Naravno da može ali kao što reče Velja gore samo onu sa kaiševima, o valjcima i sjenaži nema priče jer tu treba stvarno mnogo snage i momenta da se bala završi. Za suvu travu, lucerku ili slamu mogu i slabiji traktori ali sve je to već na granici i nije baš dobro za traktore. Mislim da na svakoj presi treba da piše za koju je snagu predvidjena, 65KS je već OK ako traktor ima dovoljno snage i momenta na kardanu (što ne mora uvijek da bude slučaj) ali to, bar po mom mišljenju, nije za neki veći obim posla. Ako se radi o velikom broju bala godišnje treba imati 80KS tako da ni traktor ne mora stalno da radi pod velikim opterećenjem (a što manji traktori jednostavno moraju kada rade sa takvim priključkom). Imao sam priliku vidjeti mali International od 60KS (mislim da je 644) u radu sa rolo-presom (kaiševi) i nije mu lako pri kraju, dok istu tu presu veliki IH844 (koji je trenutno bio zauzet, isti je vlasnik bio u pitanju) radi sa tom presom praktično bez ikakvog opterećenja. Po mom mišljenju, nije dobro siliti mašinu da radi na maksimumu snage. To drastično povećava potrošnju i skraćuje vijek trajanja.
Što se RD tiče, vidjao sam 2.5m na najrazličitijim traktorima, od Fiata sa 45KS koju ju je jedna dizao ali je radio solidno pa do spomenutog 558 koji se nevjerovatno dobro drži, doduše radilo se u lakšim zemljištima. Ako još ima noževe, RD uopšte nije tako teška mašina za pogoniti, zavisno od uslova naravno.