dobro vece kolege
najpre pozdrav svima, a kolegi sirimavu bih neskromno pojasnije da romanovska ovca moze odgajiti petorke uz adekvatnu ishranu i normalno asistenciju ovcara. Moj je propust sto mi se desilo da izgubim troje jagnjadi, ali izostanag mog angazovanja je rezultirao gubitkom. Zaposlen sam covek, ekonomista po zanimanju, a bakarski poslovi su od 8 ujutru do 18 navece,pa je nedostatak vremena ucinio svoje, moja supruga je lekar, a imamo i djaka prvaka i jedno dete u vrticu.. mislim da je dovoljno da razumete zasto nisam bio u stanju da budem uz jagnjad prvih desetak petnaest dana. Obzirom da je u leglu bilo dvoje krupnijih koji su naon tri dana uzeli primat nad sisom ishod je bio ocekivan. pokusao sam da prihranim ovo troje mlecnom zamenicom za bebe, ali su treci dan dobili proliv i dvoje uginulo sutradan a trece narednog dana. Dakle krivica za gubitak je do ovcara a ne do ovce, jer ih je ona lepo podigla nakon jagnjenja i svo petoro priljubila. kad se desi radpst sa petorkama ili cetvorkama ipak tu treba biti posveceniji, ko moze i ima dovoljno vremena. zao mi je sto se tako desilo ali, sam nosim svoj krst,nek je sve drugo dobro, a dobro je i ovako, bice jos petorki pa cu se vise potruditi. pozdrav svima, sve najbolje
- - - - - - - - - -
evo i par novih slika od kolege iz Stublina kod obrenovca, inace moj imenjak Mikica. covek je nabavio celokupno stado poznatog odgajivaca Nikse o cijem se stadu odavno pricalo na ovom forumu. licno sam se uverio posetom ovom kolegi, da vidim to veoma hvaljeno stado. zaista sa pravom su ljudi pricali o tim ovcama. vec sa rezervisao jednog ovnicka. zaista je vrh u ovoj dobi od cetiri meseca, nadam se da ce izrasti u odlicnog ovna.
- - - - - - - - - -
ovce su zaista prelepe, kratkih usiju malo golovrate i misijih kratkih repica. Kolega nije drugi put sisao ovce pa su malo zarasle