ROTACIONA svetla na poljoprivrednim masinama!!!

moze i tako NA , ali ako zakaci u granu ode i modla i od rotacije nemas nista . bolja je varijanta magnet samo da se priveze nekom sajlicom da kad se otkaci ne padne bas na zemlju ,gde je sigurno zgazena

mityoo je napisao(la):
Bogami ja ukljucujem i kad nosim spremac, odkako mi se jedan mal nije zakuco pod spremac, odonda palim rotaciju! I odonda svi obilaze u velikom luku, i navreme usporavaju, iako je svetlosna signalizacija 100% ispravna!

uh, problem je što nekima ni rotacija nije dovoljna,
nedavno mi je bez obzira na rotaciju, kamion zakačio tanjuraču, :nono: :udri:

North ARMY je napisao(la):
jel se na kabini ne moze navariti neka "modla" u koju se ubaci ova sa magnetom ili zavariti 4 armature da ne moze da seta :ppozdrav:
Ih, des tako raditi? Uzmimo da imas tradzu vrednosti 7-8 stotina evra. Upropasti mu skroz izgled iz pticije perspektive,oslabi mu krov,moguce prokisnjavanje i na kraju drasticno umanji cenu :haha:

Ja sam isao sa plugom, i pored rotacije i ispravnog pokazivaca pravca mal nisam jednu omegu odgurao u jarak!

mityoo je napisao(la):
Ja sam isao sa plugom, i pored rotacije i ispravnog pokazivaca pravca mal nisam jednu omegu odgurao u jarak!
Ma meni su svi pokazivaci, davaci,svetla ,rotacije tu ali sada je 55-a pa nikako nesto u kanal. :haha:

Ma neznam... Budala bre! Dao zmigavac na vreme i taman da motam levo a budala me obilazi, sva sreca da sam imao vremena da trgnem volan inace bi od omege ostalo taman toliko da kupis gajbu piva u povratku sa otpada....

Ma fiksna je bog, ja ih koristim dugo a jos ni jednu nisam otkinuo. Ako ste nemarni ili bas toliko vam razgranat atar jednostavno postavite armaturu preko nje i eto zastite. Jednu sam i ja tako zastitio, ostale nisam stigao a sve jedna na svom mestu. Pozz....
:D :ppozdrav:
2w6guj4.jpg

Spajki je napisao(la):
Ja sam prvo uzeo one sa gumom 3 kom na najlonu i posle pola godine sve pobacao :udri:. Ove helline su zakon :D, mnogo jeftinije nego one fabricke sto kiraj ima (nova oko 90e bez drzaca kolko znam) cena im oko 2400 din fiksne a oko 5000 sa magnetom.
Gde mogu da se nađu te heline za 2400? Tj, gde si ti uzeo? :cao:

Na najlonu u Novom Sadu.
Ima dve tezge koje ih prodaju (u blizini kamiona na kome se nalazi gomila auspuha) :ppozdrav:

imam ja jedan predlog sto se tice ugradnje rotacionog svetla na traktor.
posto u novom zakonu pise da rotacija treba da se stavlja na naiistureniji deo prikljucne masine i sad da nebi mi morali stalno da premestamo rotacije iz jedne prikljucne masine na drugu u zavisnosti sta kad kacimo ili vucemo,meni je palo na ideju da se na traktor napravi rotaciono svetlo koje ce biti na jednoj teleskopskoj cevi koja ce se razvlaciti i podizati gore dole po potrebi,znaci da se na kabinu traktora fixira neka teleskopska cev i u nju da ide jos jedna manja cev koja ce se izvlaciti i suzavati po potrebi i na tu cev da se fixira rotaciono svetlo koje ce takodje moci da se podize ili spusta po potrebi,i na taj nacin ja mislim da nece biti potrebno nositi posebna rotaciona svetla na prikljucnim masinama na naiisturenijem delu,ovako kad bi traktor nosio prikljucnu masinu koja je siroka oko 3m jednostavno bi izvukao rotaciono svetlo tako da ono bude kao i sirina prikljucne masine i problem je resen.
to je samo moj predlog ili ideja kako to napraviti i mislim da ste me razumeli.

Nije loša ideja, ali ta teleskopska cev mora da bude dovoljno jaka da izdrži težinu rotacije u putu preko raznih rupa... Ja sam mislio da na priključne mašine postavim po nekoliko žmigavaca (cena jednog 150 din), još kad bih rešio nekako da dobijaju struju na prekide, i to je to, ne bih da koristim standardan automat za žmigavce jer on vuče mnogo struje. :cao:

Pa stavis cev u cev i sraf sa strane a gore gde dodje rotacina stavis malo deblji lim za koji srafis rotaciju i miran si koliko dugacka unutrasnja cev toliko se izvlaci. Pravicu ovih dana pa cu postaviti slike :ppozdrav:

Farmer II je napisao(la):
ne bih da koristim standardan automat za žmigavce jer on vuče mnogo struje. :cao:

Nisam baš siguran u ovu tvrdnju. Mislim da automati troše neznatno u odnosu na samu sijalicu (bar oni sa elektronikom i releom).

dukej je napisao(la):
Farmer II je napisao(la):
ne bih da koristim standardan automat za žmigavce jer on vuče mnogo struje. :cao:

Nisam baš siguran u ovu tvrdnju. Mislim da automati troše neznatno u odnosu na samu sijalicu (bar oni sa elektronikom i releom).
Ja kad uključim žmigavac i bacim pogled na sat alternatora, kazaljka padne za nekoliko volti, npr ako puni na 14V ona padne na 11-12V pa sam odatle zaključio da taj automat vuče dosta struje.Ako grešim ispravite me. Iz tih razloga bih probao da nađem neki sistem za puštanje struje u prekidima, ka žmigavcima postavljenim na kritičnim mestima priključne mašine. :cao:

Ne vuče ti struju automat već sijalice koje taj automat uključuje. Sijalice za žmigavce su 21W pa ako rade samo dve to je već 42w, a to znači da na 12v vuku 3.5A.

edit: Ali mislim da to nije dobro rešenje jer će tako ovi iza tebe misliti da ti daješ pravi žmigavac a ne da simuliraš rotaciju.

Nazad
Vrh