја купо ротацију 1150 дин. ови што питају дали ће то проћи код полиције мислим да мора јер у зкону пише: ротационо или трепћуће светло. Пре неки дан сам уградио трепћуће фабричко са блиц лампом и није ми се свидело, споро трепће али добро бљеска, ротационо са халогеном лампом је код мене 2150дин па ми је било скупо.
Razmišljao sam o tome, ali kad sam probao nije ispalo dobro jer nema sijalica sa dva vlakna iste jačine, (sijalica od prednjeg fara je suviše jaka, pa bi se jako grejala plastika, a i neznam dali bi stala u to malo kućište) a treba da je između njih razdelna ploča, jer bez ploče koja odvaja svetlosni snop jedne sijalice od druge nema taj efekat!

juce mi je rotacija kupljena u pancevu za 750din./kod mene je 1300/ radila citavih 30 min. kabal koji je stavljen je previse slab,kao da je od telefona.kolko para tolko muzike, rekli bi neki.

cukaneca je napisao(la):
juce mi je rotacija kupljena u pancevu za 750din./kod mene je 1300/ radila citavih 30 min. kabal koji je stavljen je previse slab,kao da je od telefona.kolko para tolko muzike, rekli bi neki.

Ajd' je slikaj pa da je vidimo (i ne zajebemo se i mi). :D

Komšija je kupio neku za 1200 din na najlonu u NS. Ima magnet za pričvršćivanje na kabinu i rolani kabel sa utikačem za autoupaljač (mobilna varijanta rotacije). Gledao sam kabel, ima solidno debele žice a prenos je takav da osovinica motorčića naleže na gumu kojom je opasan disk sa reflektorom. Nisam siguran da li je turska ili bugarska proizvodnja.

Nazad
Vrh