Rolo balirka.

evo mene posle duze pauze krecem u sezonu sa novom presom za rol bale
ormmia.jpg

to je bila proba , 20 bale slame smo ubacili ali terbalo je jos da ubacimo na jednu stranu se videlin ukljucili smo pre signala 90 posto... a reci mi jel kad ukljucujem da je izbaci dal iskljucim kardan ili da radi....

Ma da radi sta joj smeta,em lakse ispadne bala iz komore.
Ajde nabaci jos koju sliku od prese godiste itd :)

---------- Poruka napisana u 16:04 ---------- Prethodna poruka je at 15:53 ----------

Evo malo akcije od jutros:
12052012127.jpg

12052012130.jpg

12052012129.jpg

12052012131.jpg

Felne na presi su ocajne,kao kad se na neki bolji auto stavi onaj rezervni tocak pa izgleda uzasno,naravno njene siroke gume na prikolici zavrsile,sad treba opet vratiti dok ne pocne redovna sezona.

Zavisi sta zelis od 2 ili 3 kilometra rolnu i koji kvalitet.Imas po ovim kucama claas,john deere,a ima i jeftinija varijanta ,mogu pogledati pa ti poslati na pp broj.
Tvojoj fali rampa za bale samo.
koje je godiste? jel se meni cini ili ima secku?

da ima secku, 2002 valjda je , razmisljam skroz da skinem secke jer malo zakacinje aa ja za sada ne radim senazu jer nemam ono za vakumiranje

A ti seckas masu sad kad baliras? Ili oces da kazes da nozevi kad spustis ipak malo ide preko njih? (tako je i kod mene kad se stave).

e to, ide malo i preko njih kad ih spustim. dal da ih skinem?pod koji gas da radim, ja sam radio na 1500 obrtaja

Pa ako neces korisiti skini,sto da im se zulja ostrica bezveze,hmm pa trebalo bi 540 obrtaja kardana,sve zavisi od traktora mada i od prese,mada ja kad sam s rusom radio isao sam sa msl 2000 2100 obrtaja motora ako se dobro secam,a sad s fendtom 1800-1900 ni ne oseti da radi,mada ne radi mi pokazivac broja obrtaja kardana kad to sredim onda cu znati,mada i da nema vise od 500 obrtaja ja msl da ne smeta nista ako su bale onakve kakve zelis.

Koja presa? i kolko ks traktor?
Ja sam isto mislio da probam ali posto mi ne radi brojac obrtaja kardana onda necu da se zezam,jer ako se ne varam na dosta malom broju obrtaja motora se mora raditi 1250-1300.

Ali to je na kaise presa,one se po meni dosta lakse vrte od ovih na valjke.
Evo jedan zanimljiv novitet:
Tu se vidi u poredjenju sa ostalim presama koliko dobija na brzini.

Pa vjerovatno se lakse vrte. Vidis o tome nisam ni razmisljao, sad za koji mjesec kad kupim na valjke bas cu uporediti koja se lakse vrti. Zanimljiva ova John Derre presa sto si postavio.Stvarno mnogo brze izbaci balu, a i brze ide. Samo ja ne znam kako moze tako brzo ici kako stigne sve pokupiti.

A ne ide brze,to su malo iscenirali da pokazu kao da je bolja u svim pogledima,sve su one jako slicne u brzini i imaje dobar protok mase,steta sto nisu krone presu stavili jos u kombinaciju,ona jako brzo otvara i zatvara komoru,a brza je od svih jer joj je drugacije resen pik ap uredjaj.

Dali netko zna za čega služe rupe u valjku unutra u presi (Heeston 5670 H). Znači unutra ima jedan jedini valjak ali je kvadratni, po njegovoj sredini sa svake strane imaju 4 rupe, a rupe imaje navoj znači nekakvi šarafi mogu ići ako netko zna za čega to uopće služi?

Nazad
Vrh