Rolo balirka.

Svaka cast za presu svidja mi se sta si uzeo,jako slicna mojoj :)
ajde ako ti nije problem da poslikas malo kocnicu mreze da vidim kako je reseno,kao i noz koji odseca mrezu.

Igore ocu , ali nije mi presa nimalo blizu. Kad budem pored nje slikacu sve , i elektronsku komandu . Elektronska komanda mi se posebno svidja. Ima hidraulicno spustanje usta , hidraulicno ukljucuje nozeve , centralizovano podmazivanje.

mislis hidraulicni pik ap ili?
nozeve verovatno samo podigne,tj tu plocu na kojoj su nozevi bar tako je kod mene,da da to je super,a kazi mi da li se lezajevi od valjaka podmazuju?(to ima na welgeru generaciji posle moje).

Da mislio sam na pok ap , ali nisam bio siguran da se na srpskom tako zove.

Hvala svima na cestitkama. I zelim svakome da ima ovakvu i bolju.

Ja mislim da su kod vecine rolo presa on hidraulicno dize samo kako kod koje,dobro je kad se moze visoko dignuti zbog atarskih puteva kad je sredina visoka.

Pa nisam znao da gledam koliko moze da digne pik ap. A ustvari nisam ni imao puno izbora. Noviju generaciju od ove nisam ni mogao da nadjem. Ja sam nalazio , ali cena je bila astronomska.

Ja js nisam naleteo na takvu bez hidraulike,pa sam zato mislio a imao sam staru welgerovu ko zna koje godiste,a za pik ap i visinu nije to ni bitno toliko,al eto to su neke nijanse prema kojima ne treba birati presu ali ako vec dize vislje nije na odmet.

Nisam,radio sam jedne godine sa vucenim nekim ali 20% deteine ostalo je bio perko krmna repica,planiro sam ove godine uzeti omotac e sad se mislimo mozda za kombajn sa adapterom za nisku silazu.

Pa jeste lakse ali skuplje,em svakako nebi bilo lose imati samohodni silazni kombajn jer ja radim s jednorednim..
Mada puno je lakse manipulisati sa balama.

Danas u Rumi kupio lezajeve za presu kupio 16 lezajeva za 112 evra, a neki cica mi trazio 480 evra za tih 16 komada kaze original ovo ono. Lezajevi su colovni 38 mm je unutrasnji a 80 vanjski promjerslabo je ko imo takav jedva smo nasli i tako mogo nas je oderat cica pravo. 2 klipa sam odnio da covjek razradi i da promijeni gumice na njima, a ova druga dva su dobra. Imamo jos kupit kaiseve. Ali najveci problem ce bit vezivanje ako bude oslo ono sto pomijera spagu ko neki motoric ili ne znam ni ja sta je ne znam gdje to nac, on se nalazi ispod kardana.

Perhan
user-offline.png
Ako vam je presa rastavljena zbog remonta molio bih vas da postavite neku sliku ,ako ste u mogućnosti ,i da mačo objasnite kako radi i kako veže :ppozdrav:

Slika nemam jer mi to drug radi a nisam isao skoro i tako malo mi je daleko. Sto se tice rada bila je dobra, dobro je nabijala bale. Ne mogu se pozalit na nju. Imala je dvije spage i one su se ukrstale kad su vezale (krene sa jednog kraja i dodje na drugi kraj bale tako je i druga spaga isla). Imala je automatsko vezanje a i manuelno (samo je bilo malo teze, moras pratit kako namotava da ti ne ode previse spage). Ne znam sta jos reci sve u svemu dobra je za traktor od 60+ ks.
Postavicu slike kad budem isao da vidim dokle je majstor dosao sa remontom.

Igore imam jednu ideju. Umesto roto balirke i silo kombajna za senazu, moze se koristiti samoutovarna prikolica koja sama isecka travu.Evo je tu na slici pored mog kombajna , zao mi je sto se ne vidi bolje i vise.

2qx1d7b.jpg

Nazad
Vrh