Romanovske ovce

dobre jesu ali kod mog komsije je ovca uginula od sljiva imala dvoje jagnjadi na srecu jagnjad su bila malo vec i ziva su a ovca se prejela inace kospa kad se zdrogi je ptrovna koliko ja znam

ako pojedu mnogo dobiju neke proliv to stoji
kospice ili izbace odmah ili dok prezivaju,puna je basta kospica trenutno:)

@entuzijasta,dat ce Bog druze da ih drzimo jos vise:)
znaci da je kolicina umerena,proliv dobiju kad se prejedu
u slucaju d a im stane stomak(prestane da pase i nadima se) od preterane kolicine sljiva npr lecenje je vrlo prosto,prasak za varenje ili obican prasak za pecivo(ceo prasak u pola litra tople vode i zaliti ovcu posle je malo projuriti da se to lepo izmesa)
ako ne bude bolje za 8 sati i ne pocne da jede onda veterinar sa inekcijama za varenje i antibioticima i to se resi(imao sam jedan takav slucaj)
ako dobije proliv od sljiva u 99 posto slucajeva stane sam vec sledeci dan i ne treba ga lecit da bi izbacila to iz sebe

Ali,ako konzumiranje šljiva pravi problem zašto svesno ići u problem,bolje je onda ako se ne mora ne davati šljive.

sljive se ne daju svesno vec ih ovce kupe po vocu kada opadnu same,naravno posle nekog jakog vetra ako ih ima mnogo treba ovce sprecit da se prejedu tj pokupit visak

Meni su neke godine od šljiva uginule najbolje dvije ovce . A razlog je taj što su gladne ušle u voćar i najele se odjednom . Ovce mogu jesti šljive samo ako su stalno u voćaru i počinju ih jesti kad počinju opadati. Što šljive više zore više ih i opada i ovce se postepeno navikavaju.

kod mene jedu zlene jabuke imam ogromnu jabuku u dvoristi i rodnu tako da one stalno idu pod nju i jedu a i jednom su otisle pod dzanariku i sljive i jele su

21nh6c4.jpg

Evo jedna mala crna!!!!!:osmeh:

e MEDOLINA ovo je pravo cisto i lijepo jagnje super
jel neko od vas hranio ovce starim hljebom i kakav je za ishranu jer ja sam cuo da se ovce debljaju:ppozdrav:

Hvala za ocjenu, dok smo imali ovce prije romanovskih moj suprug kaže da je hranio i starim kruhom na način da je po livadi prije puštanja ovaca natrgao 10-tak kruhova krupnoće veličine jajeta i onda pustio ovce da to pokupe.Poslje kad god je došao u stado nije se mogao obraniti od ovaca jer su mislile da nosi kruh koliko ga vole jesti.
Sa ovcama nije bilo nikada problema i mislimo da je to sigurno hranjivo ali jedno janje oko 25 kg posebno je umazio i hranio kruhom i samo je jednog dana našao ga uginulog.
Tako da izgleda da je kruh dobar ali nevalja pretjerivati u davanju i hranjenju kruhom:ppozdrav:

Nazad
Vrh