ROTACIONA svetla na poljoprivrednim masinama!!!

Ako je bilo upuceno meni, predstavio sam se.
moze li sada da se otkrije tajna?

Imas na najlinu u N.Sadu - U blizini zapadnog ulaza gde isti covek prodaje Hela rotacije.

zahvaljujem se na brzom odgovoru "dicki"
da li mozda imate neki br. telefona od tog coveka ?

Dicki me preduhitrio.... Ja sam nabavio po sistemu odeš - prošetaš - izabereš!

Jugav je napisao(la):
zahvaljujem se na brzom odgovoru "dicki"
da li mozda imate neki br. telefona od tog coveka ?
Imao je moj sin i kaze da ga je zagubio.Covek je iz Indjije ili Pazove, pa ce se valjda neko pojaviti sa br. tel. Inace on prodaje auto-el. stvari: cetkice,delove anlasera,alternatora i sl.

Prošetao bih ja,ali je malo daleko od Vršca.
Ako neko ima ili nadje broj bio bih zahvalan ::namigivanje::
kako se kreću cene za držače?
Ima li neko sliku?

dali neko zna gde moze da se kupi taj nosac tj cev za ove rotaljke koje se natacinju namestio bih na imt taj sistem pozdrav svima ako neko zna neka posalje tel ili adresu :ppozdrav:

Ima u Staroj Pazovi.mislim da je oko 2000din ja bio pre neki dan uzimao rotacije.ako budes hteo dodji do mene pa ce mo otici.

sto se tice rotacija u jusel.com juselu u sapcu rotacija italijanska "AMA" 1700 dinara ja sam uzeo pre 20 tak dana ona sto se natacinje mogu ti reci da je odlicna sutra cu je slikati i postaviti na forum,nemaju cevi te mada su rekli mozda ce biti .2000 za cev mi je nesto mnogo to sto kazes , videcu jel ima jos gde u svakom slucaju hvala :cao: :ppozdrav:

dalibor79.ja sam uzeo heline 2500din komad,ali ove na zavijanje na 3 srafa drzac za tu rotaciju je 1800din,a za tu sto se natice ja mislim da je rekao 2000din ili je i ona 1800din, nemogu tacno da se setim.i meni su skupi drzaci ali ipak mislim da cu ih kupiti.jer su stvarno dobri.jos da dodam da taj drzac mozes da savijes ako ti smeta za ulazak u hangar.

proizvodnja "AMA" italija kupljena u juselu u sapcu 1700 dindzi
x0np05.jpg

dalibor79 je napisao(la):
proizvodnja "AMA" italija kupljena u juselu u sapcu 1700 dindzi
x0np05.jpg
slikaj ju jos uz nesto, kutiju cigara, recimo...
interesuje me koliko je velika, takvu trazim, ja imam hellinu, ali mi je velika, hteo bi neku manju da namontiram... a da lepo radi, ne da je kineska...

Gledao sam istu takvu u Juselu u Bogatiću 1550 din pristojno izgleda dobre je i veličine,pogon zupčanicima,halogena sijalica,ali nema držača.Sakupio sam delove da napravim savitljivi držač,ali bih voleo da vidim sliku izbliza orginal držača

Ja sam u Čardaku (srbobranska poljoapoteka) kupio neku grčku rotaciju. Kažu da je u rangu Helinih rotacija. Cena je nešto malo ispod 2700 din a interesantno je da je identična takva rotacija za 24V jeftinija oko 150 din. (Kad je potražnja za nečim cena odmah ide gore. Ovi prsluci koji su sad obavezni u vozilima su pre novog zakona bili 150 din da bi potom skočili na 270 din. Izgleda da je velika većina nabavila prsluke pa sam ih danas našao po 110 din. Trgovačka posla! :zli: ) Evo slika rotacije:

Ostale slike su u thumbnail modu zbog forumaša sa sporijim internetom.

Unutrašnjost i rastavljena rotacija:

Mehanizam i priključci:

Donja strana:

Halogena sijalica i grlo:

Pogled na reflektor:

I na kraju ambalaža:

Sad preostaje još da se napravi nosač. Pošto mi je ulaz u šupu za traktor tek nekoliko cm višlji od traktora, moram napraviti mogućnost da spustim rotaciju pre parkiranja. Pošto sam siguran da ću kad tad zaboraviti da je spustim, trebalo bi napraviti takav nosač rotacije koji će dopustiti da se rotacija spusti (zarotira) ukoliko naiđe na prepreku i to u oba smera, jer nekad uparkiravam traktor u rikverc a nekad prema napred. To mora biti što jednostavnije i izvodljivo u kućnoj radinosti jer nemam nameru da kupujem one nosače na gumu i slične ako se to može napraviti za mnogo manje novca.
Ako neko ima ideje, evo prilike da se pokaže! Hvala!

Nazad
Vrh