Romanovske ovce

Po meni sasvim solidno grlo nebih ni po cime mogao primetiti da ima primese druge krvi mozda si mu mogao i rep snimiti cisto radi sigurnosti. Mada ja vise licno volim sarenoglave ovaj mi je sasvim ok. Moje misljenje pozzz

35jyzp1.jpg
u0ewx.jpg

Pomalo se janje sa današnjim danom stanje je nešto više od 80 kom, ako nastavi ovakvim tempom na jesen će biti puno zadovoljnjih kupaca.
Pozdrav svima!::novac::

Sramota "petrovo" da me možeš toliko napadati,jel to zato što sam žensko ili već dugo niste nikoga kritizirali pa vam fali:haha::haha::haha::haha::haha:
Pozdrav "dragi kolega" :haha::haha:
Ali ako nekom smetam vjerovatno zbog konkurencije a što je žalosno odjavit ću se i zahvalit vam jer za neke koji ne znaju internet je širok pojam i ne postoji samo ovaj forum!:udri:

druga slika gornji levi ugao,da li je to romanovska ovca isto ili neki mesanac(boja njene dlake je zuta na glavi a to u standardu nigde ne stoji)?ako je i to romanovska onda se slazem sa ocenom kolege @petrovo

Da kolega Miladinoviću i to je ROMANOVSKA ovca ako si zaboravio davno je bila rasprava o boji i svemu ostalom pa ću se ja sada potruditi da Vam objasnim kako Vas ne bi boljela "glava" od razmišljanja.
Prije nekoliko godina jedan veliki uzgajivač Romanovskih ovaca u HR je uz nadzor vetrerinarske ustanove i Ministarstva poljoprivrede ukrižao Romanovsku ovcu sa Muflonom i zato i otud takva boja.
Još nešto moje ovce su zdrave,dobro hranjene i kao što sam već rekla jako plodne. Svaki kupac koji dođe u moju farmu ode više nego zadovoljan jer kao prvo kod mene svatko izabere ono što želi a to znači vidi mamu i janje tako da zna šta kupuje.Ja sam svakako spremna primiti pohvalu a isto tako i kritiku ali ovo je stvarno previše 4 dana nitko se nije potrudio da napiše ni jedno slovo kad evo mene a onda evo i vas i naravno počinje ponovo po starom sa " velikom kritikom" hvala drugim kolegama koji vide da ste se okomili na mene i mislim da nitko od Vas ne zna koja je moja stručna sprema i da ja imam "VETERINARSKI I POLJOPRIVREDNI FAKULTET" što do sada nisam htjela spomenuti ali kad se svi razbacujete sa stručnošću onda ću i ja.Još samo nešto i onda stvarno ne želim više ništa da komentiram "JA JESAM ŽENSKO" ali znam što znači dežurati po cijele noći i paziti da se ovca ojanji i da sve bude u redu a to moj suprug i ja radimo već 3 godine i to sa velikim uspjehom i tako ćemo i nastaviti zato Vam se zahvaljujem na svakom komentaru jer sad ste pokazali tipičnu "MUŠKU" pamet.HVALA LIJEPO!!!!!!!!!!!!!!!!!!:ppozdrav::cvetic:

Hvala na odgovoru i pojasnjenju da je to rom-flon ovca:).znam za taj HR eksperiment iz nekih prica,mozda nam vi mozete reci vise o prakticnim rezultatima...
ne razumem samo zasto se zestite kad neko ospori grlo i to s pravom koje ste vi postavili na forum
sto se tice kako su negovana i pazena vasa grla tu se ne moze naci zamerka bar ne sa ovih slika koje nam prezentujete
nijedan zvanicni standard ove rase tu boju dlake na glavi ne priznaje svidjalo se to vama ili ne,takodje bela jagnjad od romanovske cistokrvne ovce ne mogu postojati i sl...

Hvala ti za pohvalu ali upravo kolega petrovo reče da se sa slike vidi "da su jagnjad lepa a ovce da trebam popraviti",a za bijele romanove odi na google-romanow sheep pa na stranici aiowa imaš ponudu crnih i BIJELIH pa čak ni cijena nije ista!

nema na cemu:)
znam za ta bela grla zato sam i naveo primer,necu ulazit u to i nagadjat dal su ih dobili ukrstanjem s finkinjama il necim drugim ali to jednostavno nije romanova ovca
i dalje se nadam da ce rusi jednog dana otvoriti granicu i da ce neko uspeti sa ovih prostora da dobije genetiku iz prve ruke

Da i ja se nadam pregovaram sa jednim kolegom iz Rumunjske da pokušamo napraviti nešto ako ništa drugo makar uvoz iz Češke vidjet ćemo

Slika uvjek ne pokaže sve. A i svjetlost, odsjaj ili neka sjenka prikažu drugačiju sliku. Tako da ne treba uvjek suditi po slici i to pogotovo ako je sa mobilnog telefona.
Ja sam u pregovorima sa nekim ljudima iz rusije oko uvoza. Oni se tamo vraćaju u septembru pa će javiti, a već su kontaktirali neke ljude preko interneta.
Za sada najveći problem prestavljaće prevoz.
Sad ostaje samo da čekamo.

uvoz iz rusije,hm skeptik sam kao sto znas,nadam se da ce sverc da uspe i da ces dobit prava grla
legalan uvoz je nemoguc skoro

uvoz će biti legalan. samo cu ga uvesti iz jedne od bivsih zemalja SSSR-a.
samo ti ponovo kazem da mi je transport najveci problem. vec su kontaktirale neke farme jer covjek je iz zvornika a ozenjen je iz ...i tamo zivi i takođe imaju svoju farmu krava. Veliki broj ljudi uzgaja romanovske.
Sve je moguce samo kad se hoce.

Nazad
Vrh