Rolo balirka.

Pazi stvarno ih nekako cudno napakovao. Ova prva kamara(plava cerada) je uradjena kad sam ja bio kuci i to je uradjeno 3-2-1, a ova velika kamara , ja stvarno nemogu da provalim kako je on to pakovao.

Video sam da je drugacije,il je prva bala okrenuta da joj gore bude ravna povrsina pa onda gore na nju slagano za 90 stepeni okrenute balele kako stoje u toj prvoj kamari 3-2-1 vidjao sam to vec,nzm jel shvatas,kad bi nacrtao bilo bi ti sve jasno.

Dal tko zna kako su se pokazale gallignani prese sa sitnim remenjima i fiksom komorom i vezanje welger sistem?

Dal tko zna kako su se pokazale gallignani prese sa sitnim remenjima i fiksom komorom i vezanje welger sistem?

kod mene je bila jedna i do prodaje je napravila nekih 15 000 bala bez greške. gallignani ti od 2002 g. radi i za AGCO tako da oni rade prese za fendt i mf pa bi samim time trebale biti ok.

Mozda cu da kupim bas ovu. Preksutra pregovaram sa njima.

2h6se46.jpg
jzrl5.jpg
28mnuh3.jpg

Ma ima secku ali jutros sam se posvadjao snjima. Tako da sam odustao od kupovine.

Ma ima secku ali jutros sam se posvadjao snjima. Tako da sam odustao od kupovine.
Malo je mojih komentara ovde na forumu ali ovde više nemogu a da nepitam možda sam ja i nepismen ali koliko vidim ovde je u pitanju roto balirka koja pravi ROTO BALE okrugle pa velike, a sad koji je to izmislio da takva mašina ima i SEČKU za seckanje mase pa zar je neće sakupljati u bale već seckati, pa zar nepostoje mnogo prostije i jeftinije varijante za seckanje. Zamolio bih @igordulić-a a i @draga-a 82 da mo ovo objasne kako to funkcioniše.

Masa se secka da bi stalo vise u balu , prilikom vakumiranja zelene bale, masa kad je iseckana onda ima manje vazduha i bali.

Secka se i suvo seno iz istog razloga da bi vise stalo u balu i da bi bilo lakse kad se ubaci u mikser zbog mesanja sa silazom i ostalim komponentama.

Nije jeftina jer dok dodje u Srbiju bice skoro duplo. A narod kod nas nema pare i posle ima samo da se slikam sa njom.

To samo govori koliko nas ovde deru za polovnu mehanizaciju. Kad troskovi transporta, carine i zarade iznose 100% na osnovni iznos.

Zavisi na koju masinu , npr na ovu samo transport kosta 1500 , carina 40% od njene procenjene vrednosti na granici. A procene je koliko oni odluce , u 90% situacija ne priznavaju racune koje im mi pokazemo. I normalno na cenu uticu i troskovi trgovca kao i njegova zarada.

---------- Poruka napisana u 00:19 ---------- Prethodna poruka je at 00:17 ----------

Tacno je sto rece kolega da ona nije skupa , ali kad se ubaci sve ovo sto sam naveo onda izadje skupo.

Zavisi na koju masinu , npr na ovu samo transport kosta 1500 , carina 40% od njene procenjene vrednosti na granici. A procene je koliko oni odluce , u 90% situacija ne priznavaju racune koje im mi pokazemo. I normalno na cenu uticu i troskovi trgovca kao i njegova zarada.
ovo narocito da se ne lazemo ::super::

Nazad
Vrh