ROTACIONA svetla na poljoprivrednim masinama!!!

*~ JOHNY'89 ~* je napisao(la):
i ja planiram da kupim hellinu rotacionu lampu (2kom) ali one fixne i ako ima i sa zastitnom mrezicom i nosacem.
bubisa jel si ti pravio taj nosac ili si dobio sa rotacionom?

Nosač sam ja pravio,sa rotacijopm dobiješ samo gumeni zaptivač da se stavi između podloge i plastike.Rotacije sa zaštitom nisam video(možda i ima) a ima sa nosačem koji je u obliku cevi
samo što je tu problem sa kontaktima.jer original Hella-ini su skuplji od same rotacije.
To ovako izgleda:

2v2imma.jpg
arwp5.jpg

Rešenje je vrlo elegantno jer možeš skinuti kada poželiš i posle ponovo staviti, samo je skupo.
Danas nisam stigao da slikam unutrašnjost rotacije,izvinjavam se biće.

Nesto slicno ima na maseja original ugradjeno.
33pg7qa.jpg
4vnwcw.jpg
.Za sada je nestavljam na traktor posto je za 5 cm vislja od ulaza u garazu ,pa me strah da je slomim.Verovatno cu morati da je izmestim u nizi polozaj.

@ Dragane napravis drzac cev u cev kao kardan i stavis jedan sraf ili osigurac,struju na plasticnu spojku i mozes lako da je skines ako imas problema sa kapijom,drvima,supom... :D

Ovo sam jeftino kupio i postavio na MTZ pre jedno mesec dana i jos radi. Mislim da sam je platio 800 din.
jg6pav.jpg
35k94bn.jpg

@Kiraj gde si je kupio,meni bi trebale takve na kombajne jer ih kidam i lomim stalno(drvoredi :udri:) a zao mi hellu da stavim pa da zapnem granu...

a sta sa traktorima bez kabine koji su vec registrovani(trajno), da nece njih ponovo na tehnicki.

Kikindska pijaca.Hteo sam da uzmem jos jednu ali su sve ostale bile bez zupcanika sem ove jedne.

ja na mojim traktorima sa kabinom imam magnetne i po poterbi skidam, a na traktoru bez kabine jos nemam, ako treba.... :D

Evo da kazem i ja koju pametnu. :haha:
Ja sam cuo od nekih "pouzdanih" izvora informacija da traktori moraju imati ili kabinu ili "kacket" kabinu ili zastitni ram.Koliko tu istine ima neznam ni sam?!?
E sad kod mene je jedan kabrio a drugi sa kabinom.Na kabrio bi pre stavio neki ram i to home made od cevi nego kabinu.Jer sta da se radi sa kabinom u vocnjaku ili sumi.I ovako stalno strepim kad udjem sa kabinom u granje.Nije meni zao stakla sto ce se razbiti,jer da je valjalo jos bi tajalo,nego mi zao sto ga moram posle kupiti. :haha:
Nije mi zao rotacije sto cu je odvaliti cim izadjem iz dvorista nego mi zao sto ce onaj lik na pijacu svakog pazarnog dana uzeti od mene 1000 dindzi. :haha:

I jos nesto pametno. ::namigivanje::
Neka malo zandari povedu racuna i o onima koji sa autima i motorima lete kao sumanuti.Gas do daske ko da su na trkama.Ako za nas traktoriste vaze odredjena pravila onda valjda treba i za njih da vazi.A ne kad murija vidi neki besan auto/motor da cepa daleko preko 100-tke a najvece ogranicenje na putu je 80 oni ne dizu radar a kada vide traktor ili neku drkavu Ladu,Juga,Stojadina oni trce kao mutav na telefon da zaustave.
Dakle neka budu prema svima isti,jer i ja sam za to da traktori budu osvetljeni i uocljivi na drumu ali sam i za to da i one koji izigravaju Fandja malo osinu po dzepu i oduzimanje dozvole za manijacenje na drumu.

Ajde malo da zakeram kao po obicaju. :haha:
Pitaj ti toga lika mogu li ja da kupim samo POLA kabine.Prdnji deo da iskoristim kao ram. ::namigivanje::
Ja cu poneti brusilicu od kuce,sa novim kamenom,da se on covek nemuci da sece :haha:
I vidi koliko bi cenio jer koliko god kaze meni ce da bude mnogo. :haha: :haha: :haha:

Naravno das ce da se isplati.Doci cu auto-tabanima :haha:
Post je spojen: [time]1257544776[/time]

jel volis pasulj od juce?? mislim za gorivo da se nadje :D

pa svaki kabriolet ima i krov,to je druga kategorija vozila i njega vozikas po gradu a ne po njivama pa da ti padne neka grana na pamet ili da ti sunce isprzi glavu... jbg kako je pocelo trebace meni ta kabina za motor :D

bacsku je napisao(la):
Nova saobraćajna pravila za traktoriste
[/b]

Traktoristi će od 10. decembra morati da poštuju novu saobraćajnu signalizaciju. Ako žele da učestvuju u saobraćaju, pored postojeće signalizacije, treba da imaju i specijalna rotaciona svetla i table.

Vozači traktora od 10. decembra moraće, ako žele da učestvuju u saobraćaju, pored postojeće saobraćajne signalizacije da imaju i specijalna rotaciona svetla i table.

Propisana mera, ocenjuju stručnjaci, trebalo bi da smanji broj saobraćajnih nesreća, naročito u jesen i proleće kada ovih mašina zbog radova u polju ima najviše na putevima.

Postavljanje rotacije na krov traktora nateraće i mnoge poljoprivrednike da vrate ili kupe taktorske kabine što i nije loše, kažu u Komitetu za saobraćaj, jer većina poginulih u nesrećama sa traktorom ispadne i nastrada prilikom prevtranja baš zato što nema kabinu.

Prema novom zakonu neka Evropska pravila neće zaobići ni naše poljoprivrednike. Na našim drumovima mnogo je traktora koji nemaju ni osnovnu svetlosnu opremu koja često bude polomljena tokom rada priključnih mašina.

Pošto ta oprema ne bude popravljena i glavni je uzročnik nesreća u proleće i jesen kada je traktora ima najviše na drumu. Da bi se povećala bezbednost tarktorista i oni bili uočljiviji u saobraćju moraće da imaju i dodatnu opremu.

Traktori će morati u saobraćaju da učestvuju sa žutom rotacionom lampom. Do sada je bilo veliki broj saobraćajnih nesreća sa neobeleženim poljoprivrednik vozilima, i ovo je jedna od mera da takva vozila budui uočena u saobraćaju", rekao je direktor kvaliteta u AMSS Nenad Jovanović.

Trgovci zadovoljno trljaju ruke jer u Srbiji ima 120.000 registrovanih tarktora što znači isto toliko potencijalnih kupaca.

Primenom novog zakona očekujem povećanju tražnju za rotacionim svetlima. Cene su od 1.500 do 4.500 dinara", rekao je iz "Oplenac Komerca" Milorad Milićević.

Zemljoradnici kažu da ništa ne znaju o ovoj novini, i pitaju se gde bi montirali svetlo jer pojedini traktori nemaju kabinu.

"Imam pet traktora, i treba mi bar pet svetla. Sada treba videti na koju stranu ih staviti. Trebamo dobiti neko upozerenje kako bi znali gde da montiramo svetla", rekao je zemljoradnik iz Zrenjanina.

Propisana kazna za neobelženi traktor je 5.000 dinara za fizičko lice dok za pravno lice ta suma ide od 100.000 do 800.000dinara.

"Zbog neosvetljenih traktora. Imamo 10 šposto stradalih u saobraćaju. To znači da 100 ljudi godišnje pogine na putevima Srbije zbog neadekvatnih obeleženih traktora", rekao je iz Komiteta za bezbednost saobraćaja Damir Okanović

Po računici, 120.000 traktora opremljeno svetlima za rotaciju koštaće zemljoradnike oko dva milona evra.

www.navidiku.rs/vesti/drustvokomentar?vid=146697
I sta zakljucujes iz ovoga?

Nazad
Vrh