romanof
Član
Bilo je moguce, naravno, ali za njih bi mogao da dobijem maksimum 120 dinara/kg, dakle u proseku nekih 6000 dinara po grlu. Premalo da bi se nadoknadila steta i prehranilo ono sto ostaje.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Dragi Gorane, hvala na cestitkama, siguran sam da i tebe ceka slicno, jer su cerke od ove ovce sve kod tebe, spremi se dobro. znam kako ih gajis, auspeh nece izostati. jos su jako mlade , ali u dogledno vreme bice i kod tebe petorki +ovo mislim da je rekord u srbiji svaka cast
Svaka cast, sve pohvale za ovakav uspjeh. Ja mislim da su ovo prve petorke na forumu koju su dokumentovane (slika).
Ovu ovcu dobro pazi i cuvaj.
hvala kolega, sve nabolje.Do sada sam mislio da priče o plodnosti Romanovih bajke.Konačno fotografija i ja sam razuveren.Svaka čast i za ovcu i odgajivača.
Miladin kaže da je kod njega u susednom selu jedna poluromanov ojagnjila 7 živih jagnjićaovo mislim da je rekord u srbiji svaka cast
kako napreduju petorke?imaju li dovoljno mleka ili ih dohranjujes?hvala kolege, malisani su fantasticni, danas im je cetvrti dan, vec kao skakucu. uglavnom spavaju i protezu se. necuju se da mekecu sto znaci da su siti. ovca je jako dobro zacela i da ne ureknem puna je mleka, a i pred jagnjenje je toliko ulila u sise da sam se plasio kako ce jagnjda uzme sisu. u leglu ima tri muska i dva zenska jagnjeta. Ovcu jako lepo cuvam ona je sada u petoj godini i do sada je imala trojke, u poslednje dve godine cetvorke i sada petorke. uvek se jagnji dva puta u godini prvo jagnjenje je uvek januar, Februar, a drugi krug Avgust, Septembar. u januaru ove godine je imala cetvorke, pa sam je malo kasnije pustio ponovo na parenje. veoma mi je bitno da se ona dobro odmori i da bude u odlicnoj kondiciji pred drugo parenje. ipak zelim da je sto duze u mom stadu.