Rolo balirka.

Može bez sečke naravno.Ako uzimaš novu poruči bez sečke jer ona nosi dosta % od cene.Jedino ako planiraš da se baviš stočarstvom, onda je poželjna.

Novo je novo,počneš da radiš i ne misliš o kvarovima. Mi u zapadnoj srbiji možemo da sanjamo o presi od 50k eura.

Послато са SM-G986B помоћу Тапатока

Al stvarno su dobre prese ja imam kr 125. Za svoje godine radi kao sat. Uradim godišnje oko 1000ak rolni suvog sena i lucerke sebi i uslužno.

Sa presom isto kao i svaka druga masina. Ko balira puno najbolje nova, makar i losiji brend. Sta vredi neka marka ako je izjakana i samo da se patis. Covek.iz susdnog sela imao neku Velger radila, kvarila se. Pljunuo 15-16000 uzeo u madjarskoj Clasa starog 7-8 godina, ne znam koji model ali ide ko nevreme.

Послато са 23124RA7EO помоћу Тапатока

I to je slučajnost da nadje polovno a dobro,sve one su radile niko nije kupio da stoji u hangaru.

Pa jel isto presa od 7-8000e stara 20 godina ili ova? Kod nas su cene kod trgovaca kao da su te prese stojale u hangaru sto kazes.

Послато са 23124RA7EO помоћу Тапатока

Danas sam se čup sa momcima iz prodaje za 266 extrem kaću 135 ks neki optimum za normalan rad.
Ajde da pitam vas ovde koji imate iskustva gde treba tolika snaga kod balirke ako izuzmemo sečenje kao opciju.
Na sajtu stoji 65-70 CV.

i Almex ti prodaje te prese, mene zanima entry 120, a dečko sto radi u almex-u je iz mog mesta pa mi je ponudio neku klasovu za 28000 verovatno plus PDV, kaže da je top samo nema secku

Danas sam se čup sa momcima iz prodaje za 266 extrem kaću 135 ks neki optimum za normalan rad.
Ajde da pitam vas ovde koji imate iskustva gde treba tolika snaga kod balirke ako izuzmemo sečenje kao opciju.
Na sajtu stoji 65-70 CV.
Treba toliko ako nećeš da mučiš traktor a hoćeš normalne bale. Ne beton bale nego normalne.
Ja moju vučem sa 160 ks. Kardan vrtim na 430 obrtaja. Probao sam na oba eco i ne može.
Imam welger.

Imao sam claas- ovu 44 presu sad imam krone 130 i nisam primetio da snaga traktora utice na sabijenost bale. Ovu 130- ku sam ubedjen da bi i traktor od 40 konja vukao. Vucem je sa rusom 820 i ne oseti je apsolutno. Bale stezem na 3 sto joj je maksimum. Sa clasovom sam vezivao kad skazaljka na manometru udje u crveno(vise od maksimuma) i bale nisu bile ovako stegnute. Nije bio problem do snage traktora nego do tipa prese. 130s sa iskljucenim nozevima vuce rakovica 60 bez ikakvih problema i pravi dobre bale.

Nazad
Vrh