Rolo balirka.

Dobro radi ako nema dubokih razora u njivi, a ovde kod mene u okolini svi prave duboke razore i onda hoce da bude belaja kad udje tocak u razor lako moze da se smota ili nesto da se desi zato sam ja skinuo.

Dobro radi ako nema dubokih razora u njivi, a ovde kod mene u okolini svi prave duboke razore i onda hoce da bude belaja kad udje tocak u razor lako moze da se smota ili nesto da se desi zato sam ja skinuo.

Posalo sam vam poruku.

Ne razumijem kako mu smetaju razoli zar taj kotač kada se pusti zar on ne radi gore dolje ovisno o terenu (kopira teren)?

Kopira on teren ali kad zavrsavas otkos obicno ljudi naprave duboke razore i onda kad namotam i udje guma od preseu razor ovi tockovi nece uvijek da se dignu i onda bi se mogli smotat tako da su oni meni vise smetali, a nisu mi veliki otkosi posto su mali kombajni i tako mi nije bilo to potrebno.

Danas sam bio 177km da vidim ovu presu.

1s16bq.jpg
23krxb5.jpg
2zj9onl.jpg
14buyjk.jpg

Evo ima jedna i na njuškalu takva piše isto 70-80 ks, nije tako ni preterana cjena tih deutz-fahr a dobre balirke!

Nije ako ima 20 000 bala , ali ako ima 5000 , onda nisu nimalo jeftine. Ako na nju treba da se menjaju lanci , valjci i zupcanici , onda je skupa i dzabe da ti je daju.

A kako se može znati koliko su isprešale od početka dali te novije imaje 2 brojača onda?

Imaju elektronski brojac. To ti je isto kao i kilometraza na automobilu. Prema tome se odredjuje cena masine.

Ovako da pitam pa ako bi netko znao. Ima presu hesston 5670 H i sve dobro radi nego mi na početku nekada ne svaki puta, ali zna se desiti, ne počme se okretati masa u samom početku (unutra u presi što okreće masu je kvadratni glatki valjak). Pa mislim stalno da je on previše gladak i ne hvata masu nego klizi, a masa stoji na početku, pa neznam kad bi nešto navario na valjak da izgleda malo grublje? Al kažem to se dešava jako često na 100 bala 3 puta.

I da usput prodajem tu presu.

Koliko sam ja svatio ti imas fiksnu komoru , kod tebe nisu kajisevi. Jedino kod kaiseva pocinje odma da okrece i da steze masu.

Koliko sam ja svatio ti imas fiksnu komoru , kod tebe nisu kajisevi. Jedino kod kaiseva pocinje odma da okrece i da steze masu.

Je fiksna ali sa kaiševima(remenjima), ona nabija balu od početka ali problem je taj kad iskipam balu i počmem novu u par metara što nakupi masu ne počme se okretati masa unutra(u samom početku) i normalno presa ne guta masu nego stoji i zaglavi i na pik-apu?

Kolega moras se obratiti nasem kolegi xxxxx on je specijalista za te prese i oce da pomogne. A njega mozes naci na ************** .

---------- Poruka napisana u 21:38 ---------- Prethodna poruka je at 13:26 ----------

Ja danas bio i odneo kaparu za presu. Ponovo sam vozio177km u jednom pravcu. Nisu problem kilometri , problem je sto nekih 60km vozi se kroz sela . Pa nesmem voziti brze od 50km/h i 60km/h. Jedva cekam da ponovo idem i da je tovarim.

Poslednja izmena od urednika:
Čestitam na kupovini nadam se da će te služiti dugo i bez kvarova.

Šta ćeš balirati sve i koliko sa njom, kojim traktorom ako se smije znati?

Mislim da je to stroj koji može da radi dan i noć.

Ja konkretno necu snjom raditi , ali moj brat ima sve da presuje . Najvise seno , slamu , a mozda ce da radi malo i senazu.

Nazad
Vrh